Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 609
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 117,092

Etiketler
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Ekonomi sayfalarında dillendirilen kriz beklenen ülkeler sıralamasının,Portekiz,Yunanistan ardından İspanya ve İtalyanın isimlerini duyduğumda inanamamıştım ama artık bu beklenen kanıksanan bir durum oldu.Biz görüntü olarak daha iyiyiz ama bu kalıcımı zaman bunu belirleyecek sanırım.
Doğrudur ucuz iş gücümüzle bir çok şey öğreniyoruz,yine Adapazarı örneğini verecek olursak Atlas ın bu ay ki ekinde adapazarı şehir/köylü oranı %73 şehirli olarak belirtmiş,çok uzağa gitmeye gerek yok 20 sene önce bu oran sanırım tam tersidir.Kocaeli işçi şehridir ve onların oranı 60 küsürlerde.Şehirde ki Arma filtre (beyaz eşya yan sanayi)avrupada bir çok fabrikanın kapanmasına sebep olmuştur,eşimin çalıştığı fabrika İsveç ortaklı olmasına rağmen İsveçte ki fabrikasını kapatmak zorunda kaldı,bütün imalatı Türkiye ye taşıdılar.Çin gibi taklitten gelişip özgün ürünler üreteceğimize bende inanıyorum.

Bülent bey bende sizin yazdıklarınıza katılıyorum.İnşalllah şu an okumakta olan çocuklarımıza iyi bir eğitim verir isek bu yarışta bizde varı diyebileceğiz buna yürekten inanıyorum.

Zihnimizde bu sorular ve düşünceler Üsküp e doğru yol alıyoruz coğrafya çok çetin ve yesilin her tonu var.Üsküp eski yugoslavyanın önemli kültür sanat tarih merkezi.
Herşeyden öte fethedildiği 1392 tarihinden bizim için büyük bir dram olan 1912 1913 balkan savaşına kadar 520 sene hüküm sürdüğümüz şehrin her yerine ecdadınız damgasını vurmuş.Bu zor coğrafyayı görüp bu kadar farklı kültürün harmanlandığı balkanlarda dedelerimizin 500 sene nasıl hüküm sürdüğünü sorgulamadan edemiyor insan.

ÜSKÜP 085.JPG

ÜSKÜP 086.JPG

ÜSKÜP 087.JPG

banu ile üsküp 098.JPG

Makedonya sınırından Üsküp e kadar yol tahminimizden daha iyi çıktı.Problemsiz bir şekilde Üsküp e vardık.Ancak çok yorulduk.Önce Üsküp Büyük İskender hava limanının yolunu tuttuk.Baldız Tav firmasının yapımını üslendiği hava limanının antrepolarında karavanın güvenle park edeceğimiz ve elektrik alacağımız yer ayarladı.Üsküp te kalacağımız dört gün boyunca baldızın evinde misafir olacağız.
Karavanı arabadan ayırıyoruz ve istirahat için eve gidiyoruz.Bu akşam dinleneceğiz ve yarın yapacağımız üsküp gezimiz için enerji toplayacagız

banu ile üsküp 094.JPG

banu ile üsküp 096.JPG

8.JPG

banu ile üsküp 082.JPG

Youtube dan videoları da izliyorum...

Özellikle feribot hamlesini görsel olarak izlemek enfes bir olay...

Kafamdaki belirsizliklere cevap oluyor...

Çok teşekkürler...

Not: Niva hastası olduğumdan son fotoda arkadaki nivayı görmek beni ayrıca keyiflendirdi. :D

Sabah dinlendikten sonra Üsküp yukarıdan görmek için telefrik ile yukarı çıkıyoruz.

banu ile üsküp 027.JPG

banu ile üsküp 028.JPG

banu ile üsküp 029.JPG

banu ile üsküp 030.JPG

banu ile üsküp 031.JPG

Telefrikten indikten sonra üsküp merkezde eski Türk çarşısını geziyoruz.Karnımız acıktı önce tarihi çarşıda baldızın köfte ziyafeti...

ÜSKÜP 052.JPG

ÜSKÜP 037.JPG

ÜSKÜP 038.JPG

ÜSKÜP 040.JPG

Etrafı gezerken hiç yabancılık çekmiyoruz.Esnafın çoğu Türkçe anlıyor ve çok misfirperverler.Mekanlar tanıdık sanki memlekette gibiyiz.

ÜSKÜP 071.JPG

ÜSKÜP 076.JPG

ÜSKÜP 077.JPG

ÜSKÜP 080.JPG

Makedonyadaki üçüncü günümüzde ohrid gölüne gideceğiz.Sabah sekiz gibi kalkıp kahvaltı yapıp erkenden yola koyuluyoruz.Yol güzel ancak oldukça virajlı fakat manzara muteşem.Göl Arnavutluk sınırında yol boyu pek çok müslüman köyünden geçiyoruz.

ÜSKÜP 091.JPG

ÜSKÜP 084.JPG

ÜSKÜP 089.JPG

İkibuçuk saatlik bir yolculuktan sonra Ohrid merkeze varıyoruz.Arabayı park edip çarşıda dolaşmaya başlıyoruz.Gölün inci takıları meşhur imiş Ebru takı dükkanlarını tavafa başlıyor...

ÜSKÜP 092.JPG

ÜSKÜP 093.JPG

ÜSKÜP 096.JPG

ÜSKÜP 097.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri