sis' Alıntı:
onerin uzerine s&w marka bicaklari da inceledim. dedigin fiyatlar arasinda bicak buldum. asagida linkleri var. fakat bu bicaklarda testere agzinin cok islevli olmadigini dusunuyorum. oncekilerden onerdiginin beni bunlara karsi cezbeden yani testere agzi oldu. bu konuda da son onerini alabilirsem kara asamasina gecip satin alacagim
karasiz degilimdir aslinda, sadece dogru olani yapmaya calisiyorum
Bicaklara karsi ozel bir ilgim yada onlara karsi bir hayranligim yoktur. isimi beni yolda birakmadan gorsun yeter. sonuc itibariyle bicagi onemli bir arac olarak dusunuyorum.
İşinizi yarı yolda bırakmayacak bıçak işinizin ne olacağına bağlı. SW de alsanız çin malı olan resimlerdekinden de alsanız limitleri çok yüksek değildir. SW'nin adı var sadece. 100 lira altında bir bütçeniz varsa Türkiye'de o boyutlarda alınabilecek çok seçenek yok. Kolay ulaşılabilir diye SW ortaya çıkıyor.
Eğer 120 lira 140 lira verirseniz Bora marka bişey de alabilirsiniz. En azından emeğinden malzemesinden yana gönlünüz razı gelir. Eğer "bu işimi yarıda bırakır mı" derseniz. Misal oldun kütük kıracaksanız. Bıçağın tepesine odunla vuracaksanız, hep işiniz bu olacaksa tahra falan alın.
Bıçak markaları ve tanıtımları çok büyülü bir dünya yaratıyor, inanılmaz işler başarabilecek ve dayanıklı bıçaklar olarak gösteriyorlar, en kötü şartlarda hayatımızı emanet edebileceğimiz aletlermiş gibi gösteriyor. Arabamda çantamda duracak, arada bikaç bişey keserim, dala budağa vururum, heves alayım diye et keserim kemik kırarım diyorsanız alın geçin bi tane bıçak.
İster,
1-İlk verdiğiniz çin malı bıçaklar 30 liraya alınabiliyorsa(ederi odur, istenirse aranır bulunur) alın ezin, kırın, ufalayın içiniz acımaz.
2-SW'yi bir deniyeyim diyorsanız, tipini sevdiğiniz,boyutu size uyan bitane alın 50-80 neyse verin, SW aldım deyin. İyidir heralde diye içinizden geçirip, rahatlatın kendiniz.
3-120-140 fiyat aralığında bir Bora alın. Evladiyelik bıçak aldım diye düşünüp, güvenle kullanın. Kırılmaz heralde kolay kolay diye bıçağı sevin. Eğer kırılıyorsa, sizi yarı yolda bıraktıysa, "Bu kadar para verdik, yerli malı ve kaliteli diye aldık ama Ben'im dengim değilmiş meğer." deyip bıçağa küsün.
Seçim yönünde net olarak yazabilecek pek bişey yoktu, ben de bilgisayarımda çalan keyifli müzik eşliğinde 10-15 satır fazladan yazmış, atıp-tutmuş oldum
;D