Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 414,683
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

ata036' Alıntı:
ilk önce hayırlı olsun yeni lastikleriniz

offf offf ya ben ne zaman lastiklerimi değiştirebileceğim ikinci el defender lastiği satan yokmuuu

225 75 16 lastiklerimi satabilirim eğer isterseniz :smiley:

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
Fotosu varmı o filenin? bende arıyorum içime sinenini bulamadım :(
Orjinal bişey aramıyorsan alışveriş merkezlerinde var Yavuz abi. Ayarlanabiliyor felan kanca yerleri.

Alfonse' Alıntı:
Orjinal bişey aramıyorsan alışveriş merkezlerinde var Yavuz abi. Ayarlanabiliyor felan kanca yerleri.

Sağolasın Alp, benim düşündüğümden farklıymış zaten . Teşekkürler.

ladikoffroad' Alıntı:
dün kaçıran devirdaim pompası deiştir ama gene kaçırıyor :smiley: sanırım doğru takılmadı. bugun ise lastikler takıldı arkanın fren papuçları orjinali duruyodu balata çaktırdık ön fren balatalarını da aldık.

04092009363.jpg

Selam,
Mt' leriniz hayırlı olsun. Çok güzel olmuş.... Pajero kaslı zaten, çok yakışmış....

KumhoRoadVentureKl71.png

Bi şey danışmak istiyorum. Ben Marshall Ventura MT ve Kumho Ventura Mt' lerin desenlerini aynı biliyordum.

Fakat fotodaki, bulduğum Kumho' ların desenleri farklı gibi, yanaklar felanda farklı.

Şaşırdım....
Açıklayabilir misiniz lütfen?

İlave olarak;
Mümkünse,
Kumho Road Ventura KL71, Marshall Mt ve Federal MT' lerin sadece
*kuru asfalt
*ıslak asfalt
*asfalttaki ses özelliklerini kıyaslayabilir misiniz?

Yeri değil, biliyorum ama, tatmin edici bilgiye bir türlü ulaşamadım.

Bir de ben, Bu Marshall, Kumho ve Federal' in sadece bi desen Mt' si var diye biliyordum. Kumho Mt' nin üzerinde, resimde görüldüğü gibi Kumho Road Venture MT KL71 yazıyor ve desen sizinkilerle farklı olunca aklım karıştı. Bu markaların bi kaç desen MT' si mi var yoksa?

Teşekkür ederim...

Batuhan bey dışında da bilgisi olanlardan da cevap alabilirsem bahtiyar olurum efenim... :smiley: :smiley:

Kumho ve Marshall aynı firmanın farklı iki markası. Sizin fotoğrafını koyduğunuz KL71 modeli, diğeri MT834 modeli. Diğer sorularınızın cevabı bir kaç lastik konusunda var aslında. Özellikle Federal ve MT834 ile ilgili, KL71 yeni ve biraz light bir model kullanan olduğunu sanmıyorum.

discovery-V8' Alıntı:
Sağolasın Alp, benim düşündüğümden farklıymış zaten . Teşekkürler.

Senin düşündüğünü anladım galiba ben abi, benim bahsettiklerim sana olur, çok da gözi olur. Bende iki çeşit var. Fırsat bulursak deneriz de, benim boyun senin Disco' nun bagaj filesi yerine bile yetişmez, tabure vercen... :smiley:

Alfonse' Alıntı:
Senin düşündüğünü anladım galiba ben abi, benim bahsettiklerim sana olur, çok da göz, olur. Bende iki çeşit var. Fırsat bulursak deneriz de, benim boyun senin Disco' nun bagaj filesi yerine bile yetişmez, tabure vercen... :smiley:

;D ;D Tamam

Alfonse' Alıntı:
Selam,
Mt' leriniz hayırlı olsun. Çok güzel olmuş.... Pajero kaslı zaten, çok yakışmış....

KumhoRoadVentureKl71.png

Bi şey danışmak istiyorum. Ben Marshall Ventura MT ve Kumho Ventura Mt' lerin desenlerini aynı biliyordum.

Fakat fotodaki, bulduğum Kumho' ların desenleri farklı gibi, yanaklar felanda farklı.

Şaşırdım....

İlave olarak;
Mümkünse,
*kuru asfalt
*ıslak asfalt

Bir de ben, Bu Marshall, Kumho ve Federal' in sadece bi desen Mt' si var diye biliyordum. Kumho Mt' nin üzerinde, resimde görüldüğü gibi Kumho Road Venture MT KL71 yazıyor ve desen sizinkilerle farklı olunca aklım karıştı. Bu markaların bi kaç desen MT' si mi var yoksa?

Teşekkür ederim...

Batuhan bey dışında da bilgisi olanlardan da cevap alabilirsem bahtiyar olurum efenim... :smiley: :smiley:

M/t lastikler özellikleri,kullanım amaçları doğrultusunda,asfalt kaygısı olmadan üretilen lastik tipleridir.
Bu yüzden,bir safalt yada A/T lastiği gibi performans veremiyeceğini bilerek kullanmakta fayda var.
Ama illa rakkam diyorsanızda,M/T lastiklerin gürültü seviyesi ile ilgili net bir veri yok diye biliyorum.

Hayırlı olsun

radyatörü temizlendi %20 si çalışıyormuş ;D
içerisinden resmen kil ocağı çıktı.

fan termiği değiştirildi

artık motorun harareti 2 kademe aşağıya indi

CDM-SUBARU' Alıntı:
M/t lastikler özellikleri,kullanım amaçları doğrultusunda,asfalt kaygısı olmadan üretilen lastik tipleridir.
Bu yüzden,bir safalt yada A/T lastiği gibi performans veremiyeceğini bilerek kullanmakta fayda var.
Ama illa rakkam diyorsanızda,M/T lastiklerin gürültü seviyesi ile ilgili net bir veri yok diye biliyorum.

Hayırlı olsun

Bu yazdıklarınızı biliyorum. Üretim amacı itibariyle benim bahsettiğim kıstaslarda değerlendirmelerin olmadığınında farkındayım.
Teşekkür ederim....

Ama, sonuçta, koşullarım sebebiyle alacağım MT' yi asfaltta da -tüm olumsuzlıklarına rağmen- kullanacağım. Bende, kullanan arkadaşların tecrübeleri ile kıyas yapmaya çalışıyorum.

MC ( Murat ) ile görüştüm, çok yardımcı oldu sağolsun. Sizi de biliyorum, biraz tanıyorum. Yeniden teşekkür ederim jant v.s gibi konulardaki paylaşımlarınız için. Alışveriş aşamasında size ulaşıp değerli fikir ve yardımlarınızı rica edeceğim zaten.

Sağlıcakla...

altug onaran' Alıntı:
radyatörü temizlendi %20 si çalışıyormuş ;D
içerisinden resmen kil ocağı çıktı.

fan termiği değiştirildi

artık motorun harareti 2 kademe aşağıya indi

Yapılabilcek her şey tamam, termostatıda sıfırlasanız iyi olurdu, pahalı bişey değil zaten....

Alfonse' Alıntı:
Selam,

KumhoRoadVentureKl71.png

Şaşırdım....

İlave olarak;
Mümkünse,
*kuru asfalt
*ıslak asfalt

Teşekkür ederim...

merhaba mesajınızı yeni gördüm. Lastikler düşündüğümden çok sessiz çıktı. (bunda daha önce silverstone ve traktör desen kullanmamın da etkisi olabilir ;D ;D) asfalt performansını şöyle izah ediyim bfgoodrich at'lerin bitik halde 60 km hızla savrularak döndüğü kavşağı bunlarla 70 km hızla güvenle döndüm. Lastikleri çamurda hiç deneme fırsatım olmadı. Islak asfalt performansını da araba akşam kaportadan çıkarsa görcem artık :smiley: :smiley: Şuan araba kaportacıda arka tampondaki ezikler ve yan etekteki taş atığından dolayı oluşan yerler yapılacak

Arka teker keçeleri değişti, arka sol balata yenilendi, fren ayarı yapıldı, siparişle gelen yeni defender park lambaları, sinyalleri, geri vites lambası ve sis lambası uzun bir uğraş sunucu takıldı... Yine sanayide yedik günü....

Bayramın 2. günü yapmayı planladığımız gezi öncesi son bakımlarımızı yaptırıyoruz. Ahmet Ustanın işyeri jeep garajı gibiydi.

09092009727.jpg 09092009728.jpg 09092009729.jpg

L200'de bazı elektriksel takviyeler yaptım

- Mevcut 90 amperlik akuye ilave 60 amper paralel calısacak aku ekledik.
- Arka koltuk bolgesine sabit 400 watt lık 12 - 220V invertor monte ettik.
- Vinc kumandasını direksiyon sol tarafında minik bir dugmeye tasidik.

Hakkında çok konuştuğum 3 senedir birşey olmadı dediğim AMC20 nin porya aks birleşim frezesi sıyırdı. Kilitli olması sıyırmış freze ile hemen kendini belli etmedi. Üzerine devam ederek zorlayınca diğer tarafıda sıyırdı ;D Yarın malzeme geliyor değiştireceğiz. Çok düşündüm tek parçalı kit alayım mı diye. Sonra o zorlamada freze sıyırmasaydı aks kesecekti ve araç orada kalacaktı. Sigorta gibi düşündüm ve eski sisteme devam etmeye karar verdim.. Sonuçta aks kesmiş olsa araç orada kalacak. Ama freze sıyırmasında en azından önleri bağlayıp eve dönebilirim. Tamir masrafları da yaklaşık olarak aynı..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON MESAJLAR

SON KONULAR