Check Engine Işığı Sürekli Yanıyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mancar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,147
Ynt: Check Engine Işığı Sürekli Yanıyor ?..

arkadaşlar kodlar benim elimde var eve gidince bilgilerinize sunacağım...

Etiketler

Check engine ışığı benim xj de de yanıyor usta lpg li olduğu için söylediler

Saral bey lpg sıralı sistemse check engine yanmamalı bence sizde bir hata kodu açısından test edin aracı
Hata kodları:
Code Description
11 No crank reference signal detected during engine cranking.

Intermittent loss of either camshaft or crankshaft position sensor.

CKP sensor target windows have too much variation.
12 Direct battery input to PCM was disconnected within the last 50 Key-on cycles.
13 No difference recognized between the engine MAP reading and the barometric (atmosphere) pressure reading from start-up.
14 MAP sensor input above or below acceptable voltage.

5 volt output to MAP sensor open.
15 No vehicle speed sensor signal detected during road load conditions.
17 Engine did not reach operating temperature within acceptable limits.

Engine does not reach 20º F. within 5 minutes with a vehicle speed signal.
21 Upstream oxygen sensor response slower than minimum required switching frequency.

Upstream oxygen sensor heating element circuit malfunction.

Downstream oxygen sensor heating element circuit malfunction.

Downstream oxygen sensor input voltage maintained above the normal operating range.

Oxygen sensor voltage too low, tested after cold start. (Upstream or Downstream)

Left oxygen sensor input voltage maintained above the normal operating temperature.
22 Engine coolant temperature sensor above or below acceptable voltage.
23 Intake air temperature sensor input above or below acceptable voltage..
24 Throttle position sensor input above or below acceptable voltage.

TPS signal does not correlate to MAP sensor.
25 A shorted or open condition detected in one or more of the idle air control motor circuits.

Actual idle speed does not equal target idle speed.
27 Injector 3, and/or 4, and/or 5, and/or 6 output driver does not respond properly to the control signal.
31 An open or shorted condition detected in the A/C clutch relay circuit.

Insufficient or excessive vapor flow detected during evaporative emission system operation.
32 - EGR System Failure
33 An open or shorted condition detected in the duty cycle purge solenoid circuit.
34 An open or shorted condition detected in the Speed Control vacuum or vent solenoid circuits.

Speed control switch input below the minimum acceptable voltage.
37 Relationship between engine speed and vehicle speed indicates no torque converter clutch engagement. Auto. only.
37 An open or shorted condition detected in the torque converter part throttle unlock solenoid control circuit. (3 speed auto RH trans. Only).

Incorrect input state detected for the Park/Neutral switch. Auto. only.
41 An open or shorted condition in the generator field control circuit.
42 An open or shorted condition detected in the auto shutdown relay circuit.

An open condition detected in the ASD relay output circuit.

An open or shorted condition detected in the fuel pump relay control circuit.

An open circuit between PCM and fuel gauge sending unit.

Circuit shorted to voltage between PCM and fuel gauge sending unit.

No movement of fuel level sender detected.
43 Peak primary circuit current not achieved with maximum dwell time.
43 Misfire detected in one or more cylinders 1 thru 6. (4 and 6 cyls.)
44 Battery temperature sensor in voltage above or below acceptable range.
46 Battery voltage sense input above target charging voltage during engine operation.
47 Battery voltage sense input below target charging during engine operation. Also, no significant change detected in battery voltage during active test of generator output circuit.
51 A lean air/fuel mixture has been indicated by an abnormally rich correction factor.
52 A rich air/fuel mixture has been indicated by an abnormally rich correction factor.
53 PCM Internal fault condition detected.
54 No camshaft signal detected during engine cranking.
55 Completion of fault code display on Check Engine lamp.
63 Unsuccessful attempt to write to an EEPROM location by the PCM.
64 Catalyst efficiency below required level. (Same as code 72)
65 Power steering high pressure seen at high speed. (2.5L only)
72 Catalyst efficiency below required level. (Same as code 64)
77 Malfunction detected with poser feed to speed control servo solenoids.

Can Bey kodların Türkçesi:
13 Manifolt basıncında motor çalışıması ve durması esnasında fark oluşmuyor. MAP (Manifolt absolut basınç) sensörünü yada elektrik devrelerini kontrol edin. (No change in Manifold Absolute Pressure (MAP) between engine off and on. Check circuit and MAP sensor.)

34 Kruz kontrol yani hız sabitleme sistemi elektrik devresinde yada vakumda bir sorun var.

534 diye bir kod bulamadım tekrar kontrol ederseniz iyi olur. Anlayacağınız çok büyük bir problem yok gibi. Hız sabitleme sisteminde ve manifolt basınç ölçme sensöründe hata var. Umarım sorunu çözersiniz saygılarımla, Serdar Timur

İlginiz için teşekkür ederim Timur Bey.. :smiley:

Manifoltta bi patlağım mevcut, hız sabitleyicim çalışıyor demekki voltajı düşük alıyo ama başka bi problemde var onu bulmam lazım 534 saydığınada eminim çünki bi kaç kere tekrarladım hep aynı mesajı verdi hatta son 55 sayısından emin olduktan sonra bi sonraki denemede bizzat dikkat ettim.

ben bendeki liste de de 534 lü bir koda rastlayamadım.bir bilgisayara bağlatsanız belki daha iyi olur.umarım ciddi bir şey yoktur.ışık bir süre sonra kendiliğinden sönüyor mu?

memorian' Alıntı:
zj lerde de böyle bi işlem uygulanabiliyo mu? çok ilginç bi özellik
Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
İşte jeep yaa ! Utanmasa kendi arızasını kendi halledicek ;D Gerçekten şaşırdım kaç yıllık araçlardaki sisteme bak.

Zaten öyle abi! Eğer bir arıza varsa yaptıma. Bekle üç gün üçüncü günün sonunda senin yaptıracağın yok diye kendi kendine düzeliyor. Son 4 arızadır ben bu tektiği uyguluyorum.

alperhoca' Alıntı:
iddia ediyorum bunu Alfonse bile ilk kez duymuştur :smiley:

Aaaaaa! Alfonse'nin bilmediği mi var üstadlar. Biliyordu. Hatta benim arabada uyguladık. Eeee İstanbul'da onu ağırlamanın artılarını yaşıyorum. Bunu servisler bile bilmiyor desem yeridir. Konuyu açmayı düşünüyordu yakın zamanda (Ankara'ya dönünce) burada geçtiğini görünce koca bir Tühh! çeker artık :smiley:

Çok güzel oldu , serdar hocam çok teşekkürler...

Ben bu kodların çıktısını alıp ruhsatınarasına koymayı planlıyorum .

serdartimur' Alıntı:
Can bey aküyü sökmeden önce aracın hangi hata kodunu verdiğini tespit edin. Benim 1993 zj de uyguladığım yöntem sizde de işe yarar mı bilmem ama bir deneyin:
* Kontak anahtarını off konumundan on konumuna alma işlemini 5 sn içinde 5 defa tekrarlayın ve son turda on konumunda bırakın yani; off-on, off-on, off-on, off-on, off-on sonra bekleyin check engine lambası söndükten sonra belirli frekanslarla yanıp sönmeye başlayacak, sık aralılarala yanıp sönme sayısı size hata kodunun ondalık basamağındaki rakamı verecek sonra check engine lambası kısa bir ara vererek yanıp sönmeye devam edecek, 2. turda elde ettiğininz sayı hata kodunun birler basamağını verecek, sonra yanıp sönme daha uzun bir ara vererek varsa ikinci hata kodunu kodlayacak ve son olarak 55 kodu ile işleme son verecek. 55 kodu işlemin başarıyla tamamlandığını belirten kod. Hata kodlarının karşılılkları şuanda elimde hazırda yok ancak arastırıp bulurum. Aklımda olanlar ise şunlar:
12- Araç aküsü yakın bir zaman içinde sökülmüş
21- Oksijen sensörü hatası
32- EGR valf hatası
55- İşlem tamamlanmıştır

Problem şuki; Check engine ışığı devamlı yanıyormuş...

ssbman' Alıntı:
Çok güzel oldu , serdar hocam çok teşekkürler...

Ben bu kodların çıktısını alıp ruhsatınarasına koymayı planlıyorum .

Bu kodların daha fazlasıda var; Alfonse biliyor, koyar yakında....

Bu arada bir kaç sene önce bendede devamlı yanıyordu; Eeeeee diyip çıkarttım attım ampulu, artık yanmıyor....:smiley:

Alfonse tekniği biliyomuş anlaşılan ama serdar bey daha önce davranmış :smiley:

Olsun tam kod listesi çok önemli ...

Buarad ben bugün denedim , 55 dedi sadece , teşekkür ettim bastım marşa , nazar değmesin tü tü tü :D

beatrix' Alıntı:
Bu arada bir kaç sene önce bendede devamlı yanıyordu; Eeeeee diyip çıkarttım attım ampulu, artık yanmıyor....:smiley:

Ergun abi sürekli yanıyo derken marşdan sonra ama bu aralar çok yanıyo bazende yanmıyor işte ışığı söküp atsam bu sefer o benim kafanın içinde yanıcak :smiley:

beatrix' Alıntı:
Allah herkese 55 nasip etsin :smiley:

Amin herkese :D

93-95 arası ZJ'lerin tam kod listesi benden, ;)
96-98 arası ZJ'lerinkide Alfonse'den gelecektir... :smiley:

Check Engine.jpg

Check Engine1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR