Çekme Karavan Seçimi Hakkında Yardım ve Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scout2002 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,596
Ynt: Çekme Karavan Seçimi Hakkında Yardım ve Tavsiyeleriniz?

Transatlantik gibi teknen var...

Ne işin olur çekme karavanla falan... :D

En temizi Carrefourdan çin malı çadır alıp, üstteki deliği mendille örtmektir...

Çok rahat edersin çok... ;D
(bkz: Uykusuz Kerpe gecesi ve sabahında kirişi kırmak)

Şaka bir yana Berk, alacağın yerli malı bir çekme karavanla araziye giremezsin bilesin...

Yaptırman gerek öyle bir hamle düşünüyorsan...

Ki o da başka bir dert...

Yok eğer asfaltta kullanacağım diyorsan gene orjini yabancı bir çekme karavan almanı tavsiye ederim... (Yerlilerden birde Pino karavana göz at)

Forumda bu sorular çok konuşuldu, karavan bölümünü bir gözden geçir, akabinde daha da netleştiririz konuyu...

Etiketler

Birde Mayıstosböce ile konuşmanı öneririm, o da doğaya gidebileceği bir çekme karavan yapardı...

taiga' Alıntı:
Transatlantik gibi teknen var...

Ne işin olur çekme karavanla falan... :D

En temizi Carrefourdan çin malı çadır alıp, üstteki deliği mendille örtmektir...

Çok rahat edersin çok... ;D
(bkz: Uykusuz Kerpe gecesi ve sabahında kirişi kırmak)

Şaka bir yana Berk, alacağın yerli malı bir çekme karavanla araziye giremezsin bilesin...

Yaptırman gerek öyle bir hamle düşünüyorsan...

Ki o da başka bir dert...

Yok eğer asfaltta kullanacağım diyorsan gene orjini yabancı bir çekme karavan almanı tavsiye ederim... (Yerlilerden birde Pino karavana göz at)

Forumda bu sorular çok konuşuldu, karavan bölümünü bir gözden geçir, akabinde daha da netleştiririz konuyu...

hahahaha vaaaay haldun abı yasıomusun sen :smiley:)))) abı tekne olayını tamam bılıosun da zor oluyo onla yaa sorma marına kiraları bile korkunc oldu bızde bıraz daha dagalara ormanlara dagda yatıp kalkma olayını bıraz daha komplıke hale getırelım dıye dusunduk oyle bır karar aldık..

karfur hıkayesı bızım baslangıcımız oldu abı dedıgın gıbı sabah sınır krızıyle ısı ılerı goturduk :smiley: kamp olayını cok gelıstırdık..
sımdı haldun abı benım demek ıstedıgım ornegın ızmıttekı menekse yaylası sogucak vs yaylaya bununla cıkmak 3-4 gun kalıp gerı donmek nispeten yayla yolları bıraz daha düzgun ama cok engebelı arazıde nasıl olur onu bılmıyorum cekme olayı yalan olur ama benım arkada nato tipi cekı demırı var ufak kayıgımızın treylerindekı topuza takılan yerı oksijen kaynagı ıle yuvarlak sekılde kestık dırek oyle taktık mesela ıstedıgın yere goturur getırırm ama bu topuzlu demire cevırınce ınıp kalkan topuzdan sanırım karavan kurtulur :( ?

yazın ızmıt - likya yolu dusunmekteyız bu yaz 3-4 kısı.. eger bu cekme karavanlar cıkmaz oralara dıyorsanız ozman asfalt uzerınden bıyerlere yerlere gotururuz..

acıkcası benım defenderın uzerıne zodıyak ve arkayada karavanı baglayıp nereye kadar gıdebılıyosa cıkabılıyosa tırmanabılıyosa oraya gıtmeyı planlıyoruz..

sahıbınden de pıno buldum bıtane..

http://www.sahibinden.com/temiz_karavan-02WQQaXQQ22642688WQQpXQQdisplayitem

bu arada abı sen kesın almıssındır karavan alcam dıyodun kesınlıkle senınle ırtıbata gecmelıyız cok fazla arastırma yaptıgından emınım :smiley:

Berk bey likya yolu gezisi istiyorsanız çekme karavan yerine çadır tercih edin, veya tavana çadır atın
selamlar

Ege Karavan(İzmir) da yapmış, forumda da bir hayli konuşulmuştu..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47350.0
http://www.egekaravan.com/index.htm

Cavid Sezen

buralpdi' Alıntı:
Berk bey likya yolu gezisi istiyorsanız çekme karavan yerine çadır tercih edin, veya tavana çadır atın
selamlar

tesekkur ederım onerınız ıcın zaten hep aracımda cadırım ve ana kamp malzemelerım gıttıgı yere kadar cıkarırız ozamn :smiley:

gezmen' Alıntı:
Ege Karavan(İzmir) da yapmış, forumda da bir hayli konuşulmuştu..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47350.0
http://www.egekaravan.com/index.htm
Cavid Sezen

butcem 10.000 ytl ye kadar cıkmakta malesef :( defenderımı revıze edıyorum cok fazla para ayıramam malesef... ılk karavanım olcak oyuzden 0 olmasına yada cok luks olmasına gerek yok..

berk' Alıntı:
butcem 10.000 ytl ye kadar cıkmakta malesef :( defenderımı revıze edıyorum cok fazla para ayıramam malesef... ılk karavanım olcak oyuzden 0 olmasına yada cok luks olmasına gerek yok..

Berk,

Karavan al(a)madım...
Arayışlarım sürmekte...
Şu ana kadar ki bilgi ve gözlemlerimle sana önerim şudur...
2 kişi olduğunu var say... 4 kişiyi baz alma, diğer 2 kişi başka araç ve/veya çözüm bulsunlar çadır vb... :D
Çekme karavanla araziye çıkamazsın... Hiç şansın yok...(En azından çizdiğin çerçeve de şansın yok)
Altında LR olduğu içinde hep bunu hayal edeceksin...
O nedenle arka koltukları çıkar, aracının içini camper tarzı döşe (arkada yatar çift kişilik koltuk, basit bir evye-2li ocak bölümü ve mutlaka ama mutlaka bir vebasto/trumatik)...
Yani 2 kişi olduğunu var say, her yerde aracında konakla, ısınma, yemek ve uyku sorununu böyle çöz...
Önerim budur...
Bir gezide karşılaşırsak daha detaylı konuşuruz...
Kocaeline selamlar...

taiga' Alıntı:
Berk,

Karavan al(a)madım...
Arayışlarım sürmekte...
Şu ana kadar ki bilgi ve gözlemlerimle sana önerim şudur...
2 kişi olduğunu var say... 4 kişiyi baz alma, diğer 2 kişi başka araç ve/veya çözüm bulsunlar çadır vb... :D
Çekme karavanla araziye çıkamazsın... Hiç şansın yok...(En azından çizdiğin çerçeve de şansın yok)
Altında LR olduğu içinde hep bunu hayal edeceksin...
O nedenle arka koltukları çıkar, aracının içini camper tarzı döşe (arkada yatar çift kişilik koltuk, basit bir evye-2li ocak bölümü ve mutlaka ama mutlaka bir vebasto/trumatik)...
Yani 2 kişi olduğunu var say, her yerde aracında konakla, ısınma, yemek ve uyku sorununu böyle çöz...
Önerim budur...

Bir gezide karşılaşırsak daha detaylı konuşuruz...
Kocaeline selamlar...

cok acık ve net olmus abı :( aracımı camper olarak dusunmuyorum cok memnunum ozaman yayla dere tepe hayalımız suya dustu bu durumda konseptı degıstırıp bozcaada gıbı sıle gıbı yerlere goturup denıze 1 mt cekıp lokal gezılerı de defnderla yapıcaz bellı oldu arac ustu cadır yada cadır ıstemıyorum kafama cok fena karavan yattı..

zaten sensız bıyere gıtmemkı ılk deneyımı senle olması lazımkı madara olalım :smiley: yoksa aksam yemegınde ruffles yerız ahahah
evdekılere selam..

not: sat nıvayı al defenderı derım baskada bısey demem abı ;)

iyi günler 4.25 çekme karavan almayı düşünüyorum ama çok yeniyim bu konuda fazla bilgim yok. 3 kişiyiz. toyota corolla d4d 1400 cc 90 beygir aracm var. 10 yıllık şoförüm ama pekte yetenekli değilim. acaba becerebilir miyim. planım karadeniz akdeniz bi ihtimal avrupa gezmek. neler gerekiyor. ruhsatla ilgili bişey yapmak lazım mı. ne tavsiye edersiniz. lütfen hertürlü bilgiyi paylaşırsaanız sevinirim.

Sayın Karakaya2003,

Dizel aracınız karavan çekmek için uygun. Düşündüğünüz karavan da araç için uygun görünüyor.

Karavan çekmek genellikle olduğundan fazla zor gibi düşünülüyor. Teknik olarak yapılması gerekenleri yerine getirip biraz da dikkatli ve sabırlı olursanız zorlanacağınızı sanmıyorum.

Yurtiçi bir geziye çıkmadan önce tecrübe için günübirlik piknik gibi gezilere gidip gelebilirsiniz. Yurtdışı deyince pekçok başka unsur da işin içine girecektir, bunu bir süre daha ertelemeyi düşünebilirsiniz.

Forumda bilgilendirici pek çok yazı var, işinize yarayacaktır.

Mutlu karavan gezileri diliyorum.

Selamlar,

Doğan

MERHABALAR;
BEN ÇEKME KARAVAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. 750 KG ALTINDA ÜRETİM YAPAN EN İYİ KARAVAN FİRMALARI VE 750 KG ÜSTÜNDE KARAVAN FİRMALARI NELERDİR? HANGİLERİNİ ÖNERİRSİNİZ, AYRICA ÜLKEMİZDE SATIŞI OLAN İTHAL KARAVAN FİRMALARI HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİNİZ. ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.
SAYGILAR

Edirne'denmerhaba arkadaşlar bendeki bu kararsızlıkla aranıza katılabilecekmiyorum bilmiyorum ama ben de çekme karavan sahibi olmak istiyorum bu konu da yardımlarınızı bekliyorum.aracım 2006 model megan 2 sedan 80 beygir.bu araç ile çekebileceğim en ideal çekme karavan boyutlarını ve ağırlığı konusunda önerilerinizi bekliyorum.ayrıca çeki demiri konusunda marka ve firma proje çizimi konusunda yardım..

selamlar benim bundan evvel 1985 te bir petek karavanım vardı daha sonra sattım ama şimdi emekli oldum bir yazlık alamadığım için çekme karavan almayı düşünüyorum tabi emekli işi hesaplı ancak eskiden karavanlaraın düzgünlüğü ve içi çok önemli geliyordu şimdi ise mesala mutfağının portatif olarakdışarı kurulması şeklinde düşüncelerim var buzdolabı içeriyi özellikle gece çok sıcak yapıyor tuvalet mevzuunada kafam takılıyor çünki İzmirde tuvalet bağlantısı olan çok az yer var düşüncelerinizi benimle paylaşırmısınız şimdiden teşekkürler

2006 model 80 beygir megan sedan aracıma bugün itibariyle çeki demirir siparişi verdeim çekme karavan konusunda değerli önerilerinizi bekliyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR