Chevrolet Sahipleri Kaç Kişi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yavuz-çelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 388
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,040

Etiketler
Ynt: Chevrolet Sahipleri Kaç Kişi?

Arkadaşlar selamlar;
şiddetle bilgilerinize ihtiyacım var.Bende amerikan meraklısıyım.Bir yakınımın aracını almak durumunda kaldım.1997 silverado 1500 Z71 5.7 benzinli 255 BG 97.000 milde motor yürür herşey çok temiz.bu yıl ve model Tr de tek bildiğim aracın vergi vs sorunları var bu 3-4 haftaya herşeyi halledip koca oğlanla trafikteyim kısmetse.Lütfen araçla ilgili bilgi ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.Önce Lpg taktırmayı düşünüyordum fakat sonradan vazgeçtim zira motora kıyamayacağım gibi.her türlü yorum ve verdiğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...
Resimdeki aracın yeşili

40019059424_large.jpg

yavuz-çelikel' Alıntı:
Engin bey Ankaradan satılan araç değilmi sizin araç?

bir doktor satıyordu heralde dimi abi onundekı kılıtlerden tanıdım bende 20 kusur dıordu heralde..

EVET DOKTOR ABİMİZİN ARABASI , ANKARA PLAKALIYDI .İÇİ KAHVE DERİ , KONSOLDA KAHVE KLASİK ELLENMEMİŞ , RADYOSU FALAN ÇALIŞIR VAZİYETTE .TABİ BU ARAÇTAN İLK DEFA KULLANIYORUM .EŞE DOSTA , AMERİKAN SEVER ARKADAŞLARIMIZA DANIŞTIK TEMİZ DEDİLER.ASLINDA ÖNEMLİ OLAN İÇE SİNMESİ .
TÜP TAKILMAMIŞ HİÇ.TAKMAYI DA DÜŞÜNMÜYORUM ŞİMDİLİK.BİRAZ BEKLEYİM , ARABAYA ISINMAYA ÇALIŞIYORUM .

,
BİDE ARACIN ŞOFÖR TARAFI GÜNEŞLİKTE 4X4 KULLANMA TALİMATI YAZIYOR. TERCÜMAN ARKADAŞIMADA ÇEVİRTTİRDİM.
SİZ NASIL KULLANIYORSUNUZ BİRDE TECRÜBELİ ARKADAŞLAR DAN DUYMAK İSTERİM.

ÖZELLİKLE YAVUZ VE SALİM BEYE HEPİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM!

avengin' Alıntı:
EVET DOKTOR ABİMİZİN ARABASI , ANKARA PLAKALIYDI .İÇİ KAHVE DERİ , KONSOLDA KAHVE KLASİK ELLENMEMİŞ , RADYOSU FALAN ÇALIŞIR VAZİYETTE .TABİ BU ARAÇTAN İLK DEFA KULLANIYORUM .EŞE DOSTA , AMERİKAN SEVER ARKADAŞLARIMIZA DANIŞTIK TEMİZ DEDİLER.ASLINDA ÖNEMLİ OLAN İÇE SİNMESİ .
TÜP TAKILMAMIŞ HİÇ.TAKMAYI DA DÜŞÜNMÜYORUM ŞİMDİLİK.BİRAZ BEKLEYİM , ARABAYA ISINMAYA ÇALIŞIYORUM .

,
BİDE ARACIN ŞOFÖR TARAFI GÜNEŞLİKTE 4X4 KULLANMA TALİMATI YAZIYOR. TERCÜMAN ARKADAŞIMADA ÇEVİRTTİRDİM.
SİZ NASIL KULLANIYORSUNUZ BİRDE TECRÜBELİ ARKADAŞLAR DAN DUYMAK İSTERİM.

ÖZELLİKLE YAVUZ VE SALİM BEYE HEPİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM!
Güneşlikteki çeviriyi paylaşırsanız birşeyler söyleyebiliriz sanırım.

teknik terimlerde dolayı anlaşmak zor oldu ama .
araç 4x2 de iken mutlaka "hub" free konumda olmalı.
4x4h yada 4x4L konumuna geçmek istiyorsan önce 4x4 'e alacaksın daha sonra "hub" ları "lock" konumuna getireceksin.
sadece kar , yağmur , çamurda kullanmalısın.
araç 4x4L konumundayken 35 mph üzeri hız yapma.
diye yazıyor dedi.

ne diyorsunuz ?

avengin' Alıntı:
teknik terimlerde dolayı anlaşmak zor oldu ama .
araç 4x2 de iken mutlaka "hub" free konumda olmalı.
4x4h yada 4x4L konumuna geçmek istiyorsan önce 4x4 'e alacaksın daha sonra "hub" ları "lock" konumuna getireceksin.
sadece kar , yağmur , çamurda kullanmalısın.
araç 4x4L konumundayken 35 mph üzeri hız yapma.
diye yazıyor dedi.

ne diyorsunuz ?

doğru demiş tabi hub varsa bende yok ;) ;) ;) ;D ;D ;D

avengin' Alıntı:
bu "hub" difransiyel kilidi değil yani değil mi ?

Hub, ön tekerleğin bağlı olduğu aksın ucunda avare (boşa) dönmesini sağlayan kilitleme düzeneğidir.Faydası şudur aracı iki çekerde kullandığımız zaman;eğer hub olmasaydı teker dönecek, tekeri hareket ettiren aks dönecek, diferansiyel dönecek, şaft dönecek, arazi şanzumanının içindeki dişliler dönecek.Bunların hepsini hareket ettirmek için enerjiye ihtiyaç var. Enerji demek fazladan tüketim demektir.Çözümü ise hubtır.tekeri serbest bırakarak tasarruf sağlanmıştır.Hub'ın otomatik kilitlenen ve manuel kilitlenenleri mevcut.Ancak otomatikleri tecrübeli kişiler pek tavsiye etmiyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.