Check Engine Işığı Sürekli Yanıyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mancar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,159
Ynt: Check Engine Işığı Sürekli Yanıyor ?..

Abdullah kaptan sen bir gün Alfonse'yu uçağın kokpitinde yolculuk yaptırt. Sana değil bunu JEEP'le ilgili 100 yıllık ne kadar bilgi varsa hepsini anlatır :smiley:

Etiketler

aviator310' Alıntı:
Hadi abi naz yapmada yayınla şu bildiğin cevherleri de bizim gibi cahiller :smiley: (umarım yanlış anlaşılmaz) de öğrensin ve sorunlarını gidersin.

Cahillik kötü değil, biraz kader. Ama kendini bilmezlik çok kötü... İnsan cahil olabilir, ama kendini bilir, eğitir.... Zararlı cahillik, onun yaptığı gibi kendini bilmezliktir.. Di mi?

Benimde ağrıma gitti, fırsat buldukça yazıyorum bunu, rahatlıyorum :smiley: Benimkide bi nevi cehalet :smiley: Zaten bişey bilmiyorum, cehaletten sadece "sıkıyorum" :smiley:

Bu espri bence hiç olmamış....

Siz ve cehalet............ İmkansız............ Eşşekler kovalasa beni :smiley: İnanmam........!

Kendi adını içeren espriler yapabilen, o esprilere gülenler sağlam karakterlidir......
Sizi takdir ettim.... İnşallah yüz yüze daha çok vakit geçiririz... Kaliteli bi insansınız....

alpaslanepli' Alıntı:
Abdullah kaptan sen bir gün Alfonse'yu uçağın kokpitinde yolculuk yaptırt. Sana değil bunu JEEP'le ilgili 100 yıllık ne kadar bilgi varsa hepsini anlatır :smiley:
Ben kullancam ama :smiley:

jeepXJ' Alıntı:
Alfonse kim bilir daha neler biliyosunda naz yapıyorsun:smiley:
Önce naz yapıyordum... :smiley: Şaka, derin konuydu, iyice bilgilenip doğrusunu yazmak için zaman çalıyordum...

Sonra,
Tam kitaplarımı, sözlüklerimi felan aldım, oturdum masa başına, bilgisayara.....
Densizin biri, bilgim konusunda beni taciz etti başka konuda.... Çok kırıldım... Ona değil bu kırılma, onu kim takar... tınnnnn...
İki kişiye kırıldım ama, biriside yönetici burda, olsun, zaten, ayrı bi konu bu........

Genel bi kırgınlık, küskünlüktür benimkisi....
Yazmıcam bidaha bildiklerimi, Allah Kahretmesin diye kızdım kendime...
Ondandır...

Bide...
Daha önemli....
96 ZJ sonrasındaki ve 98 ZJ sonrasındaki bu diagnoz tekniği aynı ama, sonuçlar çok değişiyor galiba, araştırıyorum.....
İyice ders çalışıp, öyle yazmak istiyorum... Anlatabildim mi?

Şimdiden faydalı olamadığım arkadaşlardan özür dilerim... Belki derdiniz var bu konuda ve ilacı bende naçizane, bilemiyorum, ama lütfen kusura bakmayın... anlayacağınızı umuyorum....

Saygılarımla...
Sevgilerimle....

"Peace At World"

Alfonse...

Alfonse bey, gezenbilirde yazdıklarınızı her zaman ilgiliyle takip ediyor açıkcası kendi adıma sizi jeep konusunda bir bilirkişli olarak görüyorum. Eminim birçok arkadaşım da benim gibi düşünüyordur. Bu nedenle bu tarz sorunlara çok fazla üzülmenize gerek yok bence. Bu arada benim 1993 model zj nin uzun süredir check engine lambasının yanması ve bunu ustaların bir türlü çözememesi nedeniyle ben de kendim internette baya bir araştırma yaptım. 1993-1995 zj lerde hata kodunu tespit etme yöntemini de bu şekilde buldum. Benim araçta 21 (O2 sensörü hatası) ve 32 (Egr Valve hatası) kodlarını herzaman olmamakla birlikte ara ara tespit ettim, özellikjle 21 kodu mevcut olduğunda aracın rölanti ayarı bozulmakta ve motor kendi kendine durabilmekte. O2 sensörünü değiştirdiğim halde bu sorun devam etmiştir. Yine yaptığım araştırmalarda sorun sensörlerde değilse aracın PCM(powertrain control module) yani bilgisayarında sorun olabileceğini anladım ve bir elktrikçiye modülü söktürüp bağlantı noktalarını özel sıvılarla temizletip yeniden taktırdım ve sorun uzun bir süreliğine çözüldü. Şu aralar tekrar ara ara aynı sorunlar baş gösteriyor. Şimdilik bu sorunu Ergün Beyin tavsiye ettiği şekilde akü kutup başlarını birkaç saatliğine sökerek çözüyorum, gerçekten etkili en az 1 hafta hiç sorun çıkmıyor. Bu arada internette gezinirken sizin bahsettiğniz gibi 1997 model sonrası zj lerde farklı diagnostik testlerin olduğunu buldum. Eğer saygısızlık yada ukalalık olarak algılamazsanız sizinle paylaşmak isterim.

1997 sonrasında,1998-2002 modellerde, jeep firmasının araç sahiplerinin servis dışında kendi kendilerine araç hatalarını tespit etmelerini önlemek amacıyla bu self-diagnostik özelliklerini araçlardan kaldırdıkları söyleniyor ancak yine de bu modellerde hata kodlarını görüntülemek amacılya çeşitli yöntemler keşfedilmiş:
1. Trip reset düğmesine basıp basılı tutun ve kontak anahtarını 3 defa off'dan on pozisyonuna alıp on pozisyonunda bırakın ve trip reset düğmesini serbest bırakın, odometer ekranında hata kodları görüntülenmeye başlar.
2. Bazı araçlarda bu işlem motor sıcakken yapılmadığı sürece işe yarayamayabiliyormuş.
3. Bazı araçlarda ise yukarıda bahsettiğim sebepten ötürü bu self-diagnostik özelliği yokmuş.
Farklı chrysler araçlarda kullanılan bir değer yöntem ise:
1. Trip-reset ve trip-odometer düğmelerine birlikte basın ve basılı tutun ardından kontak anahtarını off'tan on pozisyonuna alın ve 5 saniye bekleyin, bu işlem hata kodları içiin aracın kendi kendini araştırması için gerekli sinyali oluşturacak ve hata kodlarını görüntüleyecektir.
Benim bulduklarım bu kadar. Saygılarımla, Serdar Timur

Bu tip durumlar için kullanabileceğiniz başvuru programları var. Ticari amaçlı kullanılan yazılımlar olduğu için lisans ücretleri oldukça yüksek olan bu programlar, bu yüksek fiyatlar nedeniyle internetteki paylaşım ortamlarında (torrent-** v.s.) bulunabiliyor. Autodata - Vivid Workshop - Bosch ESI Tronic gibi genel programların yanında yetkili servislerin kullandığı araca özel yazılımlarında eski versiyonları bulunabiliniyor. Bu yazılımlarda hata kodlarının yanında, problemlerin nasıl çözüleceğide mevcut. Ayrıca mekanik çizimler, nasıl sökülüp takılacağına ilişkin veriler, aracın neresinde hangi yağ kullanılabileceğine dair bilgilerden hangi lastiklerin kullanıldığına kadar bir sürü bilgi bulunuyor. Araçlarda ki sorunları bu programlar ışığında gidermek için ustalara rehberlik etmek aracın verimliliği yönünden oldukça faydalı oluyor.

Alfonse , kırıldığın konuyu aradım ama sanırım kaldırılmış yada silinmiş ... Neyse ben kendi adıma Alfonse tan çok şey öğrendim teknik anlamda . Ki daha öncede belirttiğim gibi bilgi bu çağın en değerli şeyi . Alfonse u forumdaki katılımı bence önemlidir . En azından şimdiye kadar ki uğraşından dolayı sağlam bir teşekkürü kesinlikle hak etmiştir .

Ayrıca anlık fevrilik yada yanlış anlaşılmarlar , ortak zevklerimiz olan birbirimizi kırmamamız gerektiğini düşünüyorum .

Offfff Offff Diyorum diyorum deyincede kötü oluyorum. Barış abi konu silinmedi. Bulamadın değil, bulacak bir şey yok. Öyle tavan yapmış bir tartışmada yok. Ama ben böyle deyince Alfonse iki kişiye kırıldım diyor ya. İşte o ikinci ben oluyorum. Niye? Uzatacak bir şey yok, kırılacak bir şey yok dedim diye. Şimdi bir tartışma olmuş ve iki kişi tartışmışsa tatlıya bağlamak adına araya girince sen şu kadar haklı sen bu kadar haksız demek olur mu? Olmaz.
Uzamasın diye uğraşıyorum. Alfonse'nin sitenin teknik anlamda bir cevher olduğunu ve ne kadar kıymetli olduğunu herkes biliyor. Bunu defalarca dile getiriyoruz. Daha evvel densizin biri çıktıda yeri göğü birbirine kattım Alp'e laf dedi diye. Ama bu konu başka. Bu konu iki aynı tarafın tartışması. Kardeş tartışması yani. Uzamasın lütfen. lütfen . lütfen......

Hepinizi seviyorum..... :smiley:

Sende haklısın , Alfonsu tanuyorsun sanırım tartıştığı arkadaşı da tanıyorsun , Bu durumda hakem durumu otomatik (zorunlu belkide) olarak sana düşmüş ???

Hocam uzamaması en güzeli ... Birde uzaktan uzağa olan tartışmalar , yüzyüze tatlıya bağlanması daha kolay olur . Yani insanlar biribirini tanıdıkça ,ortam daha samimi oldukça vs . Ama Alfonse hayli kırılmış anladığım kadarıyla , birşekilde orta bulunup tatsızlık ortadan kalksa eminim herkes sevinir . Neyse Festivalde görüşürüz bakarsın ...

Bende gıcığım bu jeepcilere , hele hele ZJ cilere ;D ;D

Abiler, ablalar ve sevgili kardeşler neler oluyor?
Bu forumun amacı bilgi paylaşımı ve bilgisiz arkadaşların (benim gibi) bilgilendirilmesi değil mi?
Daha önce de dediğim gibi el elden üstündür. Bükemediği bileği öpmesini bileceksin!
Lütfen güzel insanlar birbirimizi kırmayalım ve gerçekten bilgiye ihtiyacı olan arkadaşları da şahsi egoları tatmin ederken bilgisiz bırakmayalım.

Bence Alfonse gibi bilgi dağarcığı geniş ve araştırmacı arkadaşları da foruma küstürmeyelim. LÜTFEN!!!

aviator310' Alıntı:
Ayıp ediyorsun be abicim :smiley:

ps: Bu arada hindistan'da buda rahipleriyle oturup tartışıyorum ne olacak bizim bu jeep sevdasının sonu diye...

Vaaaaayyyy....! demek Gezenbilir Jeep'in misyonerliğini üstlendin oralarda...:smiley:

[attachment=1]

319284-more-budist-monks-1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR