günaydın
öncelikle bahsetmek isterim biz 5 kişilik bir aileyiz ve yolculuk otomobil ile zor oluyor bizim için.
çocukların yolculuk esnasında rahat edebilmeleri için motokaravan tercih sebebimizin ilk sırasında geliyor.
ikinci önemli sebeb ise tuvalet ihtiyacı, çekme karavan bağlı bir aracı heryerde sağa çekip tuvaleti kullandıramıyorduk çocuklara.
çekme karavanın bize tek iyiliği karavanı kamplara bıraktıktan sonra gittiğimiz ülkelerde önemli noktaları gezebilmiştik ama eşimde bende gerekirse araçla kampa girmeden önce gittiğimiz şehirlerde araçla bir tur atar varsa park edip gezer sonra kampa geçeriz düşüncesiyle çocuklar için rahat yolculuğu ve her an kullanabilecekleri tuvaleti sebebiyle motokaravanı tercih ettik. Ha çocuklar büyüyünce fikir değişirmi bilmem ama scooter veya toplu taşıma kullanır yine vazgeçmeyiz gibi geliyor bana.
size yalnızca naçizane tavsiyem eğer elinizden ufak tefek iş geliyorsa bir van alıp içini pek lüks olmayacak şekilde ana ihtiyacınızı göz önüne alarak yapmanız. ben mesela su deposunu su tesisatını elle takılabilen hava hortumları ile kendim yaptım. ocağa lpg’yi bir tüp ile çözebilirsiniz. youtube bakın bir sürü video var insanlar basit yöntemlerle karavana mobilya yapıyor, bu iş tamamen size neler olursa yeter ne mutlu eder ile ilgili aslında. tamam belki çekme karavanın vergisi sigortası yok ama onu bir yere götürmek park etmek veya uzun süreli bekletebilmekte dert inanın. belki yakında hepsine plaka isteyecekler ve haliyle muayene çıkacak kim bilir yıllık vergi bile koyabilirler çoğaldıkça göze batıyor ve devlete sürekli yeni gelir kapısı lazım yetiremiyor biliyorsunuz.
düşük model bir van alsanız ötv değişmiyor ayni çıkıyor. sadece sigortası yüksek çıkabiliyor oda sizin araç sahibi olma sürenize bağlı sanırım.
yani başlangıcı yaparsanız zamanla herşeyi yerine oturtuyorsunuz. düşük bütçe ile minderlerin yer değişmesiyle yatağa dönüşen bir oturma düzeni, lavabo suyu deposu olarak içine bir bidon koyabileceğiniz küçük tüp koyabileceğiniz bir mutfak yapsanız karavanınız olur içinde vakit geçirdikçe kafanızda planlayıp sezon sonunda bir ünite daha eklersiniz. eksik bir karavan bile olsa yavaş yavaş yaparsınız.
mesela ben şimdi kendi karavanımızın bize dar geldiği düşüncesine kapıldım. bizimkini ilana koydum satıp çift kabinli arkası açık bir van alıp alkovenli yapmaya karar vermiştim.
eşimle 2 gündür bu konu üzerine konuşuyoruz galiba vazgeçeceğiz. biraz tadilat ile oturma düzenini ve buz dolabını değiştireceğim.
iyice uzattım kusura bakmayın
)
umarım kendiniz için doğru kararı verip mutlu bir kamp hayatına başlarsınız.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi