Projesi ve modüllü soketiyle çeki demiri satışı yapan bir internet sitesi veya işletme bilen var mı? Bulunduğum yerde projeli satış montaj yapan yok maalesef.
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu firmaların bir çoğunu kontrol ettim, handy trailers internetten satış yapmıyor gibi, aksaray oto mar da sadece çeki demiri satıyor proje işi nasıl olacak bilmiyorum. Çekicen.com diye bir site hem proje hem montaj satıyor internet üzerinden ama onların belirttiği montaj yerlerine gitmem gerek ki yakınlarımda yok. Ben gümüşhanede ikamet ediyorum en yakın büyük şehir trabzon ama orda da uygun bir yer bulamadım. Bu yüzden internetten satan var mıdır diye sormuştum. Bir de şu elektrik pin sayısı kaç olmalı onu da çözemedim. 7-13 modüllü modülsüz nasıl almalıyım?Bu başlık içinde de yaptıran bir kaç kişi firma isimlerini yazmışlar.
Sizin yer neresi ? keşke yazsaydınız ,bilgimiz dahilinde ise size yakın olan yeri söylerdik.
Proje dosyasinin internet uzerinden hazirlanmasi biraz zor. Tse ye giderken bana verilen projeye bakmistim araba uzerinden cekilen fotograflar falan da vardi. Yine benim ogrendigim 7 modul yerli karavanlarda 13 modul avrupa karavanlarda kullaniliyor genelde. Karavanin sinyalizasyon isiklari led ise modul gerekmeyebilir dediler ama takmami tavsiye ettikleri icin ben taktirdim. Modul arabanin ariza vermesini engelleyen bir sistem.Bu firmaların bir çoğunu kontrol ettim, handy trailers internetten satış yapmıyor gibi, aksaray oto mar da sadece çeki demiri satıyor proje işi nasıl olacak bilmiyorum. Çekicen.com diye bir site hem proje hem montaj satıyor internet üzerinden ama onların belirttiği montaj yerlerine gitmem gerek ki yakınlarımda yok. Ben gümüşhanede ikamet ediyorum en yakın büyük şehir trabzon ama orda da uygun bir yer bulamadım. Bu yüzden internetten satan var mıdır diye sormuştum. Bir de şu elektrik pin sayısı kaç olmalı onu da çözemedim. 7-13 modüllü modülsüz nasıl almalıyım?
Ülkenin bu tarafında işler bu gibi şeylerde sıkıntılı. Etrafımdaki illerin hiçbirinde BE ehliyeti veren yer yok mesela. 750kg altına zorluyor bu durum beni.
Anladım teşekkür ederim. Ben o zaman Trabzonda montaj yapan uygum bir yer bulmaya çalışayım.Proje dosyasinin internet uzerinden hazirlanmasi biraz zor. Tse ye giderken bana verilen projeye bakmistim araba uzerinden cekilen fotograflar falan da vardi. Yine benim ogrendigim 7 modul yerli karavanlarda 13 modul avrupa karavanlarda kullaniliyor genelde. Karavanin sinyalizasyon isiklari led ise modul gerekmeyebilir dediler ama takmami tavsiye ettikleri icin ben taktirdim. Modul arabanin ariza vermesini engelleyen bir sistem.
Bu firmaların bir çoğunu kontrol ettim, handy trailers internetten satış yapmıyor gibi, aksaray oto mar da sadece çeki demiri satıyor proje işi nasıl olacak bilmiyorum. Çekicen.com diye bir site hem proje hem montaj satıyor internet üzerinden ama onların belirttiği montaj yerlerine gitmem gerek ki yakınlarımda yok. Ben gümüşhanede ikamet ediyorum en yakın büyük şehir trabzon ama orda da uygun bir yer bulamadım. Bu yüzden internetten satan var mıdır diye sormuştum. Bir de şu elektrik pin sayısı kaç olmalı onu da çözemedim. 7-13 modüllü modülsüz nasıl almalıyım?
Ülkenin bu tarafında işler bu gibi şeylerde sıkıntılı. Etrafımdaki illerin hiçbirinde BE ehliyeti veren yer yok mesela. 750kg altına zorluyor bu durum beni.
Epey zorluk çekmişsiniz. Benim başka şehirde ehliyet alacak vaktim olmadığından BE'den vazgeçip 750kg altına yönelmek üzereyim. Acelem yok bakalım zaman ne gösterir.Merhaba; "Ülkenin bu tarafında işler bu gibi şeylerde sıkıntılı" cümlenize sonuna kadar katılıyorum. Ben Tunceli'de ikamet ediyorum BE ehliyet için Adana'da bir kursa yazıldım çünkü bu bölgede aramadığım MTS kursu kalmadı ama BE veren yok..! Çeki demiri, montajı, projesi ve TSE kontrolünü falan Elazığ'da halletmiştim.
B ehliyeti BE'ye yükseltmek için; römork konusunda tecrübeliysen eğer sadece birkaç gün pratik ve sonrada direksiyon sınavı gerekiyor.Benim başka şehirde ehliyet alacak vaktim olmadığından BE'den vazgeçip 750kg altına yönelmek üzereyim. Acelem yok bakalım zaman ne gösterir.
Benim araçta sadece çeki demirinin üzerindeki seri numarası kontrol edildi TSE'de. Trajikomik ama başkaca bir kontrol yapılmadı.TSE onayına gidildiğinde tam olarak neler kontrol ediliyor bilen var mı?
Aslında benim için konu şöyle; orijinal çeki demiri, 13 pim elektrik tesisatı ve yine orijinal modül montajı yaptıracağım. Modülün gelmesi biraz zaman alacak. Çeki demiri ve elektrik tesisatı montajı yapılınca projeyi hazırlatıp tse’ye gitsem problem olur mu? Tse’de tesisat çakışıyor mu diye bakarlarsa modül henüz takılmamış olduğundan tesiaatta elektrik olmadığını görecekler. Bu durum tse’den onay almakta sıkıntı çıkarrı mı? Yoksa çeki demirinin montajı ve proje vb evraklar mı kontrol edilir sadece? 13 pimli soket de üzerinde elektrik olmasa bile yerine takılı durumda olacak. Sadece tesisatın ucundaki sokete henüz modül takılmamış olacak.
O zaman ben muhtemelen sorun yaşamayacağım.sadece çeki demirinin üzerindeki seri numarası
Her ne kadar şu an işime gelecek olsa da başka kontrol yapılmıyor olması üzücü. Nelerin kontrol edilmesi gerektiğini belirlemek ve bu kontrolleri yapmak ne kadar zor olabilirki..başkaca bir kontrol yapılmadı
Selamlar araç aküsünden karavan aküsü şarj olmayacaksa neden 13 pin bağlantı kullanıyorlar. bu saçma olmuş biraz. 13 pinin amacı bu zaten. eğer bu sistem olmayacaksa 7 pin bağlantı kullanmak daha mantıklı ve ucuz olur. araçtan beslemenin zararı var mı konusuna gelirsek aracın aküsü sağlıklıysa, araç çalışmıyorken karavana bağlı halde kontak açık bırakmıyorsanız ve elektrik sisteminde modül kullanılmışsa bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. zira 1000 km'dir buzdolabı açık ve aracın aküsü karavanın aküsünü besler şekilde seyahat ettim bir sıkıntı yaşamadım. bu sayede hem buzdolabı açık şekilde seyahat ediyorum hem de kamp alanına geldiğim de %100 dolu aküyle varmış oluyorum.Herkese Selamlar,
Umarsan rena 3.60 bağlantı için kafama takılan sorular var sadece sinyal bağlantı kablosu yaptırıyorlar buzdolabı beslenmiyor, bunun bir sebebi var mıdır? standart 13 pin bağlantısı yaptırsak sıkıntı olur mu?
Umarsandan gelen bağlantı şemasını ekliyorum, sadece + ile işaretli olan sinyalizasyon yeterli diyorlar.
"Aractan besleme baglantisi bosta kalacak sekilde yapilmali cunku aracin akusu ile karavan beslenmiyor"
Ben ise standart bağlatsam ne olur herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
Teşekkürler.