Çadır Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 326,696

Etiketler

Ynt: Çadır Seçimi

serif.ru' Alıntı:
Teşekkür ederim yanıtınız için, peki siz bu çadırları nerede vede hangi hava koşullarında denediniz, bunuda yazarsanız sevinirim.
Mutlu geceler.

Sert bir rüzgar geçirdim nihayet :smiley: sizin için fotoları ekliyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. İyice gözüm korkunca çantayı polun arkasına dayadım esnemeyi de engelledi nerdeyse :smiley:

ekle1ub6.jpg

http://img215.imageshack.us/my.php?image=ekle1ub6.jpg

ekle2cd5.jpg

http://img100.imageshack.us/my.php?image=ekle2cd5.jpg

Ve çadır ve ben :smiley:

ekle3ef3.jpg

http://img402.imageshack.us/my.php?image=ekle3ef3.jpg

Kullanım amacına göre değişmekle beraber hafiflik ve az yer kaplarlık ile sağlamlık (ki içine su geçirmezlik de giriyor) önemlidir çadırda her zaman. Bu kriterlere fazla önem vermeyen ya da doğadaki şartları zorlamaya niyetli olmayanlar için dom tipi çadırlar her zaman popüler olmuştur. Ancak profesyonelleştikçe şiddetli rüzgarlara bile direnç gösterebilen tünel tipi ve asimetrik çadırlar akla gelmelidir. Çoğu outdoor ekipman üreticisi çadır konusunda özellikle uzmanlaşmayıp çadır uzmanı bazı firmaların teknolojilerini taklit ederek ya da patentini satın alarak çok pahalıya çadırlar satmaktalar. Asla unutmamlıdır ki hiç bir outdoor firması her ekipmanda birden başarılı olamaz çünkü herkes herşeyi aynı anda üretemez. Diyeceğim şu ki, sadece ünlü bir marka diye falan markanın çadırına tonla para saymak gereksiz. Gerçekten iyi performans vaad etseler bile orijinali kadar iyi olamazlar. Yok mudur peki sadece çadıra yoğunlaşanlar ya da çadır teknolojisine ve ar-ge'sine çok yatırım yapanlar? elbette vardır: çadır olayının atalarından Hilleberg. Hilleberg sadece çadır üretir ve çadır araştırmalarına büyük paralar ayırır ve karşılığını fazlasıyla alır outdoor endüstrisinde. Şimdi sorun bakalım kendinize acaba neden pek Hilleberg görülmüyor bizim buralarda?

Öncelikle herkese merhabalar.Forumu bir kaç aydır takip ediyorum ancak daha yeni üye oldum.Emeği geçenlere teşekkürler.
Çadır almak istiyorum ancak bir kaç konuda kararsız kaldım.Yardımlarınızı bekilyorum.
Vaude space 2 veya 3 sanırım daha çok tercih ediliyor.Ben husky düşünüyordum uzun zamandır.Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.

Husky Fighter ile Husky Flare arasında kararsız kaldım.Husk Fiyat olarak bana daha makul geldi.Kullanan arkadaşlarım varsa görüşlerini bekliyorum.Fakat sizce hangisini tercih etmeliyim?Fighter flare ye göre 800 gr. daha ağır.Özellikler şu şekilde:

husky fighter:
YAPI: çift katmanlı dış yapı - Parlak ve sağlam içyapı
TABAN:190 T polyester, PU kaplama 10000 mm/cm2
İç çADIR: Nefes alabilen 190 T naylon + sivrisinekler için file cibinlik
DIŞ çADIR: 210 T polyester ripstop (yırtık önleyici), PU kaplama 6000 mm/cm2
DİRENç çUBUKLARI: 8,5 mm çapında duralumin direnç çubukları
Ağırlık : 4600gr
Hacim: (90+220+90)X205X120
AKSESUARLAR: Kar muhafaza yakaları, hafif duralumin kanca seti, tamir servis kiti, sıkıştırma torbası, malzeme koyma kılıfı

husky flare:

YAPI: çift katmanlı dış yapı - Parlak ve sağlam içyapı
TABAN:190 T polyester, PU kaplama 10000 mm/cm2
İç çADIR: Nefes alabilen 190 T naylon + sivrisinekler için file cibinlik
DIŞ çADIR: 210 T polyester ripstop (yırtık önleyici), PU kaplama 6000 mm/cm2
DİRENç çUBUKLARI: 8,5 mm çapında duralumin direnç çubukları
Ağırlık: 3800gr .
Hacim: (210+90)X185X115
AKSESUARLAR: Kar muhafaza yakaları, hafif duralumin kanca seti, tamir servis kiti,sıkıştırma torbası, malzeme koyma

Fighter daha çok hoşuma gitti ama ağırlık farkı konusu kafama takıldı.Bu konuda tecrübelerinize dayanarak tavsiye bekliyorum.

Vaude düşünmememin sebebi bütceme göre biraz pahalı olması.Üç yıldır kamçılık yapıyorum.Artık kış koşullarında da kampa çıkmak istiyorum.
Vaude space 2 veya 3 kalitesini verirmi acaba arkadaşlar?Görüşlerinizi bekliyorum.

Çdır 3 kişilik. Ama rahat rahat malzemeleriyle 3 kişilik. Çok zorlanıldığında 4 kişi de kalır. Ama tek bagaj oldugu için 4 kişinin malzemelerini alması zor.

Vaude ile Husky arasında "azıcık" fark var yalnız. Vaude çok özel bir dağcılık markası ve Space K2 modeli çok üstün çadırları var. Fiyat olarak husky tercih ediyorsanız tabi ayrı mesele.
Sırf kampçılık ile uğraşıyorsanız ve yer sorununuz çok yoksa fighter daha ferah bir model. Bagajlar geniş, mutfak yapılabilir. Ama az kişiyseniz yani 2 kişi kullanacaksanız flare alın, soğuk havalarda üşüyebilirsiniz. Onun dışında bence fighter daha iyi bir seçim. 1 kiloluk fark sizin ikampta rahat etmenizden daha az önemli

serif.ru' Alıntı:
Teşekkür ederim yanıtınız için, peki siz bu çadırları nerede vede hangi hava koşullarında denediniz, bunuda yazarsanız sevinirim.
Mutlu geceler.

Geçen hafta Aladağlardaydım. Çok sert bir şeyler yaşamadım ve çadırda sorun çıkarmadı. Fakat içinde 2 kişi olsa belki gece daha rahat edilebilir. Tek kişi ısıtamadım çadırı. :smiley:

herkese merhaba bende üye olalı 1-2 ay oldu, çadır için husky beast düşünüyorum 250 ytl. 5 mevsimden tek eksiği kar etekleri yok. poller 8.5 mm alimünyum taban 8.000 mm tente 5.000 su geçirmeme özl. ağırlıkta 3300 gr kullanan yada kurulu gören varmı yardımlarınızı bekliyorum.

www.atlaskamp.com şiddetle tavsiye ederim husky fighter 5 mevsim ben 2 senedir kullanıyorum ne bozuldu ne yırtıldı 0 problem !

şu ana kadar gördüğüm en en iyi çadır;

sierra designs, clip flashlight 2:

- hafif
- kurulması var yaa, tam çocuk oyuncağı (pol'ler kumaşa tokalarla takılıyor..)
- türkiye için oldukça sağlam
- bagajı var
- öyle uçuk paralara değil

çok ama çok tavsiye ederim, 2 kişilik..
sierra designs, bu işi biliyor... slm

gökhan

Arkadaşlar Ferrino marka çadırlar hakkında deneyimi veya bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.Eğer gerçekten kendi sitesinde de yazılığı gibi kullanışlı bir ürünse snovbound serisinden almayı düşünüyorum.

Gökhan, Sierra Designs Clip Flashlight mesajını ancak şimdi gördüm :smiley: Bundan ben de kullandım 3 sene kadar, 93-6 arası, 3 mevsim çadır olmasına rağmen alpin stil olacak diye Aladağ'larda kışın nerelerde kurduk çadırı bana mısın demedi gerçekten iyi çadırdı. Çadır şimdi Sahrayıcedit mağazada dekor olarak sergide :smiley:
Kışlık çadır düşünüyorsanız önerim her zaman Amerika markaları olacaktır, The North Face, Marmot, Mountain Hardwear öncelikli olmak üzere.
Hilleberg marka çadır sadece yurtdışından alan bir arkadaşımda bir kez gördüm, gerçekten sanat şahaseri ve en ufak detayına bile inanılmaz önem verilmiş bir üründü. Gerçekten çok iyi çadırları var, yurt dışı sitelerde ürün yorumları her zaman çok iyi fakat bu İsveç markasınıın fiyatları ne yazık ki çok çok yüksek. Avrupa'da da yaygın olmayan bu marka temelde fiyatları nedeniyle Türkiye'ye ithal edilmiyor. (450-950 dolar arası) Merak edenler http://www.backcountrygear.com/manufacturers/Hilleberg.cfm adresinde ürün ve fiyat görebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
zakalp

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR