Ynt: Çadır Seçimi
Outdoor mağazalarını kazandırmak isteseydim loap değil, north face önerebilirdim rahatlıkla. Şu zamana kadar ki tecrübelerim loap/hannah gibi çadırların her koşulda en uygun çadırlar olduğunu gösterdi.
Önemli bilgileri vermek için karşımdaki kişinin bana bunu hakettiğine dair birşey sunması gerekir, forumda da bunu yapmak için en azından merak ettiğini göstermesi gerekir. Kişi google'dan çadır diye aratınca birşeyler buluyorsa onları zaten kullanabilir. Burada parayla bilgiden kasıt, ciddi organizasyonlarda bu tür bilgilerin ne kadar değerli olabileceğini göstermek için bir örnektir.
O kadar çok insan hak etmiyor ki bu bilgileri, sadece kişisel çıkarları için eğitimlerden/derslerden yararlanıp ekibini düşünmeyen o kadar çok insan var ki ben artık hiçbir şekilde iyi niyetle değil en fazla tarafsız bakıyorum. 6 senedir kulüpçülük ile uğraşıyorum bu yüzden katıyım artık. Ben daha iyi biliyorum, yok sen daha iyi biliyorsun. Yok hiçbiriniz bilmiyorsunuz tarzında şeyler yaşamamak için böyle yapıyorum. Yani şehir efsanesini denilen mevsim olayı bu yüzden ciddi canımı sıktı. Tartışma da şu an sözlerimi çevirmekten başka bir yöne gitmiyor. Eğitim pazarlamacısı değilim ben burada, az bilgi verdik diye hoppaa baştan tüm çadır bilgisinin sunulmasına doğal olarak alınıyorum.
Çadırımı ne kadara almış olduğumu, ne kadardır kullandığımı ya da kaç kişi kullandığımı bilme ihtimaliniz düşük. O yüzden bir karşılaştırmaya yapmaya gerek yok. Expedisyonlarda 2 kişilik olan geçen bu çadırda rahatlıkla 3 kişi, sıkışarak 4 kişi kaldık. 2 kişi dağda kullanmadık. yani 4.8 kg'luk 3 kişilik 5 mevsim bir çadırdan bahsediyoruz. Bu bir 6,5-7 kiloluk çadır değil.
Hannah distribütörü değiştiği için yükselen kar marjının da katarak baktığınız güncel fiyat, 2006 senesinin hannah expedition 5'i için geçerli değil. Dolar 1,5 lira idi ve çadır 500 liraya sıfır alındı. Yani 330 dolar. Kartepe'de çıkan bir fırtınada üstüne yemek çadırı devrilmesi nedeni ile polleri eğildi, ne bir yırtık ya da patlak fermuar var. Poller düzeltidi ve kullanıma devam ediliyor.
Marmot'un ürün desteğini bu vakitten sonra Türkiye'de bulabilmeniz zor, çadırların garantisi olabilir ama Marintek o çadır-tekstil-çantalardan çoook çekti. Marmot-Mammut üstüne de yorgan çekti biraz. Yani garantisi var demek sadece psikolojik destek var demek artık.
Özetle 3. defa kişinin gidip görmesi gerekir çadırları. Loap'un tipsiz kasasını, hannahın gereksiz büyüklüğünü, marmot'un ecüş bücüş çadırlarını görmesi gerekir. En az nefret ettiği hangisi ise onu alması gerekir.