WK devir arttıkça hızlanan 190 km ye kadar nefesi kesilmeyen bir araba, ama 200km nin üzerine çıkmaya çalıştıkça insan ölmüşlerine yaklaşıyor. Bence akıllı işi değil. Yürüyen aksam titreşimleri artıyor. Bir kez 210 km yaptım bir daha yapmam, oldukça dingildek oluyor ki arabanın süspansiyonu ve lastikleri gayet iyi. WJ de ise en son 180 km yapmıştım, onu da bir daha yapmam. öyle düşünün.
Hızlanmada da çok bariz şekilde dizel WK, dizel WJ den çabuk olacaktır. Tüketimleri de aşağı yukarı aynı olur. Ancak WK daha yavaş gidildiğinde teknolojisi gereği daha az yakar. ( Benzinli 4.7 WJ, dizel WK dan biraz daha hızlıdır alt devir ivmelenmesinde- her iki arabada bizimken yokuş yukarı denemede eşim beni geçmişti WJ ile)
Wk eğer havalı süspansiyonu yoksa oldukça serttir WJ acaip yumuşak ve konforludur o nedenle virajlarda dönemiyor ve kafadan dışarı kayıyor. WK ise daha geç kayıyor ama yine kafadan kayıyor.
Açıkçası WJ yi pek sevmemiştim, ancak konforu, benzinli motorun müthiş sessizliği ve o muhteşem koltukları unutulmuyor WK ya binince.
Yani, WK Mercedes dizeli olmasa alınacak araba değil sanırım.