Ynt: Çekme Karavanlarla Batı Karadeniz Gezimiz
Sevgili dostum Bülent Bey ve ailesiyle beraber geçirdiğimiz çok keyifli tatillerden birisi de kendisinin burada çok güzel anlattığı Karadeniz gezimiz olmuştu. 2 yldır hep karşılıklı bu geziyi forumda paylaşalım dememize rağmen bir türlü yazmaya başlayamamıştık. Kendisine o güzel günleri hatırlatan bu paylaşım için kendi adıma, aktardığı bilgi fotoğraf ve tecrübeler için de naçizane tüm karavan severler adına teşekkür etmek isterim.
Grup halinde karavanla gezmenin hem teknik hem de sosyal yönleri var. Yolda oluşabilecek her türlü olumsuz durumu beraber karşılayacak olmanın verdiği güven gerçekten çok rahatlatıcı. Ellimizde telsiz her an için birbirimizle iletişim halinde olabiliyoruz. Bu tip birlikteliklerde zaman zaman birlikte olmanın tadını çıkarırken zaman zaman da bireyselliğe imkan verecek bir dengeyi sağlamak çok önemli. Bununla birlikte dostum Bülent Bey ve ve ailesiyle birlikte olmak o kadar keyifli ve doğaldı ki biz zamanın nerede ise tamamını beraber geçirdik ve her dakikasını altın hatıralar olarak kaydettik. Bu güzel zamanları için dostuma tekrar teşekkür ediyorum.
Bülent'in zaman zaman bana ilettiği bir konuyu ben de bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Çekme karavanların amacı "kampinglerde kalacak [SIZE=small]sabit[/SIZE]yer sağlamak" olmamalı. Aslında Avrupa'da bu tarz üniteler statik(sabit, durağan) karavan sınıfı olarak adlandırılıyor ve 2.5-3 metre eninde 8-12 metre boyunda tekerlekli ev görüntüsünde imal ediliyor. Çekme karavanlar adı üstünde çekip götürmek, gezmek için kullanılmalı. Bizler de özellikle bu gezi ile yol koşullarının daha çetin olduğu Karadeniz bölgesinde [SIZE=small]teknik ya da sürüş emniyet açısından herhangi bir sorun yaşamadan çekme karavanlarımızla güzel bir gezi yaptığımızı tüm karavan severlerle paylaşmak istedik. Karavanlarımızın da [/SIZE][SIZE=small]pek de ufak olmadığını, çeken araçlarınmızın teknik kapasite sınırına yakın ağırlıkta (Bülent'inki biraz da aşıyordu sanırım) olduğunu da belirtmekte fayda var. Bülentin çok güzel bir fikri var: Çekme karavanlarımızla seyahat ederken kullandığımız yolları tek bir harita üzerinde toplayarak bir tecrübe birikimi oluşturmak ve bu yolları kullanmayı düşünenlere yardımcı olmak. Diğer çekme karavancıların da katkısıyla güzel bir çalışma olabilir ve kafamızdaki yol tereddütleri gidermemize yardımcı olur. [/SIZE]
Satırları arasında beni utandıracak sayısız övgüye yer veren, ama aslında kendileri de çok geniş bilgi ve tecrübe birikimine sahip başta Bülent olmak üzere tüm karavancı arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Ben de kendilerinden çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.
Selamlar,
Doğan