Ynt: Cherokee 4.7 1999-2004 Wj Kasa Alırken Bakılacak
KLL' Alıntı:
dezavantajı ise normalde 72 km de en üst vitese geçebiliyorken şimdi 82 km de en üst vites oranını kullanıyor olması ve hız sınırı 70 olan şehir içi yollarda gereksiz yere yakıt tüketmesi.
ancak şöyle enetersan bir ayar farkı var, 50 km nin altında seyrederken yokuş yukarı çıkmaya başladığınızda 2500 devir civarı çalışırken overdrive tuşuna basarsanız araç 2 . vitesten 3e geçiyor ve sessizleşim motor gücü yettiği sürece büyümeden düşük devirde devam ediyor. 1700 devir civarında. yük az yada düz yolda gidiyorsanız bu gerçekleşmiyor ve od off tuşu olması gerektiği gibi çalışıyor, sadece vites küçültüyor.
sürekli uzun yol yapmıyorsanız 4 vites olmasının hiç bir zararı yok bana göre.
Merhaba, yaklaşık 4 aydır 2001 WJ sahibiyim. Aracımda Zavoli marka LPG var. Araç uzun yol sabit hızda 100 KM'de 13,6 Litre LPG yakıyor. Bu da KM'de 36 Krş yapar şu an. Uzun yolda sorunum yok.
Ama şehiriçinde aracı dede gibi sakin kullanmama rağmen, ve kullandığım trafik köprü trafiği olmamasına rağmen (orta seviye trafik) tam iki katı 100 KM'de 28 Litre yakıyor. Bu da 77 kuruş yapıyor.
Bu iki katı fark bahsettiğiniz 2001 WJ'lerin 5 vites olmasından mı kaynaklı?
Ölçümlerim kesinlikle sağlıklı. Çok defa denedim aynı değerler. Ölçüm yöntemim, depo fullken 100 km yapıp, aynı pompadan yakıt alıp aldığı yakıtı hesaplamak.
Gaz ayarı için çok yere gittim, hepsi "Değerlerin, sistemin çok iyi değerler veriyor." diyorlar.
Şu var, aracı benzinde test etmedim hiç. Yani benzin yakışında mı sorun var bilmiyorum.
Kafamı karıştıran bir diğer konu da, uzun yolda sorun yok, neden şehiriçinde var. TAmam şehiriçi çok yakar araçlar, bunu hepimiz biliyoruz ama iki katı da olmamalı. Aynı arabadan olan arkadaşlarım şehiriçinde 22 LT yakıyor.
Not: Lastiklerim orjinal olan 235/65/17 değil, 255/65/16. Çap olarak aynı ama 2 cm'lik taban genişliği bu kadar etkilemez herhalde? Uzun yolda etkilemez biliyorum çünkü araç zaten hızını ve ataletini kazanmış oluyor.
Şimdiden teşekkürler.