Cj 5 Almalı mıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oobeterbocekoo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,273

Etiketler
Ynt: Cj 5 Almalı mıyım?

marmariscj7' Alıntı:
Bakımlı jeep sizi kolay kolay yolda bırakmaz 1977 den sonrasını almanızı tavsiye ederim uzun yolda ve arazide cj7 daha iyidir hemde hard top vardır brandayla uğraşmazsınız cj serisinin en fazla tutulan aracıdır bu günkü piyasada bulunan wrangler cj7 nin devamıdır siz en iyisi bir tane jeep alın ve zevkini sürün gerisi hikaye.

evet katılıyorum kesinlilkle bir jeep alın ama ya xj yada zj alın derim

zj yi babam kendine aldı zaten, bende bir cj5 alayım diyorum yapılı temiz hem uygun fiyatlı olur diyordum ama 25 bin 30bin istiyorlar beğendiklerime onlar mı çok istiyor ben mi ucuzcuyum bilemedim ;D

CJ dünyada kendini kanıtlamış bir 4X4...Bunu unutmayalım..

CJ alırsan 2 ci araç şart..Bütçeni ayır..

CJ alınca hiç yaşayamadığın bir AŞKın içinde bulucaksın kendini... ;D ;D

CJ 4x4 ziyade üstü açık bir araç,ATV,stres atacağın sağlam bir canavar,seni yoldan çıkarmak için homurduyan 6 silindir makina vs... :smiley:

Nasıl anlatayım bu saate en iyisi garaja inip bir sesini duyayım ben CJ min... :D :D

İstanbulda iseniz seve seve yardımcı olurum... ;)

cj kesinlikle tavsiye ederim ama iyi yapılmış usta kişilerce toplanmış olanını.bizde 5 senedir cj var bir kere yolda bırakmadı cok sukur hemde cok extreme kosullarda kullanmamıza ragmen.

Konfor arıyorsan CJ alma derim,bir CJ5 sahibi olarak :smiley:
Ancak sitede yazılan ''çok masraflı,kırarsın,arıza verir'' tezlerine ve söylemlerine katılmıyorum.
zj veya xj'yi kırdığında CJ'nin iki-üç katı masraf edersin,kırılmaz demiyorum ancak arazi için üretimiş bir araç olduğundan diğer araçlara göre daha az kırarsın.Hatta kırılan araçları ardına takıp taşımaktan kırıldığın zamanlar büyük çoğunluğu teşkil eder. :smiley:
Yaz geliyor üstünü açıp,rüzgarı hissederek kullanma zevkini diğer araçlarda bulamazsın..

jumanji14' Alıntı:
Konfor arıyorsan CJ alma derim,bir CJ5 sahibi olarak :smiley:
Ancak sitede yazılan ''çok masraflı,kırarsın,arıza verir'' tezlerine ve söylemlerine katılmıyorum.
zj veya xj'yi kırdığında CJ'nin iki-üç katı masraf edersin,kırılmaz demiyorum ancak arazi için üretimiş bir araç olduğundan diğer araçlara göre daha az kırarsın.Hatta kırılan araçları ardına takıp taşımaktan kırıldığın zamanlar büyük çoğunluğu teşkil eder. :smiley:
Yaz geliyor üstünü açıp,rüzgarı hissederek kullanma zevkini diğer araçlarda bulamazsın..

Amacım konfor değil tabi ki öyle olsa aracımı satıp cj almayı düşünmem, amacım o son cümlenizdeki keyif :smiley:... ama bu keyif çok pahalıya mal olacak gibi görünüyor... 13-14 tl ye temiz yapılı bir cj bulacağımı düşünürken 20-30 tl fiyatlar gördüm gözüm korktu resmen...

oobeterbocekoo' Alıntı:
Amacım konfor değil tabi ki öyle olsa aracımı satıp cj almayı düşünmem, amacım o son cümlenizdeki keyif :smiley:... ama bu keyif çok pahalıya mal olacak gibi görünüyor... 13-14 tl ye temiz yapılı bir cj bulacağımı düşünürken 20-30 tl fiyatlar gördüm gözüm korktu resmen...

Merhaba,

arkadaşım sana nacizhane tavsiyem 13.000 - 14.000 tl arası bir cj almamandır.. şayet böyle bir hata yaparsan bu sitede söylenilen bütün olumsuzlukları cj aracında yaşarsın buda seni çok fazla üzer.. bu işe yeni başlayacak olan birinin böyle olumsuzluklar yaşayıp bu işten nefret etmesini istemem.. eğer senin bu iş için ayırdığın bütçe 13.000-14000 arası ise bu işe hiç soyunma çok üzülürsün seninde üzülmeni istemem.. bugün elle tutulur bir cj alayım dersen vereceğin rakamlar 20.000 tl civarıdır bunun haricindekiler ( istisnalar hariç ) seni yorar... genede karar senindir saygı duyarım...

ATİ79' Alıntı:
Merhaba,

arkadaşım sana nacizhane tavsiyem 13.000 - 14.000 tl arası bir cj almamandır.. şayet böyle bir hata yaparsan bu sitede söylenilen bütün olumsuzlukları cj aracında yaşarsın buda seni çok fazla üzer.. bu işe yeni başlayacak olan birinin böyle olumsuzluklar yaşayıp bu işten nefret etmesini istemem.. eğer senin bu iş için ayırdığın bütçe 13.000-14000 arası ise bu işe hiç soyunma çok üzülürsün seninde üzülmeni istemem.. bugün elle tutulur bir cj alayım dersen vereceğin rakamlar 20.000 tl civarıdır bunun haricindekiler ( istisnalar hariç ) seni yorar... genede karar senindir saygı duyarım...

atılgan beye hak veriyorum olayı çok güzel özetlemiş

himm sanırım durum anlasildi arac sahipleri bu kadar yuksek miktarlar istedikleri surece cj sahibi olamayacagim :smiley: 97 model zj yi 21bin e alırken de cj ye 15bin ustu verilmenin abes oldugunu düşünüyorum kendi adıma... cj piyasasını takip edip uygun bir cj bekleyecegim artik...
Bana yardim eden fikir veren herkese cok tesekkur ederim, cj fiyatlari makul bir seviyeye inene kadar bu düsünceyi askıya alayım en iyisi...

Herkese tekrar tekrar teşekkür ederim...

oobeterbocekoo' Alıntı:
himm sanırım durum anlasildi arac sahipleri bu kadar yuksek miktarlar istedikleri surece cj sahibi olamayacagim :smiley: 97 model zj yi 21bin e alırken de cj ye 15bin ustu verilmenin abes oldugunu düşünüyorum kendi adıma... cj piyasasını takip edip uygun bir cj bekleyecegim artik...
Bana yardim eden fikir veren herkese cok tesekkur ederim, cj fiyatlari makul bir seviyeye inene kadar bu düsünceyi askıya alayım en iyisi...

Herkese tekrar tekrar teşekkür ederim...

aslında araç sahipleri çok istemiyorlar çünkü yapılmış bir cj ye çok daha fazlasını harcıyorlar istedikleri paralar harcadıklarının yanında devede kulak kalır.

bu iş bir hobi işidir parayla ölçülemez olayın rant yönünü düşünürsen tabiki cj en son tercihin olmalıdır. umarım bilgilerim seni aydınlatmıştır...

saygılar..

CJ için söyleyeceğim şey diğer araçlar gibi standart piyasa aramamak gerektiği,

eğer gönül veriyorsanız 1000-2000 km sonra vereceği arıza sizi üzmez, üzse de derin bir yara açmaz, gezi sonunda tatlı br anı olur sadece,
lakin sağlam bir şekilde ayağa kalkmış bir aracı bulabileceğiniz fiyat aralığını siz de görmüşsünüz,
Şu kadar ki o fiyatlara bir CJ ye para vermek size abes geliyorsa o vakit bu araç sizin için aşk olmayabilir.
buradaki bir çok arkadaşın araçlarını alış fiyatlarını yaptıkları masrafları, başında geçirdikleri zamanı vs vs vs vs hepsini hemen hemen iki yıldır takip ediyorum.
naçizane tavsiyemdir. :smiley:

tamamen katılıyorum, ya çok iyi bir maddi duruma sahip olmak lazım ya da çok iyi düşünüp taşınıp almak gerekiyor ben biraz hızlı girdim olaya sanırım ama bunun heyecanıyla acele davranmamam lazım anladığım kadarıyla, yardımlarınız için teşekkür ederim...

Merhabalar,

Yaklaşık 2 ay önce 79 model bir CJ 5 aldım. Öncelikle aracımdan çok memnunum. Tamam uğraştırmıyor demiyorum, masrafsız da demiyorum. Zaman da nakit de harcadım ve harcamaya da devam ediorum, ama eğer harcama yapmasaydım da yolda kalmazdım. Daha önce birkaç farklı binek araç kullandım ve cj benim ilk 4x4 deneyimim. Bir kaç kere araziye girdikten sonra ve aracın neler yapabildiğini gördükten sonra daha önce kullandığım hiçbir araca bağlanmadığım kadar bağlandım cj'me. Benim de binek aracım yok uzun bir süre de cj'yi tek araç olarak kullanmayı düşünüyorum, ama daha önce de söylendiği gibi araçta elektronik aksam değil de mekanik aksam olduğu için çıkardığı masraf da bununla orantılı olarak daha makul oluyor. Ben param oldukça paramı cj'me yatırmaktan keyif alıyorum. Kısacası kendime yepyeni bir hobi edinmiş oldum cj alarak.

Ben de yeni bir üye ve araç sahibi olarak kendi görüşlerimi paylaşmak istedim. Yine de iyi düşün, doğru karar ver derim ben. Şimdiden iyişanslar ;)

gokalpc' Alıntı:
Merhabalar,

Yaklaşık 2 ay önce 79 model bir CJ 5 aldım. Öncelikle aracımdan çok memnunum. Tamam uğraştırmıyor demiyorum, masrafsız da demiyorum. Zaman da nakit de harcadım ve harcamaya da devam ediorum, ama eğer harcama yapmasaydım da yolda kalmazdım. Daha önce birkaç farklı binek araç kullandım ve cj benim ilk 4x4 deneyimim. Bir kaç kere araziye girdikten sonra ve aracın neler yapabildiğini gördükten sonra daha önce kullandığım hiçbir araca bağlanmadığım kadar bağlandım cj'me. Benim de binek aracım yok uzun bir süre de cj'yi tek araç olarak kullanmayı düşünüyorum, ama daha önce de söylendiği gibi araçta elektronik aksam değil de mekanik aksam olduğu için çıkardığı masraf da bununla orantılı olarak daha makul oluyor. Ben param oldukça paramı cj'me yatırmaktan keyif alıyorum. Kısacası kendime yepyeni bir hobi edinmiş oldum cj alarak.

Ben de yeni bir üye ve araç sahibi olarak kendi görüşlerimi paylaşmak istedim. Yine de iyi düşün, doğru karar ver derim ben. Şimdiden iyişanslar ;)

Yorumlarınız için çok teşekkürler... piyasayı takip ediyorum uygun cj peşindeyim :smiley: aldığınız aracın özelliklerini ve ne kadara aldığınızı yazabilir misiniz sorması ayıp :smiley:

79 model (ruhsatta 77 yazıyor) 4.2 cc motor, önler disk fren, elektronik ateşlemeli aracım. ben 12.500 tl ye aldım aracı bi miktar masraf da yaptım tabii , içinde halı vardı ama gezilerde ıslanma, koku gibi sorunlarla karşılaştığım için haftasonu onu da söktüreceğim. bu arada ilgilendiğiniz araçlardan çorludaki açık mavi araca ben gidip canlı olarak bakmıştım, o zaman şimdiki kadar anlamıyordum bu araçlardan (hala öğreneceğim çok fazla şey var) ama o araç offroad için geliştirilmiş kilitli difransiyelli, şnorkelli bir araçtı ancak benim çok da içime sinmemişti ve biraz yorgun gelmişti bana. Tabii en önemlisi ilgilendiğin aracın içine sinmesi. Dediğim gibi ben de virüsü yeni kapanlardanım, yeni yeni öğreniyorum... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR