Chevrolet Sahipleri Kaç Kişi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yavuz-çelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 388
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,049
Ynt: Chevrolet Sahipleri Kaç Kişi?

yavuz-çelikel' Alıntı:
Hub, ön tekerleğin bağlı olduğu aksın ucunda avare (boşa) dönmesini sağlayan kilitleme düzeneğidir.Faydası şudur aracı iki çekerde kullandığımız zaman;eğer hub olmasaydı teker dönecek, tekeri hareket ettiren aks dönecek, diferansiyel dönecek, şaft dönecek, arazi şanzumanının içindeki dişliler dönecek.Bunların hepsini hareket ettirmek için enerjiye ihtiyaç var. Enerji demek fazladan tüketim demektir.Çözümü ise hubtır.tekeri serbest bırakarak tasarruf sağlanmıştır.Hub'ın otomatik kilitlenen ve manuel kilitlenenleri mevcut.Ancak otomatikleri tecrübeli kişiler pek tavsiye etmiyorlar.

yavuz abi olaya direk yorumu yapmıs ve soruyu cevaplamısııın bende yavuz abı sen bılırsın dıyecektim :smiley:))

Etiketler

Evet aynen öyle.
Yanlız devamlı kullanımda kilitli tutmuyorum,arazide gezerken devamlı 4x4 gitmiyorum, malum sebeplerden.:smiley:
Çamur vs. olduğunda 4x4 gerektiğinde inip kilitliyorum. Biraz in bin sinir bozuyor ama, hub pahalı, ömürü uzun olsun diye ini bin yapıyorum:smiley:

bu makinaların güzelliği onunla ilgilenmek , manuel olması değil mi zaten yoksa alırsın yeni bişi herkez gibi binersin.kimse kafasını dönüp bakmaz.
oysa sıfır mersedese binsem bu kadar kendimi iyi hissetmem.

bu arada nevşehir de avukatlık yapıyorum telefonum 0 533 546 28 90
buraya yolu düşen herkesi beklerim.her konuda yardımcı olurum.
saygılar sevgiler.

avengin' Alıntı:
bu makinaların güzelliği onunla ilgilenmek , manuel olması değil mi zaten yoksa alırsın yeni bişi herkez gibi binersin.kimse kafasını dönüp bakmaz.
oysa sıfır mersedese binsem bu kadar kendimi iyi hissetmem.

bu arada nevşehir de avukatlık yapıyorum telefonum 0 533 546 28 90
buraya yolu düşen herkesi beklerim.her konuda yardımcı olurum.
saygılar sevgiler.

Engin bey yolum düşerse ararım sizi. Selamlar.

SON BİR SORU ,
NETİCE OLARAK "HUB" DİFEREANSİYEL KİLİDİ DEĞİLDİR ,
"HUB"LAR KİLİTLENDİĞİ ZAMAN ÖN TEKERLEKLERDE SİSTEME BAĞLANARAK ARAÇ 4X4 OLUYOR ,
DİFERANSİYEL KİLİDİNDEN FARKLI OLARAK"HUB"LAR KİLİTLİ İKEN SAĞ ÖN VE SOL ÖN TEKERLEK BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ DİFERANSİYELE BAĞLI OLARAK FARKLI TUR ATABİLİYOR.
ANLADIĞIM BUDUR.
BUDA BÖYLEYSE EĞER ARACI DAHA FAYDALI KULLANACAĞIM , TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN

avengin' Alıntı:
SON BİR SORU ,
NETİCE OLARAK "HUB" DİFEREANSİYEL KİLİDİ DEĞİLDİR ,
"HUB"LAR KİLİTLENDİĞİ ZAMAN ÖN TEKERLEKLERDE SİSTEME BAĞLANARAK ARAÇ 4X4 OLUYOR ,
DİFERANSİYEL KİLİDİNDEN FARKLI OLARAK"HUB"LAR KİLİTLİ İKEN SAĞ ÖN VE SOL ÖN TEKERLEK BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ DİFERANSİYELE BAĞLI OLARAK FARKLI TUR ATABİLİYOR.
ANLADIĞIM BUDUR.
BUDA BÖYLEYSE EĞER ARACI DAHA FAYDALI KULLANACAĞIM , TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN

Aynen budur.:smiley:

www.rockauto.com
bu siteyi mutlaka ziyaret ediniz
amerikan parçalarında çok iyi geldi bana
kargo dahil bile ucuza satıyorlar gibi geldi bana

avengin' Alıntı:
www.rockauto.com
bu siteyi mutlaka ziyaret ediniz
amerikan parçalarında çok iyi geldi bana
kargo dahil bile ucuza satıyorlar gibi geldi bana

BU SITEDEN BENIM daha once alısverıslerım oldu.ebaydan bulamadıklarımı buradan soyluyorum cunku herseyı bulabılıyorsunuz burada.ebaya gore bıraz pahalı.ama garantı.sıparıs ettıgım farlar 5 gunde elıme gecmıstı.

garantı oldugu ıcın kesınlıkle turkıyede parcalanmaya gerek yok.daha once bende yazmıstım bu sıteyı.aslında herkesı bılgılendırebılırsek arkadaslar cıddı karlar saglayabılırler..

herkeze merhaba ,2-3 güne kadar bir 95 blazer sahibi olacak biri olarak kafama takılan bazı sorular var yardımcı olursanız sevinirim öncelikle araçta lpg mevcut fakat bagajda, istepne yerine almayı düşünüyorum bunun TÜv de muayene ve güvenlik açısından bir sorunu varmıdır bu şekilde kullananlar yardımcı olabilirmi acaba...ayrıca zamlardan sonra lpg tüketimini hesaplayan arkadaşlardan rakamları yazabilirlerse içimi birasda olsa rahatlatmalarını istesem :smiley:

alikedik' Alıntı:
herkeze merhaba ,2-3 güne kadar bir 95 blazer sahibi olacak biri olarak kafama takılan bazı sorular var yardımcı olursanız sevinirim öncelikle araçta lpg mevcut fakat bagajda, istepne yerine almayı düşünüyorum bunun TÜv de muayene ve güvenlik açısından bir sorunu varmıdır bu şekilde kullananlar yardımcı olabilirmi acaba...ayrıca zamlardan sonra lpg tüketimini hesaplayan arkadaşlardan rakamları yazabilirlerse içimi birasda olsa rahatlatmalarını istesem :smiley:

Aramıza hoş geldiniz.Sorduğunuz soruların cevapları diğer topiclerde var.Keyifli paylaşımlar.

alikedik' Alıntı:

Benim aracı alsaydınız hiç masrafa girmeyecektiniz lpg stepnede, koruması var tüvden geçti daha ne olsun :D:D Diğer konuda lpg tüketimini de yazmıştım.

ben sıralamada kaçıncıyım bilmiyorum ama 95 blazer 2 gün oldu henüz alışma devresindeyim herkeze selamlar... ALee 95 BLAZER -- Yalova

alikedik' Alıntı:
ben sıralamada kaçıncıyım bilmiyorum ama 95 blazer 2 gün oldu henüz alışma devresindeyim herkeze selamlar... ALee 95 BLAZER -- Yalova

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın :=) Parça lazım olduğu azman nerden temn edeceksiniz birini önerebilirim

dundaralp' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın :=) Parça lazım olduğu azman nerden temn edeceksiniz birini önerebilirim
teşekkür ederim... henüz parça aşamasına geçemedim ama şöle bi sorum var vites boşta iken veya d den boşa aldığımda şanzıman doldurduktan sonra dınkkkk diye bi vurma sesi var bu ne olabilir sizce parça teminini nerden yapıyorsunuz yazarsanız onuda sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.