karkurdu' Alıntı:Yok sıcaklık olarak pek bir fark gözetmiyor. 4-5 mevsimlik çadırları 3 mevsimlik çadırlardan ayıran özellikler pollerinin daha dayanıklı olması, kumaşında ki teknik özellikler vs. Çadır ısısı denen şeyi maksimum da tutmak bunu kar duvarı ile destekleyerek veya rüzgardan korunaklı yerlere kurarak elde edilir. 3 mevsimlik çadırları kışın dağlar da kullanımlarını gördük.Genel itibari ile kar duvarı vb şekillerde rüzgardan korundukları sürece bir sorun teşkil etmiyorlar. Extreme çadırları yazın kullanmaya gelince, şayet tek kat goretex tarzı çok teknik bir çadır almıyorsanız yazın da kullanmanızda bir sıkıntı olmayacaktır. Tek kat goretex west wind tarzı çadırlar katı havalar yani sürekli 3000-4000 binlerde kışın gezen birisinin ihtiyaç duyacağı bir çadır.Katı havalarda mükemmel bir performans fakat alçak irtifa da yağmur ile buluştuğu zaman çok büyük dert olabiliyor.
ayhancham' Alıntı:geçtiğimiz ay iki kişi kullanmak için husky beast çadır aldım.üst katman 5000,alt kat 8000 su tutma kapasiteli ve Alüminyum pollü,üç kişilik.max ağırlık olarak 3.300 yazıyor.1,80 boylarında iki kişi olmamıza rağmen gayet rahat ettik.kampın son günü başlayan fırtına ve yağmura rağmen içeriye herhangi bir sızma,ıslanma vs olmadı.internette liste fiyatı 389 tl ama karaköyde nakit para iyi bir indirim getiriyor 2 adet 12mm mat ve çadır tepe lambası ile 350 tl verdim.kurulumu çok kolay evde saat tutarak denedim 4dk 1 kişi.iki kişi doğada süre tutmadım ama kazık çakma faslına rağmen hayli kısa sürdü.çadır kazıkları Alüminyum olması sebebiyle çakarken yamulabiliyor (benim gibi ağaç kökü denklemezseniz yamulmayabilir :-\.)yüksek fiyatlı marmot ve nort face ile (aynı veya yakın özellikli)rahatlıkla baş edebilecek bir çadır,bütçeyi sarsmamasıda büyük avantajı.