Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 609
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 117,092
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

İtalyada ki son gecemizi sirolo sahilinde son derece güzel bir balık lokantasında geçirdikten sonra karavanımıza biraz geç dönüyoruz fazla oyalanmadan yatıyoruz.Sabah erkenden hızlıca bir kahvaltı karavanı arabaya bağlayıp resepsiyonda iki günlük ödemeyi yapıp yola çıkıyoruz.
Sirola Ankona arası 15 km.Yarım saatte chek ın işleminin yapılacağı park alanına giriyoruz.Burada karavanı uygun bir yere çekip biletimizi işletiyoruz.Etraf tatil için Türkiye ye giden gurbetçiler ile dolu.
Daha sonra saat birde kalkacak feribot için sıraya giriyoruz.Anona limanında chek ın işlemi yapılan alan ile feribota binmek için sıraya girilen alan farklı.Bu sefer gündüz yolculuğu yapacağız sabah 5 gibi İgomenitsaya varacağız haydi hayırlısı...
Problemsiz bir şekilde camping on board kısmına yerleşip elektriği bağlıyoruz.Çocuklar feribotun havuzuna girmek için sabırsızlanıyor.Ebru karavanı toparlarken ben onları havuza götürüyorum çok eğleniyorlar.
Feribot sırasındayız.

DSC00677.JPG

DSC00680.JPG

feri dönüş 003.JPG

feri dönüş 007.JPG

feri dönüş 014.JPG

Etiketler

Super fast ferries oldukça konforlu.Seyahat yapmak büyük keyif.Camping on board kısmında duş ve tuvalet mevcut .Çocuklar için oyun parkı yüzme havuzu kafeterya market internet cafe restorant yani olması gereken her şey var.Dönüş yolunda ferride sağımız solumuz çekme karavan dolu idi bu beni oldukça mutlu etti.

ÜSKÜP 006.JPG

ÜSKÜP 009.JPG

ÜSKÜP 011.JPG

ÜSKÜP 012.JPG

Sabah beş gibi iğomenitsaya varıyoruz.Yine rahat bir şekilde feribottan inip otobana giriyoruz.Bu sefer yolumuz bayağı uzun karavan ile tek seferde yapacağımız en uzun yol olacak ve birde sınır geçeceğiz.Hedefimiz Makedonya Üsküp e baldızımıza misafir olmaya gidiyoruz.Banu eşimin kız kardeşi ve mimar.Tav havalimanlarında proje müdürü olarak çalışıyor.Daha önce Mısır İskenderiye ve LibyaTripoli hava limanı inşaatlarında çalışırken tüm ısrarlarına enişte her yere gidiyorsun buralara gelmiyorsun serzenişlerine rağmen gitmek nasip olmadı.Bu sefer Üsküp hava limanı inşaatında çalışırken ziyaret etmek nasip olacak.
Baldız ablanla biz geliyoruz kuş sütümüzü eksik etmessin enişteni ağarlarsın artık.........

feri dönüş 036.JPG

feri dönüş 037.JPG

Bu uzayan giden yollarda direksiyon sallarken 2005 -2010-2011 de olmak üzere üç kere gezdiğim İtalya 2009-2011 olmak üzere iki defa ziyaret ettiğim Yunanistan ile Türkiyeyi kıyaslıyorum zihnimde.
Başta kısaca komşumuz Yunanistandan başlayayım.Yunan halkı gerçekten bizi seviyor.Eğer empati yapıp onların penceresinden bakar isek orta asyadan gelip anadolu topraklarına yerleşmişiz ve bugünAnadoluda yaşayan Rum ve Ermeni hemen hemen yok gibi.Aslında bu azınlıklar Anadoluyu medeniyetlerin beşiği yapan renklerin en önemlilerinden.İstanbuldaki camilerin bir kısmının dahi Ermeni taş ustaları tarafından yapıldığını biliyoruz.Aslında bu topraklarda şu anda bu zanaatkar insanlarla beraber yaşayabilse idik hayatımız çok daha renkli ve yaşanılır olurdu diye aklımdan geçiriyorum.
Yunanistanda nereye gitseniz az yada çok Türkçe anlaşabiliyorsunuz.Keyifli insanlar hiç bir zararlarını görmedim bilakis hep yardımcı oldular.Yunanistanın avrupa birliğinde olduğuna bakmayın bizden geriler.Tabii bu benim gözlemim.Atinayı Pireyi Adalarını Kavalayı gördüm gezdim.Şehirleşmeleri yolları haberleşme olanakları turizmi bizden geri.Hele hele bu son kriz onları daha da zorlayacak ve aradaki makas açılacak tahmin ediyorum.
İpsala iğomenitsa otoban yolu avrupa birliği kaynaklarınca yapılan 600 km uzunluğunda bir yol.Geçen hafta balık tutmak için Adapazarından Bileciğin söğüt ilçesine gittim.Bu yolun eski halini bilen bilir antalyaya gitmek için bu yolu kullanmak tam bir eziyet idi şu an geliş gidiş çift şerit duble yol.Bu yol ile iğomenitsa otoban yolunu kıyaslar isek hemen hemen coğrafya Bilecik dağlarıyla aynı yol standartlarına bakar isek bir birine eşit diyebiliriz.
Yunanlılar bu çift şerit geliş gidiş yola otoban diyorlar ve para alıyorlar.

Gelelim İtalyaya.Bu güzel ülkenin belli başlı şehirleri Roma Milano Genova Napoli Floransa Siena Venedik Verona Vicenzayı gezdim.Bu ülke bizden on onbeş yıl ileri.Ancak aramızda uçurum yok.Onlar uçmuş gitmiş biz nal topluyor değiliz.Enseyi karartmaya gerek yok aramızdaki fark kapanmıyacak kadar değil.En azından beni neslim yani şu anda kırk kırkbeş yaşında olanlar emeklilik yaşlarında bu ülkeyi solladığımızı görecekler.Neredenmi biliyorum bakın anlatayım.
Benim akranım olan İtalyanlar şu anda hayatta olmayan dedelerinin ve altmış yetmiş yaşlarında olan babalarının mirasını yiyorlar.Benim on yaşlarında olan oğlum Enes ile italyan akranlarını kıyasladığımda bizim çoçuklarımız onlarla rekabette geri kalmayacaklarını düşünüyorum.Gördüğüm genç İtalyanlar ile italyayı marka yapan dedeleri arasında uçurum var.
Bu italyanların ikinci dünya savaşını gören iki nesil kendilerini feda etmişler.İnanılmaz çalışmışlar.Bir çok italyan markasını Fıatı Pirelliyi Benettonu Ferrariyi dahası aklınıza gelebilecek pek çok italyan markasını doğurmuşlar ve yaşatmışlar.Ancak onlar bu markaları ortaya çıkarırken dünyada bu rekabet şartları yoktu.Onların ürettiklerini üretebilen yoktu ne yaptılarsa satabildiler.
Çin yoktu Kore yoktu Hindistan yoktu ve bir iğneyi dahi üretemeyen bir Türkiye vardı.Hadi bakalım buyursunlar italyan akranlarımız bu konjonktürde 2010 lu yıllarda bir dünya marka üretsinlerde görelim.Onlar çıkabilecekleri en uç noktaya çıktılar şimdi düşüşteler.
Peki bu italyanlar bize nasıl üst düzey teknolojik mal satabilyorlar.Dedim ya bunların dedeleri babaları gerçekten kendilerini feda etmişler kimse üretemezken üretmişler ve muazzam bir sermaye biriktirmişler.Mesala şu an çok popüler olan hızlı trenden örnek vereyim.Şimdi çinliler gelip sizin hızlı tren hatlarınızı yapalım hiç para istemiyoruz size 30 yıllık finansman sağlayalım sonra ödersiniz diyorlar.Çin şu anda kendi halkını çok ucuz çalıştırıp sermaye topluyor.Sonra bu sermayenin avantajı ile mal satmaya çalışıyor.
Hiç üzülmeyin gün gelecek bizde marka üreteceğiz gün gelecek Koç un Grundiği Ülkerin Godivayı Çinlilerin Volvo yu aldığı gibi bir bakacaksınız bir türk firması bu büyük markalarI alacak.
Bu kısa değerlendirmyii Adapazarı Toyota fabrikasında çalışan üst düzey bir yöneticiye sorduğum şu soru ve cevabı ile sonlandırayım.Niye diye sormuştum Japonlar bu fabrikayı Fransa ya değilde Türkiyeye kurdu.Şöyle cevaplamıştı
hastam .Eğer bir fransız işçiye bu hafta sonu mesai kalırmısın dediğinde fransız işçi hayır ben bu hafta sonu alplere kaymaya gideceğim mesaiye kalamam der.

Selamlar, anlattıklarınızın hepsine tümüyle katılıyorum bende almanya italya avusturya ve balkan ülkelerini gezmiş biri olarak Türkiyemizin nasıl kısa zamanda çok yol aldığını görmekteyim bunları daha iyi anlayabilmek için insanımızın yurt dışı seyahatlerinin fazlalaşması oldukça önemli.
Bu sene tatilimizi ailemle ayvalıkta geçirdik ayvalığı çok severiz ve her 3 yılda bir muhakkak gideriz ancak son ayvalık gezimizde ayvalığın batıda olan bu ilerlemelerden hiç pay alamadığını hatda geri kaldığını gördüm bu noktada halkımıza çok iş düşüyor dünyayı tanıyan yurt dışını gezmiş şehirciliği bilen yöneticileri göreve getirmemiz gerekiyor.

mustafayetim' Alıntı:
Bu kısa değerlendirmyii Adapazarı Toyota fabrikasında çalışan üst düzey bir yöneticiye sorduğum şu soru ve cevabı ile sonlandırayım.Niye diye sormuştum Japonlar bu fabrikayı Fransa ya değilde Türkiyeye kurdu.Şöyle cevaplamıştı
hastam .Eğer bir fransız işçiye bu hafta sonu mesai kalırmısın dediğinde fransız işçi hayır ben bu hafta sonu alplere kaymaya gideceğim mesaiye kalamam der.

Belki bir gün bizim işçilerimizde bu cevabı verebilecekleri refah seviyesine ulaşırlar... :D

Sevgili Haldun bey benim anlatmak istediğim bir türk işçisi bir italyan işçisinin ürettiği malı yarı fiatına üretebiliyor ve onun hayat standartlarının altında bir hayata razı oluyorsa bu acımasız rekabet ortamında bir daha asla italyan işçisi bu son krizden önce yaşadığı hayat standartlarına geri dönemiyecektir.Yurt dışından gelen türk işçilerine bir sorun şimdiki avrupa şartları ile on yıl önceki yaşam şartları nasıl.
Yaşanan yaşandı şu anki nesil çok yüksek standartlarda bir hayat sürdü bir müddet daha hazırdan yiyecekler.Ancak gelecek ilk nesilleri bu refah seviyesini bir türkle bir brezilyalı bir arjantinli bir çinli ile paylaşacaklar çünkü bu refah seviyesini babaları hak etmişlerdi ama çocukları tembel malesef....

mustafayetim' Alıntı:
Sevgili Haldun bey benim anlatmak istediğim bir türk işçisi bir italyan işçisinin ürettiği malı yarı fiatına üretebiliyor ve onun hayat standartlarının altında bir hayata razı oluyorsa bu acımasız rekabet ortamında bir daha asla italyan işçisi bu son krizden önce yaşadığı hayat standartlarına geri dönemiyecektir.Yurt dışından gelen türk işçilerine bir sorun şimdiki avrupa şartları ile on yıl önceki yaşam şartları nasıl.
Yaşanan yaşandı şu anki nesil çok yüksek standartlarda bir hayat sürdü bir müddet daha hazırdan yiyecekler.Ancak gelecek ilk nesilleri bu refah seviyesini bir türkle bir brezilyalı bir arjantinli bir çinli ile paylaşacaklar çünkü bu refah seviyesini babaları hak etmişlerdi ama çocukları tembel malesef....

Güzel değerlendirme.

Güzel bir gezi gerçekleştirmişsiniz,devamını aynı güzellikte dilerim.Dün Düzceden bayram dönüşü Poyrazlara uğradık hafif bir kahvaltı dan sonra köyü de dolaşalım dedik.Karavanınızı gördügümde (isabetli bir iş yapmış )hem ev hem istediği zaman gezebileceği araç hem manzara diyerek çocuklarla konuşmuştuk sizin karavanınız olduğunu bilmeden.Şimdi dahada hoşuma gitti sitemizden bir arkadaşın bu güzelliklerde yaşaması.Hayırlı olsun,mutlu günlerde kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri