Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 609
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 117,119
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

cevabınız için çok teşekkür ederim,ben megan 2 dizel kullanıyorum ve whattowcar.com sitesinde benim aracıma uygun ağırlıkta karavanın 900 kg. olduğu anlaşılıyor.
Çekme karavan bencede avantajlı hem günlük hayatta başka araca gerek kalmıyor, hemde tatilde karavanı ayırıp gezmek bir avantaj.
Yaptığım araştımalarda karavan çekmek için; araç fiyatı, yakıt tüketimi,güvenlik açısından çift kabin pikapların rantabl olduğunu gördüm,belkide araç değişikliğinede gidebileceğim.

Etiketler

Biz Avrupa yollarında çok daha eski model araçlarla karavan çektiklerini gördük.Eşim teknik konulardan daha iyi anlar .Ancak siz eğer 2 kişi gezecekseniz 460 karavan ideal diye düşünüyorum .Tabi bu tamamıyle kişisel bir görüş .Eğer yurtdışından alacaksanız .Size söylenen kg ile birebir örtüşür ağırlığınız .Biz karavanımızı getiren firmadan ve diğer tecrübeli kişilerden de ön bilgi alıp ebadına ona göre karar verdik .Artısını eksisini düşündük .Eğer çekme karavanı koyacak bir yeriniz varsa çok şanslısınız demektir .Motokaravan içinde geçerli tabi .Ama şehiriçi de kullanım gerektiren durum varsa ikinci küçük bir araç lazım .Mesela ben çocukları okula götürüyorum .Motokaravanla zor .Ama onlar üniversiteli olsaydı ,eşimle biz yılın en az 7-8 ayı gezebilecek maddi manevi imkana sahip olsaydık motokaravan derdim .Allah nasip ederse ileride belki bir motokaravan sahibi de olabiliriz . :smiley:

Camping on board

MÄ°RABÄ°LANDÄ°A 033.jpg

Yaklaşık 13 saatlik bir yolculuktan sonra dinlenmiş olarak saat 10 gibi Ancona limanına varıyoruz.

MÄ°RABÄ°LANDÄ°A 051.jpg

MÄ°RABÄ°LANDÄ°A 049.jpg

Bu kadar uzun bir yolculuktan sonra biraz çocukların gönlünü yapalım dedik.Şimdiki hedefimiz http://www.mirabilandia.it/
Bu eğlence merkezi yakınlarında bir kamping bulacagız ve etrafı gezeceğiz.Yolumuz yaklaşık 150 km

Yunanistan-İtalya geçişi her gezi anısında yer alır ancak ilk kez bu kadar detaylı ve foto/videoyla süslenmiş bir yazı görmekteyim...

Bilgiler için çok teşekkürler.

Not: 711 euro gidiş/dönüş sanırım "yüksek sezon" fiyatı.

Haldun bey merhaba bu fiat hem yüksek sezon fiatı hemde çekme karavan 6 metrenin üstünde artı araba fiatı arttırıyor.Ancak bu yolu karayoluyla yapmaya kalksam gidiş dönüş tahminen 500 euro benzin artı konaklama masrafımız olur.Burada 200 euroluk bir fark ortaya çıkıyor.Ancak igomenitsa limanına saat 6 da vardık saat sekizde gemi demir aldı biz 13 saat gemide dinlendik sabah gözümüzü açtık italyadayız.Benim fikrim biraz pahalıda olsa feribot. Selamlar

taiga' Alıntı:
Yunanistan-İtalya geçişi her gezi anısında yer alır ancak ilk kez bu kadar detaylı ve foto/videoyla süslenmiş bir yazı görmekteyim...

Bilgiler için çok teşekkürler.

Not: 711 euro gidiş/dönüş sanırım "yüksek sezon" fiyatı.

Asıl biz sizlere ilginiz için teşekkür ederiz .Bizler de sizlerden çok şey öğrendik.Tabiri cazise başta aldıkta aldık .Şimdi verme zamanı diye düşündük ve sarıldık klavyeye ..Umarız küçükte olsa faydası olur .Sonuçta herkes işinden gücünden zamanından çalıp emek sarfedip deneyimlerini aktarıyor .kendi adımıza biz gerçekten bu yolculuğu böyle rahat sizlerin yazılarını okuyarak yaptık.Hatta yazıdan öte telefonlar ettik ,mailler yolladık .Bu bağlamda tekrar herkese teşekkür ederiz .

yetimmustafa' Alıntı:
Haldun bey merhaba bu fiat hem yüksek sezon fiatı hemde çekme karavan 6 metrenin üstünde artı araba fiatı arttırıyor.Ancak bu yolu karayoluyla yapmaya kalksam gidiş dönüş tahminen 500 euro benzin artı konaklama masrafımız olur.Burada 200 euroluk bir fark ortaya çıkıyor.Ancak igomenitsa limanına saat 6 da vardık saat sekizde gemi demir aldı biz 13 saat gemide dinlendik sabah gözümüzü açtık italyadayız.Benim fikrim biraz pahalıda olsa feribot. Selamlar

Aslında ben hesabı yanlış yapmışım...

Sizde araba + çekme karavan için çift ücret var...

O zaman fiyat çok yüksek değil, ben direk benim karavan için hesaplamıştım (onboard cabin, 2 yolcu, araç uzunluğu 5m altı -resmi Peugeot site değerine göre 4963 mm- ;) ve yüksekliği 2 mt üstü) yanılmıyorsam eylül ayı 200 yada 210 euro civarı çıkmıştı. Lakin hesabı 31 ağustosta yapınca fiyat dramatik katlanıyordu. :D

yetimmustafa' Alıntı:
Aşağıdaki fotoda sağdan ikinci araç benim çekme karavan diğerleri integral sınıfı oldukça büyük motokaravanlar.Ancak yukarıdan görüntüsünü incelerseniz yinede hacim olarak çekme karavan kadar büyük olmadığını göreceksiniz.Buda çekme karavanların dezavantajlarının yanında en önemli artısı olsa gerek
Ayrıca bu boyutta bir integral motokaravanı kampinge yerleştirirsiniz.Çevreyi gezebilmek için bir daha düzeninizi bozmazsınız.Avrupa da çoğu şehir merkezine giremezsiniz.Ancak çekme karavanlada yol boyunca sırtınızda yumurta küfesi taşırsınız.
Bu tatilde edindiğim tecrübe hedef kampinge kadar motokaravan tartışmasız daha üstün ancak kampa varıp çekme karavanınızı parkedip arabanızı ayırdığınızda çekme karavan tartışmasız daha üstün .Benim naçizane fikrim böyle .

Muhteşem karavan sahnesi

Karavanın tipi boyutu markası vs konular kişilerin ihtiyaçlarına göre karar verilmesi gereken bir şey bence .Önce sorulması gereken ''Bizim için ideal hangisi olmalı ? ''En iyisi ,en konforlusu vs budur demek biraz zor sanırım .Tercihleri etkileyebilecek o kadar çok faktör var ki !!Bizim artı diye gördüğümüz başkası için eksi olabilir .Ancak burada tercihler ve nedenleri ifade edilerek en azından diğer karavan sahibi olmak isteyenler için ön fikir oluşturabilir ..

Biz geçen yıl motokravan kiralayıp gezdik .Şehir merkezinegitmek için mesela Salzburg'da şehir kartı aldık .Garda'da Gardaland'e yine otobüsle gidip geldik .İş satın almaya gelince birkaç açıdan birden düşündük .Ve bizim şu anki her tür koşulumuza bunun daha uygun olacağı sonucuna vardık .Mesela Garda 'da kampingte bir aile tam bir buçuk saat çadırını kurmakla uğraştı .Üstelik Hollanda' dan fiber botlarını da getirmişlerdi .Gülü sevene dikenleri batmıyor sanırım .

Mirabilandia hem çocuklar hem de yetişkinler için hoşça vakit geçirlebilecek bir eğlence parkı.''Beach'' dene sahili ve su parklarının olduğu kısımda var .Ancak ücreti ayrı .kamping'e yerleştikten sonraki günümüz sabhtan akşama dek orada geçti.Otoparkında karavanlar için ayrılmış bir bölümde vardı .otopark alanıda hayli geniş bir alan .

Onları eklemeden evvel ben özellikle Ancona-Ravenna yolu boyunca çok beğendiğim Ayçiçek tarlalarını ve saman balyalarını :smiley: :smiley: paylaşmak istiyorum

2011 italy greece   canon 244.jpg

4.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR