Çekme Karavan Seçimi Hakkında Yardım ve Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scout2002 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,587
Ynt: Çekme Karavan Seçimi Hakkında Yardım ve Tavsiyeleriniz?

Merhaba.Ben İstanbul'da yaşıyorum ve karavan almak istiyorum uzun süredir.Karavanlar hakkında pek bilgim yok ama bu site sayesinde öğrenmeyi umuyorum.Ve bilgisi olan kimselerden aşağıdaki kriterlere uygun karavan hakkında bilgi istiyorum mümkünse.

4-5 veya 6 Kişinin kalabileceği vaziyette
Kesinlikle ikinci el değil sıfır
Su depolu
Mutfak dolaplı
2 yataklı (tek yatakta olabilir)
Aydınlatma
Küçük Bir dolap

Bunların mevcut olduğu bir çekme karavanın fiyatı ne olur nerede bulabilirim nelere dikkat etmeliyim öğrenmek istiyorum.Şimdiden Teşekküler. :smiley:

Etiketler

Merhaba aramıza hoş geldiniz
http://www.saly.com.tr/
üretimi adapazarında ama anadolu yakasında acıbadem'de satış ve kiralama ofisleri var burayı ziyaret edebilirsiniz.en azından fikriniz olur.

Çorlu'da Emeksan'dan Bir Fiyat Alabilirsiniz Aşağıdaki İnternet Sitelerinde Adres ve Telefon Numaraları Mevcut

www.emeksan.com.tr veya www.emeksan.net

Sayın nukefan internetiniz mutlaka var ki buradasınız.Onun için hem internette arama motorları sayesinde internet üzerinden,hem de piyasadaki verilerden titiz bir araştırmayla yararlanın.Doğruları,ekonomik,ergonomik olanı ve en doğrusunu öyle bulabilirsiniz ancak.Yoksa bakarsınız bir şekilde sizin başlangıç yapıp henüz bilmediğiniz bir konudaki durumu değerlendirirken yol gösteren çok olacağı gibi,Tek yol tek istikamet de tavsiye edenler olabilir.Mümkün olduğunca bu piyasayı araştırın eğer bu işe gönül verdiyseniz.Tek alternatif ve seçenek yerine çoklu seçenekleri,fiyatları ve kalite durumunu iyice araştırın.Amatörlerin yanında profesyoneller de size bu konuda yardımda ibulunmayı vaadederler.Elbette onların deneyimleri ve imkanlarından yararlanarak da karavanınıza kavuşursunuz.Bu en doğru ve kestirme yol olsa da bu sektörde henüz tüketici lehine olumlu rekabet gelişmedikçe bu işlem hem pahalı hem de verimliliği çok yüksek değil.Dileriz karavancılık konusundaki son yasal standartlar doğrultusunda daha ekonoımik,HERKESİN DAHA MAKUL FİYATLARDA ULAŞACAĞI karavanlar imal ederler de böyle bir sektör varken karavanseverler daha çabuk ve kaliteli karavanlara sahip olurlar.Yoksa kendi başına amatörce ve amatör arkadaşlarla paslaşarak karavan yapmak zevkli iştir fakat karmaşık bir süreç olduğu için yorulabilirsiniz.Sanırım karavancılık sektörü de bu verileri talepleri hem tüketici hem de kendi adına makul seviyelerde tutar da siz ve tüm karavanseverler daha mükemmel ve profesyonel ürünlere sahip olurlar.Bunun için sadece pazarda olmak değil pazarın her türlü koordinatlarını hesaplayarak üretim yapmak,EKONOMİK sunmak ve A dan Z ye detaylı bir üretimi geniş kitlelere ulaştıracak şekilde ekonomik sunmak çok önemlidir.Onun için çok seçenekli bir platformda konuyu araştırın.Tek alternatife bakarak değil çok alternatiften hareketle seçeneğinizi ve tercihinizi kullanın.Burada tek yada çok adres vermek forumun amacı açısından bence etik olmadığı için size adres yer ve çözüm ortağı sunmak doğru değil.Onun için gerek ilanlardan gerek sitedeki özverili amatör arkadaşlardan destek alabilirsiniz.Profesyonel sektörü de arama motorları sayesinde bulabilirsiniz.Seçenek çok,iş uzun,kolay gelsin.Başarılar ve şanslar dilerim.

Sayın Nukefan İstanbulda olduğunuz için ve istanbulda sadece SALY karavanın teşhir yeri olduğu için oradan başlayabilirsiniz fikir olsun diye dedim önemli olan karavanın sizin ihtiyaçlarınıza karşılık vermesi her karavan her kişinin kullanımına tam uygun olmayabilir tavsiyen birçok aracı inceleyip sonra karar vermeniz burada tek adres vermem diyer firmalara karşı olduğumdan değil hiçbiri benim babamın oğlu deyil yanlış anlaşılmasını istemem maksatlı bir adres vermedim nedense benim yazdıklarım hep yanlış anlaşılıyor karavan yapım firmalarının hepsi kendi çapında güzel işler yapan karavanseverlere ellerinden geldiğince imkanlar dahilinde yardımcı olan kurumlar umarım hayalinizdeki en güzel karavana sahip olursunuz kalın sağlıcakla.

Sayın yaybek yanlış anlaşılma yok.Biliyorum ki karavanın konusunda canla başla çalışan ve meraklı,hevesli bir arkadaşsın.Çalışmalarında başarılar dilerken senin belirttiğin konu konusunda birşey demedim.Amatörce ve hevesle arkadaşlara yardımcı oluyorsun. Kutlarım.Benim demek istediğim konu daha geneldi.Sektörü tanıdıkça daha iyi karavanlara sahip olacağına inanıyorum.Başarılar.

sayın nukefan bir çekme karavan sahibi olarak ve deneyimlerime göre size yardımcı olmaya çalışıyım bu işin türkiyede hakıyla yapan ama fiyatları biraz yüksek olan başoglu ve can karavandır bunu biraz araştırınca görüceksiniz ama verdiginiz paraya deger bence ayriyeten sizin ilk deneyiminiz sanırım size acizane 1-2 önerim olcak dediginiz türde bi karavan 5-6kişinin kalabilecegi yani en az 6-6.5mt olur bu karavan isteklerinizi karşılıyabilir ama bunun aşagıda belirtigm gibi sıkıntıları olur dikkate almazda fayda var
1.si bunu çekicek araç en az 2000cc ve 4 çeker bi araç olması lazım yoksa düz yolda sıkıntı olmayablir fakat yokuşlarda durdugunuz zaman kalkamazsınız (tabi seyahat etmeyip karavan sabit duracaksa bilemem)
2.si dedigim gibi yaşam alanını filan hesap ederseniz 6.6-5mt olcak en az oda
3.sü bu boydaki karavanı kulanmak yanaştırmak çok büyük marifetler ister helekii şehir içine girerseniz kesin zorlanırsınız hatta tabiri cazizse kıç tarafını kesin vurursunuz(şahsen ben 6.75mt.olan karavan kullandım tecrübem olmasa kesin çakardım şöförlügüme güvensemde bu farklı bi olay romork olayı karavan olayı)
4.sü bu karavanı alırken şuda olsun buda olsun diyoruz ama karavanala 1 hafta kalınca bazı şeylerin çokta gereki olmadıgını düşünüyosunuz
5.olarak böle bi karavanı 2.el alırsaız yada satarken noter kanalı ile satmak zorundasınız çünkü 750kg üstüne trafikten ruhsat çıkarmanız gerekli muhtemelen o boydaki karavanda1.500kg gelir
kısaca şuan için tavsiyem daha ufak bi karavanla karavan hayatını ögrendikten sonra gerçek isteklerinizi farkediceksiniz ozaman büyük bi karavan almanızı tavsiye ederim (tabi campa koyup ben çıkarmıcam diyosanız ona sözüm yok )iyi günler

unutmadan tahmini fiyatımı sölim 15-20binytl dir sıfırı, şuan 4 kişilik sıfır karavan başoglunda 12.500binytl burdan baz alırsanız kafanızda bi fiyat belirir

Karavandaki gereksinimler,fiyat,yer ve piyasa hakkında bilgi edinmeme yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum.Değerli tavsiyelerinizi değerlendireceğim.

Selamlar,ben İbrahim Ünsal ERTEN uzakyol ll.kaptanıyım,foruma yeni katıldım. Yıllardır karavan hayalim var ve buna ulaşmak için yavaş yavaş hazırlıklarımı tamamlamaya çalışıyorum. Aracım 2004 model 1500cc , 91 Hp, 16V ,önden çekişli 1180 kğ ağırlığında hatchback kasa lada vega;asıl adı 2112 . Benim koyduğum isim Marişka :D
Sizlerden küçük bir isteğim var her ne kadar araştırsamda çok net bir sonuca ulaşamadım.
Sorum şu: - Çeki karavan kullanımı zormudur??
- Nelere dikkat etmek gerekir??
- Sizce aracım 1000kğ lık bir karavanı çekebilirmi? ( Kulllanım klavuzunda 1000kğ firenli çeker yazmakta) bu ağırlık sizce çokmu?
- kullanım hangi koşullarda sıkıntı yaratıyor?
- Bir arkadaşımız karavanın fireninin çokda işe yaramadığından bahsetmiş.Bu işe yaramamadan kasıt nedir? Zira aracımın firenleri zaten biraz sert karakterde,çok duyarlı değil.
- Yaz aylarında hollandadan ve almanyadan ülkemize gelen çok miktarda turist var çeki karavanlarıyla o kadar yolu nasıl geliyorlar sizce?

Ben karavan alıp onunla yolculuk planlıyorum bu bilgiler ışığında tecrübeli ve konu hakkında bilgileri olan abilerimden/arkadaşlarımdan tecrübe ve tavsiyelerini merakla bekliyorum SLM/SYG.

Selam arkadaşlar.İyi bayramlar, halen fikir ve tecrübelerinizi bekliyorum :D :smiley:

mrb ibrahim bey size kısaca biraz bilgi veriyim şuan zamanım müsait degil detaya sonra inerim gerekirse sordugunuz sorulara merak ettiginiz konulara gelince
1.çeki demiri ile karavan kulanmak çok zor degildir ,ama çok fazla püf noktası vardır,bunları ögrendikten sonra sorun olmaz, bende kendi kendime çözdüm hatta 1-2 örnek veriyim geri geri gitmesi çok zordur çünkü aracınızın direksiyonunu saga çevirin aracınız saga dogru gider ama karavan solla gider zıt hareket yapar yani traktör romorkları gibi diim ve görüş acısının kaybetirir aynalardan, bu zamanla aşabileceginiz bişey bende ilk zamanlar düz yere bile sokarken zorlanıyodum karavan aracımdan geniş oldugundan arka pek gözükmüyodu ondan zor oluyodu ama şuan normal aracınızla girebileceginiz park yerine şuan kaavanımın tek manevrada sokarım ister yokuş ister düz yer olsun,diger bi husus ise araçı mümkün oldugu kadar silkindirmeye yapmadan kulanmaya çalışın ve bombeli yolarda yada çokmüş yolarda karavan hafiten arabayı sarsar korkmayın :smiley:
2. aracınız 1500cc dizel ise torku yüksektir kalkışta faydası olur ama benzinliyse az zorlanır 1000kg çeker fakat ramplarda bayılır ve zorlarsınız arabanızı düz yolda sıkıntı olmaz agırlık sitemi ona göre yapılmıştır elinizle bile çeker yanaştırırsınız fakat aracınızla bayırda durdugunuz zaman kalkamazsınız arabanız patenaja biner bide balatayı zorlarsınız ayriyeten 1000kg şase demirinde yazsaa bile türkiyede çogu uydurma 900kg yazar ama 1100kg.gelir yada 1000kg.oldugunu farzetsek bile temiz su deposu atık su deposu eşyalarınız falan filan 150-200kgda bunlar tutar yazık arabanıza derim tercih sizin (ve balatayı sıyırma yada balata ömrünü 1tatilde yarıya indircenizden eminim 1000kg lık karavanı o araçla çekerseniz yani)
3.kulanımı aracınız güçlü olursa bide yavaş giderseniz hiçbişey olmaz ben genel olarak 80km hızla giderim ve bunu kolay kolay aşmam yolun durumuna görede düşürürüm hızımı alaha şükür 1yılda sadece tatilde 2800km yaptım bide yıl içinde gezmelerimle 4000binkm yapmışımdır en ufak bi sıkıntım olmadı sadece aracın güçlü olması lazım ben 1.6cc 105bg önden çekişli aracımla lpg kulanarak(sıralı sitem)kulanıyorum karavanım 650kg ama yükle 800filan oluyodur ama büyük bi skıntı yaşamadım bolu dagını bile tüple çıkıyorum nebi hararet nede bayılma yapıyo aracım önemli olan sıkıştırmadan ve devirli kullanmak tabi 1-2 püf noktasıda var bununda
4.olarak frenin çok gerekli omadıgnı söyleyen arkadaşın senin canına kastetmiş bence nedenmi o firen olmasa sen dik bi pampada duramazsın çeki demirine ne kadar yük bincegini aklı olan herkez tahmin eder yada yolda önün bi araba çocuk veya bi köpek çıksa nası durmayı düşünüyosun arkandaki 1000kg yük var bide ani frende binen yükü düşün normaldeo 1000kg.hepsi çeki demirnine binmez ama anı frende büyük bi kısmı biner ve bu nedemk bliyomsun ya aracın frenleri kızaklar karavanla biden dönüverir güzelce devirisin karavanını o degil araç büyük iytimale topuzdan kurtulamaz oda devrilir yada o fren durdurmaz arabanı karavan seni iterek yoldan atar(bunu bizzat gördüm)o yüzden bunun gerekli olmadıgını düşünen arkadaşın herhangibir karavan firmasını arasın nedicekler bakalım yada beni arasın ben teknik yönünüde ona net rakamlar vererek acıklıyım aman diyorum kısaca
5.yurt dışından gelirkende çok zorlandıklarını düşünmüyorum zaten gelen arkadaşlar tecrübelidir yoksa yola çıkmazlar bide onlarda 3-4karavan en az olamak kaidiyle geliyolar bende karavanımı satılıga çıkarmamış olsaydım bi yunanıstan yapamayı düşünüyodum grupla olursa tabii ama şuan çok zor
şimdilik verebilecegim bilgiler bunlar kısa yazıyım dedim ama olmadı çünkü bilgiler kopuk oluyo baktım mecburen yazdım bide fren meselesini görünce bi yanışlık yapma die kendimi sorumlu hisettim hemen bilgilendiriyim seni dedim sevgi vesaygılarımı sunarım herkeze iyi bayramlar(ayriyeten 750kg geçen karavanlara ruhsat gerekli ve noterden satışını yaparsın 750kg altında sorıun yok
bu vesileyle herkezin kurban bayramını kutlarım sevgiler selamlar

Selamlar çeki karavanı olan dostlar çekici araçlarınız hakkında biraz bahsedermisiniz?? motor gücü - dizel mi?- cc olarak hacim, karavan ağırlığınız? sürüş izlenimleriniz.

Şimdiden merakla cevaplarınızı bekliyorum. SLM/SYG.

SAYIN AYBEK,
0224 224 94 44
0535 632 63 98
TELEFONLARDAN KARAVAN YAPIMI İLE İLGİLİ,RUHSATLA İLGİLİ GÖRÜŞEBİLİRİZ.SİZİ ONLİNE GÖRDÜM .TELEFONLARIMI ONDAN VERDİM .İYİ AKŞAMLAR

Kenan Bey konunuzla ilgili yerde sorununuzu yine ilgili bir baslik altinda acarsaniz daha cok cevap alirsiniz. Burasi Karavan almak isteyen bir kisinin acmis oldugu topik. Saygilar.

2. el karavan alırken denge çubuğu körüklü fren sistemi ve ne gibi güvenlik ekipmenları aranmalıdr veya taktırılmalıdır ve bunlar ne işe yarar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

SON KONULAR

Geri