Ynt: Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?
İnsel tarifin süper, sen araba biraz daha küçük olsun diye, aracın biraz sıkışık olamasına razısın, ben bir adım ileri gidip 4 kişi yağmurlu bir sonbahar günü karavanın içinde masa kurabilelim, sıkışıncada çalı arkası aramayalım diye bir boy büyük 12m3 PSA yöneldim...
Hatta yeni projemde de 2 kişilik 10m3 PSA yapacağım, yani daha küçüğünü...
Ama ne zaman yeni bir projeden bahsedilse, arkasından gelen laf hemen 15m3 mü 17m3 ü oluyor, bekara karı boşamak kolay, 15m3 ve 17m3 bir karavana dediğin gibi park yeri bulmak bile zor, alkovenlileri hiç konuşmuyorum bile, onlar asvalttan çıkıp yayla yollarında yola sarkmış ağaçların altından bile yeri geliyor geçemiyorlar, alkovenin üst köşelerini bir çarparlarsa, tamiri zor işler bunlar...
Dikkat ediilirse bir kaç karavan deneyimi olanlar küçük karavanlara camperlere yöneliyor, karavana yeni başlayanlar, 15-17m3 veya büyük alkovenliler peşindeler, tecrübeler deneyimlerle kazanılır...
Büyük başın derdide büyük olur, piknik camperi ilede eğlenmek zor, işin sırrı dengede, en güzeli ortada buluşmak...Ekonomik olarak, Ya yüksek tavan T3-T4 ler yada 10-12m3 panelvanlar ama 15-17m3 deyil...