Çadır Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 326,069
Ynt: Çadır Seçimi

Yankı bu Husky'nin çadırlarda da çeşitleri arttırmışsınız, yakın gelecekte yoğun satışlara başlayacaksınız gibi geliyor.

Tecrübe sahibi birisi olarak bu çadırlar hakkında yorumlarını alabilir miyim? Önümüzdeki kış sezonu için iyi bir çadır alayım diyorum da marmot'un rengini sevmedim. Bana çok gözükmeyecek, mutlaka haki bir çadır gerek o yüzden Husky'lere bakıyorum.

Etiketler

Husky satmaya yeni başladık o yüzden mağazada kurcalamak dışında tecrübemiz olmadı. Aramızdan biri doğada kullanınca daha detaylı yazarım fakat genel olarak fiyat kalite oranı iyi modelleri var. Yine de kişisel önerim genelde Marmot'tan yana olur. Amerika ya da Avrupa menşeli olsun tüm çadırlar nihayetinde uzak doğu da üretiliyor fakat Amerikan markaları daha yüksek satış hacimleri nedeniyle çok daha iyi bir kalite kontrole sahipler. Ayrıca yine satış hacimi nedeniyle daha kaliteli hammaddeyi daha iyi fiyatlarla mal edebiliyorlar. Bu yüzden kullanılan malzemeler (çadır kumaşı, çubuklarda kullanılan alüminyum vs.) ve işçilik bu markalarda daha iyi oluyor.
Bu arada Husky'de hangi modeli düşünüyordun söylersen onu daha bir detaylı kurcalayabiliriz.

Marmot'ta haki olsa hiç düşünmeden alırım ama o parlak turuncu beni bitiriyor. Expedisyon vs için gayet önemlidir rengi şimdi burada bir ton şey yazanlar çıkar ya neyse...

Husky Flame düşünüyorum. Aslında bir bilene danışayım: Bana 1-1,5 kişilik, mümkün olan en hafif, bagaja sahip 4 mevsim çadır önerin ne olurdu? Renk önemli ama :smiley:

Bu arada çadırı denetmek isterseniz bedavaya hem de hiç bir ücret almadan yarın deneyebilirim. Yoğun yağış var benim çadıra güvenemiyorum bir türlü.

Husky Flame'e benzer ve rengi turuncu olmayan başka model yok ne yazık ki. Salewa'nın klasik kubbe tarzı bir kaç modeli var onlara bir göz atabilirsin.
Flame kurbağa model olarak geçen ve sanırım ilk TNF'in çıkardığı bir tasarım, özellikle ayak kısmı rüzgara verildiğinde çok iyi rüzgar dayanımı var. Bir kere kış kampında bir arkadaşımın TNF Tadpole modeline misafir olmuştum (aynı tasarım) baş kısmındaki hacim ve yükseklik çok iyi olsa da ayak kısmında hiç hacim ve tavan yüksekliği yok. Tek kişi için uygun olur ama ağırlıklı 2 kişi kullanacaksan klasik dome tarzı bir modelle çok daha rahat edersin.
Henüz kendi ekibimize denemesi için çadır verebilir durumda değiliz, genelde satın alıp kullanıyorlar. Ben de bir gün bu malzemelere bunu yapabilecek kadar talep gelmesini hayal ediyorum tabi ki :smiley:

Genellikle tek kişi kullanıyorum çadırı o yüzden problem yok. Bu arada bu çadırın önce dışı sonra içi kuruluyormuş, kurması uzun mu sürer acaba hiç böyle bir çadır kullanmamıştım.

Tavsiye edebileceğin çadırın flame'e benzemesine gerek yok aslında, ihtiyacım olan şey hafif ve 4 mevsim kar ve sıkı rüzgar altında bile beni sıkıntıya sokmayacak 1-2 kişilik bir model.

yankı'cığım haklı,
"abd hayran"ı hiç hiç bir zaman olmadım da, adamlar teknik malzemede tek değil de,
kamp malzemesinde bana göre tek..
neden ? 2 yaşından itibaren kamp yapıyorlar ve talep dev !!
ondan satış volume'lu ve rekabetçi .. çadır ve tulumda adamlardan şaşma !

kusura bakma, renge fikslenmeni pek anlıyamadım ?? turuncu daha iyi ya ??
kolay bulunabilirlik, adamlar düşünmüş yapmışlar..

fırtınada hiç çadır kurmanız galiba, kolay olmalı
marmot'tan şaşma !! adamlar hakikaten iyi !

güle güle kullan,

gökhan

cem hocam pardon,

renk seçimi, tabii ki amacında tamamen "hür" olabilirsin..
ne biliim, "doğada kayobolma muhabbeti",
falan renk'in görünmesinde sorun olmaz diye düşünmüş idim..

renk muhabbetine tek yöne fikslenip, ukalalığım için özür...

çok iyi ve sağlıklı geziler,

gökhan

Bir soruda benden ben hem araç uzerine hemde normal sekılde kurabılecegım bı cadır ıstıyorum. arac uzerındekı sepetın boyutuyla oynıyabılırım 200 dıye dusunuyorum. ama eni 120 cıvari olacak.
sorularim: normal bır 5 mevsim cadiri 5 mevsim husky mesela bu ende kurabılırmıyım.
ve hangi modeli onerirsiniz? bir tarafinda bagaj olmasi yeterli araç hep yanimda olacak ozellikle yaz kamplarinda tavani tutlu bir model güzel olurdu.

Çoğu çadırın dış tente uzunluğu 200 cm. den daha uzun. (genelde iç kısım ölçüleri verilir buna yaklaşık 15 cm eklemelisiniz)
Tek bagaj olsun demişsiniz fakat 2 kişilik en dar kubbe tipi çadır için bile bagaj yanda ise 120 cm den oldukça geniş bir taban oturumu olacaktır. Bir de platformda yeterli yer olmadığı zaman dış tenteyi gerdirmek sorun olacaktır. Rüzgar dayanımı için olmasa bile dış tentenin iç tenteye temas etmemesi için dış tenteyi gerdirmek gerekiyor. Araç üzerinde tam nasıl bir platformda kullanmayı düşünüyorsunuz, mevcut bir resimi var ise sanırım kafamda daha net canlandırıp bir öneride bulunabilirim.
Bu arada özellikle çadırı yazın da kullanacaksanız 5 mevsim seçiminizi 4 mevsim olarak değiştirebilirsiniz. 5 mevsim çadırlar yüksek irtifa dağcılığı için kullanılıyorlar, genelde daha geniş taban oturumları, daha büyük bagajları var ve tül tavan bu sınıf çadırlarda pek fazla kullanılmıyor.

http://image.fourwheeler.com/f/editorials/arb-roof-rack/12447313+cr1+re0+ar1/arb-roof-rack.jpg
resimdeki gibi birşey yaptirmayi dusunuyorum.
tavsiyeniz uzerine 4 mevsim ok diyelim sepetin iki tarafina aparatlar koysam gerdiremezmiyim.
birde boy min kaç cm olmak zorunda en sabit onda oynama yapamıyorum.

220 ya da 230 cm. boy farklı markaları kurtarır bir ölçü olacaktır. Çadırın yandan mı yoksa baş kısmından mı girişli olmasını tercih ediyorsunuz? (aracın hangi tarafından yukarı çıkmak daha kolay) Ona göre sepeti yaptırmadan önce ölçüleri tekrar konuşursak piyasada olan en az 2-3 modele uygun bir sepet ölçüsü tutturalım. Çadır sepetten çok daha hızlı eskiyecektir, 2-3 sene sonra sepete uyan çadır bulmakta zorlanmayacağınız bir tasarım düşünmek gerekiyor.

Aracın arka kısmından cıkmak kolay olacak. yanı 120 cm olan taraftan devamli araç uzerınde kullanılmıcak ama ne bılıyım enı ıkı metre olan cadırı bır sekılde 120 kurmamız gerekıyor.

Mücahit bey,
80 kasa Fransa’da (tabi tüm dünyada olduğu gibi) çok tutulan ve oynanan bir model,
çok ütopik olsada yurtdışına araçla çıkanların yaptırabilecekleri şeyler açısından incelemeniz için bir link gönderiyorum…

Selamlar…

http://www.roycreations.com/pages/toits_relevables.htm

Çadır bölümüne yazayım ilk olarak çünkü bugün yada yarın siparişi vermem lazım bir arakdaşım getirecek US ten . Anladığım kadarıyla Avrupa da ve US te çadır markaları epey farklılık gösteriyor . Bütün konuyu baştan sona okudum ne KELTY var nede EUREKA konuşulan modeller arasında . Benim sipariş vermek üzere olduğum model şu ;

http://www.eurekatent.com/p-57-apex-2xt-tent.aspx#

Amaçlarıma gelince ilk etapta alışmak için daha çok yaz yada baharın güzel günlerinde 2 kişilik doğa turları ve konaklamaları düşünüyorum . Bu modeli seçmemedeki kıstaslar ;

- Çift kat olması
- Çift kapı ve çift bagaj bölmesi olması
- Ağırlığı aradığım aralıkta
- 2 kişiye yetecek kadar yeri var
- Yaz ayları için pencere ve çıkış kapılarındaki tüllerinin hava akımını sağlayacak olması
- Okuduğum yorumlardaki marka ve malzeme güvenilirliği .

Başka öneri yada yorumlarınız var ise dinlemek isterim .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR