Merhaba... Altta okuyacağınız hikaye , tarafımdan aynen yaşanmış olup , Nisan/2012 tarhine aittir...
Çekme karavan veya tekne römorku çekmek için mutlaka çeki demiriniz olması gerek...Çeki demiri takılması ve bunun ruhsata işlenmesi için pek çok şeyler söylensede hiç birine inanmayın artık , çünkü ben birebir yaşadım , ve yaşadıklarımı aktarıyorum....Siz de böyle yaparsanız hem zaman kaybetmemiş hem de strese girmemiş olursunuz.
Transporter T5marka model arabamı bu şubatta alırken satın aldığım kişi benim adıma ruhsat çıkartacağı için önce arabayı TÜV-TĞRK istasyonunda muayeneye soktu , oradan temiz belgesini aldı ve sonra noterden satış işlemi yapıldı..Burada dikkat edeceğiniz bilgi : ARABAYI TÜV TÜRKte SATIŞ İŞLEMİ İÇİN MUAYENEYE SOKMUŞ olmanız..
Şimdi olaya devam ediyorum...Arabayı aldım ve geçen hafta arkaya çeki demiri taktırdım...Vosvos'un orjinal çeki demirini bulduk ve Atatürk san.sitesinde yetkili bir serviste layıkıyla taktırdım..İş bitti , parayı ödedim ve 3 gün sonra kargo ile elime çeki demirine ait bir sürü belge geldi..Önce mak. müh.nden tasdikli planı..Sonra TSE tarafından onaylanmış bir kaç belge daha...Çeki demirini takan servis yetkilisi bana "Yaşar abi, randevu filan almayacaksın, oraya gidince 20 TL verip bir EK-1 BELGESİ alacaksın ve "tadilat projesi onaylatacağım" diyerek memurun karşısına dikileceksin demişti..
Neyse , kargoyla gelen evraklarla Dudullu'da ki muayene istasyonuna gittim..Hemen sağda ki ofislerden EK-1 BELGESİ alıp , orada doldurttum , 20 TL yi verdikten sonra içeri girdim...
Ben yine de bir sorayım dedim ve memurlardan en az kalabalık olan birine derdimi anlattım: "Arabama çeki demiri takıldı ,onun teknik muayenesi için geldim..Ne yapacağım" dedim....Memur" oradan sıra no alın" dedi..Sıra no.u aldım ve başladım beklemeğe ama benim no. bir türlü yanmıyor...Sıkıldım ve yerimden kalkıp henüz işlemi bitip , boşa çıkan bir memurun önüne dikildim. "Arkadaşım no.m geçti galiba , ben bir ara dışarı çıkmıştım da , çeki demiri muamelesi yaptıracağım" dedim ve evrakı elimden aldı memur...Deriiin bir oh çektim o an vallahi..Evrak demeti tek tek incelendi.. Egzost emisyon fişiniz var mı denildi , yok deyince o da hesaba işlendi ve "181 TL ödemelisiniz" dedi memur...Kredi kartıma sarıldım ama " ı ıh" dedi memur ve bayıldık nakiti.."Şimdi bu belge ile egzost muayenesi yaptırın ve bana gelin" dedi...Egzost muayenesinden sınıfı geçip memura geldim , egzost belgesini verdim...."Tamam şimdi arabanızın başına gidin ve adınız okunduğunda çağırıldığınız kanala girin" dedi..
Başladım beklemeğe..içeride aldığım sıra no. yanmadıydı ve işgüzarlığım sayesinde işi bitirmiştim hemencecik ama şimdi sanırım sırada çok bekleyeceğim herhalde dedim ama 15 dk sonra adım okundu ve kanala girdim..Muayene yapıldı, evrakım verilmesine yakın ilgili teknisyene sordum : " arkadaşım , ben bu arabayı şubatta alırken zaten bir kez sizden geçti ve onay aldı , şimdi sadece çeki demiri için aynı muamele biraz garip değil mi" dedim..Aldığım cevap "evet haklısınız , bence de saçma ama , geçen sürede arabanın kaportasında , içinde değişen bir şey varmı yokmu onu da kontrol ediyoruz" şeklindeydi..Ne diyeyim , suyun başında onlar var...
Buradan aldığım evrakı Bostancı'da ki trafik şube md.ne götürüp, ruhsata işleme işlemi için randevu almaya niyetlendim...Tescil sırasında önümde ki 3 kişiyi bekleyip de sıra bana gelince memur " buradan randevu vermiyoruz..bak..camdaki internet adresinden randevu alacaksın" dedi.
Ben birinize lazım olur diye o adresi yazayım size:
https://e-randevu,iem.gov.tr ...Ben de eve gelip bu adresi tıkladım..Karşıma çıkan karmaşık sayfaları geçerek randevumu aldım....
Randevu sayfasının altında ki şu nota çok güldüm
)
ÖNEMLİ....LÜTFEN AŞAĞIDAKİ BELGELERİN ÇIKTISINI MUTLAKA YAZICINIZDAN ALIN...AKSİ HALDE RANDEVUNUZ GEÇERSİZ SAYILACAKTIR...
Aranızda printer ı olmayıp da işiniz İEM ne düşerse önce evinize bir printer almalısınız..Yoksa işleminiz geçersiz sayılacaktır..Haber vereyim bak..