Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çekme Karavanla 2 Aylık Karadeniz Ereğli - Batum Gezisi
Çakraz - Cide istikametinde yola koyulduk. Amasra'dan ayrıldıktan biraz sonra Amasra' yı tepeden gören Çukurlar tepesinde kahvaltı yaptık. Burada köylüler kendi ürünlerini satıyorlar.
Manzarası çok güzel olan dar, yokuş ve virajlı yollardan geçip GİDEROS denen Karadenize açılan bir göl görünümündeki koya geldik. Karavanı ana yolda bırakıp arabayla koyun kenarına indik.
İki adet lokanta var biri Gideros tatil köyü lokantası, diğeri Beşiroğlu lokantası, biz Beşiroğlu lokantasına girdik bu lokanta tam bir köyevi işletmesi, işletmecisi Zonguldak TTK dan emekli.
Burada birer kahve içip ileriki tarihte bu cennet koyda kafa dinlemeye gelmek üzere deyip yola devam ettik.
Gideros koyu Cide'ye 13 km uzaklıkta.
Akşam üzeri balık almak için şehir merkezine gittik fakat balık almak için sabahleyin balıkçıya uğramak lazımmış.Neyse balığa niyet edip etli ekmekle idare ettik. Yol boyu Cide tarihi evleri vardı yanıma fotoğraf makinesini
almadığıma pişman oldum. Yarın fotoğraf makinesini yanıma alıp buraları bol bol resimleyeceğim.
Cide'ye gidipte Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi'ni gezmemek olmaz.
Rıfat Ilgaz'ın evi Kültür Merkezi ne dönüştürülmüş ve 2007 de restore edilmiş şahane tarihi bir ev.
Evi görünce Rıfat Ilgaz'ın sanatçı olmasına şaşırmadım.