budaksener
https://www.facebook.com/budaksener?mibextid=2JQ9o
İki tane tulumu üst üste giysek nasıl olur ? 2 yazlık tulum bir kışlık tulum edermi ? Deneyen varmı ?
Ayrica romantik ambians artisi varArkadaşlar size bir tüyo vereyim ben kampçı değilim yanlız avcıyım yeri gelir 3 gün dağda tepede kalırız..biz ısınmaya şöyle bir çare bulduk büyük boy süs vazoları olur onlardan 3 adet atarız içine mum eritip 2+1 çadıra akşam saat 7 gibi yakarız kapı üstüne battaniye atarız içerisi 20 dereceyi buluyor ve bu işlem söndürmezseniz ertesi akşama kadar idare ediyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ayrica romantik ambians artisi var
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
iki yazlık 1 kışlık etmez ama tek yazlık tuluma kıyasla daha az üşürsünüz.İki tane tulumu üst üste giysek nasıl olur ? 2 yazlık tulum bir kışlık tulum edermi ? Deneyen varmı ?
Arkadaşım ortam -42 derece demişsin nasıl olur? böyle bir ortam soğukluğu hiç bir kayıtta yok.Yanlışın olmasın sakın bu sıcaklık değeri Fahrenayt cinsinden olmasın.
Ayrıca hava eksi derecelerde ise havada nem olamaz havadaki nem değdiği ilk şeyin üstünde kıragı veya buz olarak katılaşır havada nem filan kalmaz.
Eh artık kusuruma bakma.Saygılar
Rica etsem acaba bu hava sıcaklığı kayıtları nerededir linki varmı dır?tdf bolu aladağda kıs temel eğitim kampında termometre ile C derece cinsinden ölçülmüş sıcaklık değeridir. tdf kamplarında daha düşük sıcaklıklar ölçülmüş olup benzin dolu alüminyum zigg'lerin donduğu (-55) kayıtlara geçmiştir.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dünyada en düşük derece rusyada 1983 de -89 derece olculmusBBC Earth de yayınlanan bir belgeselde güney kutbunda kışın en soğuk zamanlarda -60 dereceye kadar dusebildigini söylüyordu, Türkiye'de 1990 yılında van çaldıran da kışın en soğuklarda -46 görülmüş, bunun daha altında bir soğuğu bildiren kaynak varsa lütfen buraya yazalım
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam dediğim benzinin donduğu sıcaklık 1998 ya da 1999'da Kayseri sütdonduran'da TDF kampında belirlenmiş sıcaklıktır. Eski başkan Alaattin Karaca'dan teyid edilebilir. Benzin -55'de donar, -42'de bizzat benim termometrede gördüğum değerdir. O sıcaklıkta kimse ölmez, sadece doğada hayatta kalma konusunda biraz eğitim almış olması yeterlidir. Ben senelerdir bu dersi lisans dersi olarak veriyorum #Rica etsem acaba bu hava sıcaklığı kayıtları nerededir linki varmı dır?
Bakın --55 ten bahsediyorsunuz bu öyle böyle bir rakam değildir.Bahsi gecen yer Türkiyede, Kuzey kutup bölgesinde değil.
Bahsettiğiniz --55 santigrad derece SOĞUKLUKTA Türkiye tabiatında yaşıyan hiç bir canlı hayvan veya bitki sağ kalamaz.
Yani böyle çok ama çok uç değerde soğukluk görülüyor ama kaydı yok.İnsan hangi ortam soğukluğunda ölür peki?