Çadır Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 326,069
Ynt: Çadır Seçimi

Kelty ve Eureka her ikisi de Amerikan markaları olduğu ve Türkiye'ye ithal edilmediği için genelde bilinmiyor. Her 2 marka da Amerika'da popüler markalar.
Sizin gönderdiğiniz çadırla ilgili aklıma tek takılan fiberglass çubuklu olması. Hazır Amerika'dan getirecekseniz alüminyum çubuklu ve dayanımı daha yüksek bir çadır almanız daha iyi olacaktır. Benim yakın fiyatlı alternatif önerim http://www.rei.com/product/728308 modeli olacaktır.

Etiketler

Öncelikle cevap için teşekkürler Yankı . Linkteki çadırı inceledim cidden süper . Ama fiyat farkı epey var , ben 100 e buldum eureka yı .
Ama biraz daha yukarı çıkabilirim eğer aluminyum ve fiberglass arasında çok fark var ise . Sizce o kadar farka değer mi ?

Hani fark biraz daha az olsa seçimim değiştirme şansımda var . Başka önerin olabilir mi acaba ?

http://www.rei.com/product/747994

birde bu var REI de .

Alüminyum ile fiberglass arasında hem rüzgar dayanımı hem de ömür açısından ciddi fark var. Fiberglass çubuklar mesela yanlışlıkla üzerine bassanız kolayca hasar görür. Bir de Amerika'dan bir şey getirtiyorsanız fiyat avantajı olan bir ürünü tercih etmeniz daha iyi olur. 3 mevsim fiberglass çubuklu çadırlar zaten piyasada da benzer fiyatlarla var o yüzden 100 dolara fiber çubuklu çadır size fiyat açısından buraya göre fazla avantaj sağlamaz fakat 150 dolara REI'ın çadırı gibi bir çadır Türkiye'de yok.
Diğer gönderdiğiniz modele de baktım ama önerim yine REI dan yana olacak. REI Amerika'nın en büyük outdoor satıcısı ve en büyük kooperatifi, kendi markalı ürünleri benzer fiyattaki ürünlere göre her zaman daha kaliteli oluyor.

Ben biraz daha araştırayım o zaman , BU mat ve uyku tulumu işi olmasa aslında işim kolayda ...

Peki ilk etapta haziran ayında deniz seviyesi yada en fazla 200 m rakımda ( ama yinede güney bölgemizde ) kamp yapma şansım var . Şimdilik hangisinden ve nasıl fedakarlık edebilirim ?

En azından bu fedakarlıkla REI sahibi olurum :smiley:

tarik bey lindeki parcalar guzel ama araç orj den çok uzaklaşiyor. ve biz senede bir kaç defa ancak çadir kurabiliriz. gereksiz bir fazlalik olur.

Yağız arkadaşımızın önerisi üzerine aluminyum pole içeren bir çdır almak için biraz bakındım ve KELTY TETON 2 de bir promosyon yakaladım 115 usd gibi . Ve hemen aldım .
Yorumlarıda okuyunc aanladım ki bana yeterli geleceğe benziyor .

Şimdi sıra kamp yeri belirlemede ;D

Mücahit bey, konuyla ilgili bir gelişme kaydettiniz mi? Bir süredir eni uygun arka kısımdan girişli ve boyu da sığacak çadır modeli bakıyorum ama sizin araç üstü ölçülere rahat olacak bir şey bulamadım. Tünel çadırlarda uygun olabilecek seçenekler var fakat onların da boyu oldukça uzun geliyor. Ölçülerde en azından boyu arttıracak (katlanabilir bir şey olabilir) bir şey ürettirmeniz mümkün mü?

Hocam ölçüler kesinleşti. İç genişlik 124 cm boy 135,5+63=198,5 ama bu 3/5 cm daha uzayabilir. Neticede çekilecek parça seyyar benim verdiğim ölçü altı kapalı olacak alan baş kısmında 10 cm kadar pay var.

Hafta sonu bir arkadaşımla birlikte Yalova Termal yakınlarındaki Sudüşen Şelalesindeydik. Hafta sonu bölge için çok bulutlu, aralıklı yağmurlu diyordu. Fakat biz kampı kurduğumuzda kısa bir süre sonra sağanak şeklinde yağmur başladı ve 6-7 aralıksız olarak sürdü. Sağanak başlamasından 2-3 saat sonrasında çadır su geçirmeye başladı. Gerçi su geçirmesi öyle şakır şakır bir şekil almadı fakat bariz şekilde çadırın tentesinin iç kısmında su damlacıkları mevcuttu.

Sormak istediğim soru bu durum normal midir?

Ürün açıklamalarında "Yüksek kalite çift bantlı dikiş sistemi dikiş yerlerinde 100% su geçirmeme garantisi sağlamaktadır." ibaresine istinaden bu düşünce aklıma takıldı.

Bahsettiğim çadır - Husky'nin flame modeli...

Teşekkürler..

Çadırınızın dış tentesinin bantlı olup olmadığını gözle kontrol edebilirsiniz, dikişlerin üzerinden geçen şeffaf bir bant var ise bantlıdır. Bantlı bir dış tente bantlar tenteden ayrılmadığı sürece bu bölgelerden su geçirmeyecektir. Çadır tentesinde bir hırpalanma yok ise yine tentenin su geçirmesi düşük bir ihtimal.
Çadırın iç kısmında gördüğünüz nemlenme tente içindeki su damlacıkları şeklinde ise büyük ihtimalle vücudunuzdan ve ağzınızdan çıkan su buharının yoğunlaşmasından oluşmuştur. Çadırın iç kısmını iyi havalandırmadığınız, bagaj kısmında yemek yaptığınız ya da çadırın dış tentesinin iyi gerilmediği ve özellikle havanın zaten nemli olduğu durumlarda sık karşılaşılan bir olaydır. Hatta daha soğuk iklimlerde çadırın iç tentesinde de biriken su buharı buz haline gelerek üstünüze kar şeklinde yağabilir. Çadır içindeyken havalandırmaları açık tutarsanız sorun büyük ölçüde azalacaktır.
İdeal koşullarda çadırın içinde hafif bir hava sirkülasyonu olması gerekir. (su buharını dışarı atmak için) Özellikle soğuk koşullarda ısı yalıtımı sağlamak için çadırın her tarafının kapatılması bu sirkülasyonu keser ve nemlenmeyi daha da fazla arttırır. Hele ki kar etekli bir model kullanıyorsanız hava sirkülasyonunu sıfıra indirebilirsiniz. Hava sirkülasyonu olmayınca çadır içindeki ortam daha sıcak ve daha nemli olur, nem kaçınılmaz olarak yoğunlaşır ve sıvı hale gelerek çadırın içini ıslatır, ayrıca nemli ortam daha iyi ısı ilettiği için aslında ısı kaybınız soğuk ve kuru bir ortama göre aynı olacaktır.

Yankı Bey Merhaba,

Bilgilendirmeniz ışığında çadırın hava sirkülasyonu sebebi ile bu sıkıntıyı yaşadığımızı düşünüyorum. Bir dahaki kullanımla belirttiğiniz noktalara dikkat edeceğim.

Gerek gezenbilir.com'dan gerek maillerime verdiğiniz hızlı ve ayrıntılı bilgilendirmeleriniz için sizlere teşekkür ederim.

Perşembe günü ayrıca Adrenalin'den birkaç eksiğimi tedarik ettim...Bu süreçte gerek kadiköydeki, gerek sahra-i cedidteki arkadaşlar çok yardımcı oldular...

Yardımseverliğinizi ve paylaşımcılığınızı A'dan Z'ye firmanıza aşıladığınız için ayrıca teşekkür ederim..

Çadırınızın dış tentesinin su geçirip geçirmediğini basit bir deneyle evde anlayabilirsiniz. Yeterli büyüklükte bir kabın içine 4- 5 cm yükseklikte küçük bir kap ya da sudan etkilenmeyen bir nesne bırakın. Dış tenteyi dış yüzeyi üstte olacak şekilde büyük kabın üstüne örtün. Daha sonra çukur oluşması için tentenin üzerine biraz ağır bir nesne bırakın. Sonra bu çukuru su ile doldurup beklemeye başlayın. Suyu boşalttıktan sonra tentenin altına bakın sadece sızdırma varsa tente ıslanır. İnce kağıt peçete ile en ufak sızıntıyı bile anlayabilirsiniz. Hiç sızıntı yoksa kaliteli bir çadırınız vardır. Damla gibi gözle görünen sızıntı varsa tente kumaşı su geçiriyor demektir. Bu durum eski çadırda gerçekleşiyorsa sprey ile eski haline getirme zamanı gelmiş demektir. Kabın içinde su varsa çadırın yağmurlu havada hiç bir etkisi yok anlamına gelir suya dayanıklı değildir.

Başlığın tamamını incelemeye çalıştım, değerli bilgileriniz için çok teşekkürler !

Çadır almak istiyorum ve bir müddet araştırma yaptım fakat içime sinmeyen bazı noktalar var bulduğum çadır ile ilgili.

Yapmak istediğim faaliyetler genelde yaz ve sonbahar dağ faaliyetleri. En azından şimdilik kışın dağ faaliyeti yapmak istemiyorum. Bahar aylarında yurtiçi dağlarda ne gibi hava koşullarıyla karşılaşılır pek bilgim yok açıkçası.

4 Mevsim çadırlar arasında yaptığım araştırmada Marmot Twilight 2P (http://www.trailspace.com/gear/marmot/twilight-2p/) modelini beğendim. Fakat ürün bir çok 4 mevsim çadıra göre pahalı denebilir, ama açıklamasında 3,5 mevsimlik çadır gibi bir ifade geçiyor. Buda güçlü rüzgar ve ağır yağışa uygun değil anlamına geliyor sanırım. Yada en azından okuduklarımdan öyle anladım.

Bu çadırla sorun yaşar mıyım yapacağım faaliyetlerde ? Güçlü rüzgar ile karşılaşma olasılığım nedir ?

Uyku tulumu olarak yine Marmot Wave III (http://www.adrenalin.com.tr/productdetails.asp?ProductTypeID=4116) düşünüyorum. Sanırım iyi bir ikili olacaklardır.

Görüşlerinizi alabilir miyim ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR