Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 609
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 117,110
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

enverdede' Alıntı:
Yaaaa...yetimmustafa kardeşim :smiley: Yaşlandık deyip altından kalkamayız düşüncesiyle benzeri bir geziyi daha rahat yapalım adına haldır ,haldır mobil karavan arayışındayken,çekme karavanın yıllardır yaşadığım bu avantajını gözümüze sokmanın sırasımıydı :-\Hadi ayran gönül yine kabardı ,Paylaşımlarının sonunu beklemeden uygulamaya döktürecen bu gidişle :D
küçük çocuk yoksa zaman kısıtlaması yoksa siz yinede mobil düşünün.şu an bizim şartlarımıza uygun olan çekme ancak ileriki yıllarda mobil düşünürüz sanırım

Etiketler

Ebru Yetim' Alıntı:
küçük çocuk yoksa zaman kısıtlaması yoksa siz yinede mobil düşünün.şu an bizim şartlarımıza uygun olan çekme ancak ileriki yıllarda mobil düşünürüz sanırım
Mobil karavan hariç tüm saydığın şartlar hazır :D Hayırlısı diyelim.

Masallah cok guzel bir gezi olmus. Insallah nice gezilere diyorum ve devamini merakla bekliyorum.

Sayın Ebru hanım,Mustafa bey geziniz çok aydınlatıcı ve güzel .İzlerken büyük bir keyif aldım ve bilgi edindim.Ayrıca cesaretiniz için gerçekten tebrik ediyorum.Gezinizi paylaştığınız için teşekkürler.SEVGİ ve SAYGILAR.

Ebru hanım özellikle çekre karavan kullanma konusunda sizi tebrik etmek istiyorum . Ben motokaravanı kullanıyorum ancak çekme konusunda cesaret göstereceğimi sanmıyorum. Önümüzdeki yıl bizde yurtdışı seyahatlere başlamıyı planlıyoruz, paylaşımlarınız için size ve eşinize teşekkürler.Sorunsuz ve güzel geziler dilerim.

mustafa bey ve ebru hanım merak ettiğim birşey var camping fiyatlarına yemek dahil mi yada yemek fiyatları nasıl ?

Fiatlara yemek dahil değil. dışarıda yemek yerseniz hele hele bugünkü kurla türkiyede bir lokantada ödeyeceğiniz fiatın iki katını ödersiniz selamlar

merhaba Mustafa bey.. diğer karavan gezilerinizde sabırszlıkla beklityorum.... iyi gezmeler..

çekme karavan sahibi biri olarak yinede aklınızda moto karavan olduğu anlaşılıyor moto karavan istemenizin en önemli sebebi nedir acaba?

suat54' Alıntı:
çekme karavan sahibi biri olarak yinede aklınızda moto karavan olduğu anlaşılıyor moto karavan istemenizin en önemli sebebi nedir acaba?

sıradan bir çekme karavanda değil, Hymer çekme karavan :D

arkadaşın dediği gibi karavanınızda her türlü konfor var buna rağmen niçin motokaravan?

Paylaşım beğenisi belirtirken zemin bir anda kayıveriyor,oysa beklentimiz gezinin devamı.Aracınızla gezdiğiniz yerler ve Makedonya var daha, paylaşacaksınız değilmi?

Öncelikle Enver Abiye cevap vereyim.Bügünden itibaren paylaşımlara devam ediyorum.Garda verona vicenza analtımlarından sonra Anconada dönüş yolunda ziyaret ettiğimiz dünyanın üçüncü gezilebilir olarak en büyük magarasını anlatacağım imkanı olanlara şiddetle tavsiye ederim.Daha sonra Makedonya gezimizde Üsküp Ohrid gölü varki fotolarını çok beyenecesiniz.Velhasıl yazı dizimizi on beş gün daha devam ettirecek anlatım ve görsel malzeme var.
Gelelim klasik çekme karavanmı motokaravanmı konumuza.Geçen sene Dethleffs Alkoven motokaravan http://www2.dethleffs.de/de/reisemobile/lifestyle.php ile 15 gün avrupada dolaştım.Karavan 6 kişilik idi .Avrupa daki fiatı aksesuarsız olarak 50 bin euro civarında siz bu türkiye getirdiğinizde fiatı iki ile çarpın eder 100 bin euro.Bu günkü kurla eder 250 bin lira.Bu karavanı türkiyede sıfır bir araba alarak türkiyede bu işi en iyi yapan imaj karavana içindeki standartlar aynı olacak şekilde yaptırırsanız arabaya 100 bin lira araba ötv ile beraber ödersiniz 100 bin tl de imaj karavana ödersiniz 200 bin lira eder.Hadi bilemediniz 175 bin liraya mal ettiniz.Bu rakamları unutmayalım.
Benim hymer 560 çekme karavanım maliyeti 75 bin tl.
dethleffsin 6 kişilk alkoveninin iç mekanının genişliği konforu ve iç kullanım rahatlığı ile yine 6 kişilik hymer sporting 560 çekme karavanı kıyasladığımda her ikisini de Avrupa yollarında kullanmış biri olarak hymer çekme karavanın iç kullanımı tartışmasız daha üstün.Tabi bu benim fikrim.
Gelelim benim şartlarıma 42 yaşındayım biri 5 biri 10 iki çocuğum var Diş Hekimiyim serbest çalışıyorum senede ancak yirmi yirmi beş gün tatil yapabiliyorum.Adapazarı poyrazlar gölü kenarında birinci derecede sit alanı içinde yapılaşmanın yasak olduğu ancak karavan koymanın serbest olduğu bir bahçem var siz ne yapardınız.

Gelelim ikinci soruya yine de çekme karavan kullanan biri olarak idealinizde motokaravan varmı.Bu günkü şartlarım iki çoçukla ve bu verdiğim maliyetler ile yine çekme karavan diyorum.
Ancak emekli olup karı kaca baş başa kaldığımızda tatillerde daha mobil olmak kampiglerde daha çok kalıp çocukların gönlünü hoş etmenin ön planda olmadığı gezmenin ön planda olduğu vakit sıkıntısının olmadığı bu günkü aşırı caydırıcı vergilerin olmadığı bir gelecekte iki kişilik avrupa malı bir motokaravan düşünebilirim.
Ancak bu günkü vergi sistemi ile avrupa malı motokaravan almak hayal olduğuna göre aynı iç konfora sahip bir çekme karavanı yanlızca yüzde 18 kdv ile satın almak bana göre daha mantıklı.Gelelim türk malı 5 yılını geçmiş bir araba üzerine yapılan motokaravanlara.Avrupadaki emsallerini görünce bu konu üzerine yorum yapamayacağım.Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR