Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 609
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 117,561
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Aşağıdaki fotolarda geçen sene kiraladığımız 6 kişillik alkovenli motokaravanlar görülüyor.Hacim olarak bakarsanız bayağı geniş ve yüksek.Bu tarz bir araç ile özellikle Avrupada kamp dışı hele hele sehir merkezlerinde dolaşamazsınız.Kamping te kalırken hergün bu aracın kurulu düzenini bozup araç ile etrafı gezemezsiniz.
Mustafa bey siz 4 kişisiniz hem aracın büyüklüğünden bahsediyorsunuz hemde 6 kişilik bir motokaravan kiralıyorsunuz daha ufak dört kişilik bir araç niye kiralamadınız diye sorabilirsiniz.Kullananlar bilir 4 kişilik motakaravan veya çekme karavanda her akşam mutfak masasını yatağa çevirmek zorundasınız bu konforunuzdan büyük bir fedakarlık yapmak demektir hele hele iki ufak çocukla bu çok zor. Bir de buna eşinizi ikna etmeniz lazım allah kolaylık versin daha ne diyeyim.
Sözün kısası hedeflediğiniz kampa gidesiye kadar yolda motokaravan çok üstün.Ancak kampa varıp çekme karavanınızı ayırdığınızda çekme karavan rahatlık genişlik konfor olarak bana göre tartışmasız üstün.Emekli olup iki kişi kaldığınızda hangisini tercih edersiniz derseniz Avrupa malı bir motokaravan .Böyle avrupa malı bir motokaravan almaya imkanım yok.O zaman türk malı bir motokaravan yerine karı koca bize yetecek ufak avrupa malı bir çekme karavan benim naçizane fikrim bu her türlü fikrede açığım ve saygılıyım

d3.jpg

d1.jpg

d4.jpg

Etiketler

yetimmustafa' Alıntı:
Gelelim benim şartlarıma 42 yaşındayım biri 5 biri 10 iki çocuğum var Diş Hekimiyim serbest çalışıyorum senede ancak yirmi yirmi beş gün tatil yapabiliyorum.Adapazarı poyrazlar gölü kenarında birinci derecede sit alanı içinde yapılaşmanın yasak olduğu ancak karavan koymanın serbest olduğu bir bahçem var siz ne yapardınız.

En doğrusunu yapmışsınız.

verdiğiniz cevaplar bizim gibi karavancılığa başlamayı düşünenler ve çekmemi, otomu diye karar veremeyenler için çok değerli teşekürler.

nurses' Alıntı:
Ebru hanım özellikle çekre karavan kullanma konusunda sizi tebrik etmek istiyorum . Ben motokaravanı kullanıyorum ancak çekme konusunda cesaret göstereceğimi sanmıyorum. Önümüzdeki yıl bizde yurtdışı seyahatlere başlamıyı planlıyoruz, paylaşımlarınız için size ve eşinize teşekkürler.Sorunsuz ve güzel geziler dilerim.

Çok teşekkürler .D gurubu sürücü ehliyetimizi alırken tır kullandığımız için çok fazla cesaret gerektirmedi .hymer özellikle teknik konularda gayet başarılı .Ben de aracı bağlamayı çıkarmayı vs kolayca öğrendim .''Mover'' da taktırmak istiyoruz .O da konforu arttırmış olacak

suat54' Alıntı:
verdiğiniz cevaplar bizim gibi karavancılığa başlamayı düşünenler ve çekmemi, otomu diye karar veremeyenler için çok değerli teşekürler.

Teknik detaylar açısından değerlendirdiğinizde Türk malı düşünüyorsanız ,çekme yerine motokaravanı düşünün derim .imaj karavanın bu konuda gayet başarılı olduğunu duyduk .

Aslında bence çekmemi motokaravanmı diye kesin çizgilerle bir ayrıma gidip bu daha üstün diyebilmek yanlış olur .Gerçekten şartlara ,zamana ,mekana göre çok değikenlik gösterir.Hatta kişilik yapınıza bile bağlıdır .Mesela ben ferah ortamları seven biriyim .Karavanımız geniş büyük olduğu halde iş yapıyorsam ,çocuklar bile ayak altımda olmamalı .Ama kimisi içinde mekan çok önemli değildir.Zaten vaktin çoğu karavan dışında geçiyordur ,Olmadı dışına monte çadırlardan ilave edip alanı genişletir .Geçen yıl kiraladığımız alkovende yatak sürücü koltuğunun üstündeydi .merdivenle inip çıkmak işime gelmedi mesela .Yağmurlu günlerde oldu .4 kişi motokaravanın içinde birbirimize sürtüne sürtüne ,biri sığışacak yer bulmaya çabalayarak durmak zorunda kaldık .Çocuklara da otur deyince oturmuyorlar ki .Ben yemek yapmak zorundayım .Onlar 5 dakika oturuyorsa ,10 dakika hareketliler .Yok tuvalete gidecekleri tutuyor ,yok ,arkadaki çantadan birşey alacakları ....o yüzden alkoven olmayan ,iki kişilik bir hymer motokaravan ,emekli olduğumuzda ve gezmeye vaktimiz olduğunda bizim için ideal olacaktır .Olmadı minik bir çekme karavanda olabilir .

vwcaravelle' Alıntı:
sıradan bir çekme karavanda değil, Hymer çekme karavan :D

Çekme karavanımızdan yana şükür bir sorunumuz yok.Ayrıca bizimkisinden daha lüks olan hymer nova gurupları da var .Burada bize çok yakın yerli üreticilerde var .Onları da gördük .Tatilimiz e karavan gelir gelmez çıktık diyebiliriz .İlk tecrübemiz Avrupa yollarında oldu diyebiliriz .Ona rağmen adapte olmamız zaman almadı .Gelir gelmez ,diğer teknik donanımları hallettik.Ancak eğimli arazide yerleşirken insan gücü devreye giriyor , kamptada komşular hemen yanınızda bitiveriyor .Ya da kamp görevlileri destek oluyor .Onuda mover ile çözmüşler .geriye de başka bir sorun kalmıyor .Eşiminde dediği gibi yolda iseniz motokaravan kadar hızlı değilsiniz .Biz hız sınırınıda gözönünde bulundurarak Avrupa'Da motokaravanla 100-110 ,,çekme karavanla 90-100 gidebildik.Rampada ise 60-70

Mustafa bey ve Ebru hanım tebrik etmek lazım hele D sınıfı ehiliyeti alma çabanızdan dolayı sizi Ebru hanım,bende C olmasına rağmen ciddi tereddütlerim olurdu.

Bende karavanı eltesan firmasından teslim almaya İstanbula gitiğimde karavanı bahçede ilk gördüğümde acaba iyimi ettim kötümü ettim bu karavan ile bu acemilik ile nasıl yol yaparım diye tereddüt ettim.Adapazarında yakın arkadaşlarım bu karavanı taa avrupalara nasıl götürdün zorlanmadınmı diye sorduklarında karavanın her hangi bir yerinde çizik bile yok diyorum espiriyle karışık.
Ancak 7 seneden beri transporter multivan minübüs kullanıyorum direkasiyon hakimiyetinde bunun biraz faydasını gördüm

Dün akşam bizde iftarda yine böyle bir konu açıldı,ortak arkadaşımız gazeteci Nazan hanım ya benim arkadaşlarım var onlar eşiyle birlikte avrupayı gezdiler diyince hemen anladım baya kulağınızı çınlattık.

Ebru hanım,Bülent bey, gezinizi paylaşırken özellikle tercihler ve tecrübeler üzerinden anlatımınız çok güzel özellikle çekme karavan
konusunda tereddüt yaşayan arkadaşların çok işine yarayacak bilgiler veriyorsunuz.

Birkaç kez cümle içinde bahsettiğiniz ancak kimsenin sormadığı bir konuya katkı yapmak istiyorum. '' Mover '' önümüzdeki süreçte karavanınıza
taktırmak istediğinizi yazmıştınız,bende çekme karavancı olarak konuya katkı yapmak amacıyla merak edenlere kısaca bahsetmek istiyorum.
Cihaz 12V elektirikle çalışan ve karavan tekerleklerinin arkasına monte edilen sistem joyistik kumandasıyla karavanı park edeceğiniz alana güç
kullanmadan park edebilmenize yarayan aparattır.

Selamlar.

[attachment=2]

img083.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Dün akşam bizde iftarda yine böyle bir konu açıldı,ortak arkadaşımız gazeteci Nazan hanım ya benim arkadaşlarım var onlar eşiyle birlikte avrupayı gezdiler diyince hemen anladım baya kulağınızı çınlattık.

Çok sevindim ortak bir arkadaşımızın oluşuna ..

Adapazarı küçük bir yer tanıdık çıkmama ihtimali yok.Bende sevindim aynı zamanda.

Levent bey truma mover yurt dışında bu gezide çok sıkça gördüğümüz bir alet .Özellikle benim gibi 560 boyunda çekme karavan için olmazsa olmaz bir alet olarak düşünüyorum.Bu alet sayesinde çekme karavanları en önemli dezavantajlarından biri olan karavanı park etme zorluğu hemen hemen ortadan kalkmaktada.Uzaktan kumanda ile çeki demirinden ayırdığınız karavanınızı kolayca kamping de size ayrılan parsele yerleştirebiliyorsunuz.
Biz bu aleti karavanımıza vicenza daki hymer serviste taktırmak istedik 2000 euro maliyet söylediler.Ancak montaj için bir ay sonrasına sıra verdiler.O kadar ısrar edip zamanımızın olmadığını Türkiyeden geldiğimizi söylesekte randevuyu öne almadılar.Bizde sene yapmayı planladığımız Almanya gezimizde münih Sulzemoos ta daha önceden randevu alıp mover taktırmak istiyoruz.

3 mt'lik çekme karavanımı sağolsun Bülent'le güzel park ediyoruz yaklaşık yarım saatte :D lakin Bülent'ide heryerde bulmaz zor.
Siz iyisimi biran önce Mover'inizi taktırın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler