Doğrucu Davut
Zirve
Seramik olanları bu şekilde bu ozon oluşumuna neden olmuyor mu?
Maalesef yapıları üzerine hiç bir bilgim yok..
Bu arada aynı marka ve model seramik fanli ısıtıcısı modeli tekzende fiyatı daha uygun.
Fanlı Isıtıcı Modelleri ve Fiyatları | Tekzen
Fanlı ısıtıcılar uygun fiyat ve taksit seçenekleri ile Tekzen'de sizleri bekliyor!www.tekzen.com.tr
Bu hafta sıcağı sıcağına karar vermisken soba siparis veremeyince zaten elektrik olan yerlere gitmeyi düşündüğüm için böyle bir ısıtıcı alıp kamp alanına gidip deneme yapmaya karar verdim.
Benim zaten akum yok. Ama 200A akü için kabaca hesap yapmak gerekirse akünün 100 amperini kullanırız akünün uzun ömürlü olması için. 1000watt bir ısıtıcı için 5A akım ihtiyacı olur. 20 saat yapar. %20 inverter kaybı olarak düşersek 16 saat yapar. Teori de 14-15 saat kullanılır gibi ama akü ile böyle bir isitici beslemek çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum.
Haklısınız hatalı hesaplamışım.Isıtıcıyı aküyle çalıștırırsak 12 v üzerinden hesap yapmamız lazım. 1000 W/12 V = 83.3 Amper eder. Inverter kaybını da göz önünde bulundurursak 1000 Watt'lık bir ısıtıcıyı bir saat kadar çalıştırabiliriz.
Söküp takma işini kafamda çok oturtamadım. Bacanın etrafının silikon vb. malzeme ile yalıtılması lazım. Ancak yazın sökülebilir. O zaman da böyle bir lumboz veya menfez takılabilir.Sobanın bacasını çıkartmanız gereken yere teknelerde kullanılan lumbozlardan takarsanız çirkin görünmez.İşiniz bitince bacayı söker lumbozu havalandırma olarak kullanırsınız.Ekli dosyayı görüntüle 634713
Peki lumbozun içinden geçen bacanın etrafından su girmez mi? Ne kadar tam ölçüde olsa boşluk olacak bacayla arasında.Lumboz takmanın mantığı söküp takma derdi olmasın diye zaten.Lumboz 12 ay orada kalacak,sobayı kurduğunuz zaman bacayı oradan çıkartacaksınız.
Peki lumbozun içinden geçen bacanın etrafından su girmez mi? Ne kadar tam ölçüde olsa boşluk olacak bacayla arasında.
Taş yünü burada ne amaçla kullanılacak, sıvı yalıtımı için mi?Karavandan çıkış yerine özel olarak boru yaptırılabilir aslında. Boru çift katlı olacak iki boru arasına taş yünü sıkıştırılacak, dış boruya da lumbozun çerçevesinden biraz daha geniş çember kaynatılarak su girmesi engellenecek.
Hayır ısı yalıtımı için.Taş yünü burada ne amaçla kullanılacak, sıvı yalıtımı için mi?
Hermetik bacada soba çıkışı iç baca olduğu için temiz hava girisi olan dış bacanın ısınmadığını söylüyorlar.Hayır ısı yalıtımı için.
Ahşap, plastik lambiri, çadır gibi çıkışlarda ısınan borunun çevresine zarar vermemesi için kullanılacak.
17cmAldığınız sobanın boru çapı kaç cm acaba?