Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 414,729
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Ben ön dif havalandırmasının yerini biliyorumda, şanzmanların ve arka difin hortumları nerede bitiyor bilmiyorum...
Bilen var mı?
95 Grand Cherokee 5.2

Etiketler

yunus bager' Alıntı:
Bir hortumda şanzımandan gelmesi gerekir yani 3 hortum
sizin taktığınız hortumlar orjinale nekadar yakın bilemem ama sert bir hortum olması gerekir ve aracın en son su alacaği yer firen merkezinin yanıdır ve hortumların ucları baston şeklinde kıvrılmalıdır (tıkamamak şartıyla)

3. Hortuma hiç dikkat etmedim. Ön diferansiyelin ki orjinal gibi geldi. Metale benziyor sanki, arka hortumuda en kaliteli olanla yeniledim. Birdahaki gidişimde tekrar kontrol ettiricem. Teşekkürler...

jeep' Alıntı:
Uzun süredir bulamadığım 35 stepne lastik işinden bugün vazgeçtim ve yeni 33x12.5x15 maxxis murder lastiği stepne yerine bağladım. Şimdi bu lastiği kullanmam gerekirse kesinlikle önde ve hub lar açık bir şekilde kullanmak zorundayım. Arka da %100 kilit olduğu için 35 lerle uyumsuz olur. Öndeki kilit %100 değil. Farklı çap lastik yine de kilitli diferansiyellerde sorun gibi. Deneyen var mı acaba?

07082009511.jpg
07082009512.jpg
07082009513.jpg

Kilit olsun olmasın,tüm 4*4 lerde farklı çap kullanmak sorun çıkarabiliyor.
Tabi bu sorunun boyutu,ne kadar süre ve hangi koşullarda kullanıldığına bağlı olarakta değişebiliyor.
Çünkü sonuçta araçta bir dengesizlik sözkonusu,öyle düşünün lütfen :smiley:

İki çeker ve ön hublar acık bırak, küçük lastik öne tak ve en yakın lastikciya rahat gidebilirsin.

Mümkün kadar az 4 çeker kullan... zaten kullanmak gerekiyorza yer kaygan ve senin araça daha az zarar verebilir...

farklı lastik çaplarında olduğu için arka lastik patlasa bile önden söküp arkaya takmam gerekecek. Stepne lastiği kesin ön huplar serbest bir sekilde ön tarafa takılmalı.

Fren ayarları yapıldı, el freni kampanasının balataları değişti. El frenini çekince arka lastikler kızaklıyor ::smiley: ön diferansiyel havlandırma hortumu uzatıldı. Motordaki küçük yağ kaçakları giderildi. Hidrolik direksyon pompasının kayışı gerildi. Yağı suyu kontrol edildi. Arka vinç tanponu sparişi verildi :smiley: Herşey bitti eve dönüldü. Ne var ne yok diye kaputu açtım ki bütün motor yağa bulanmış. Tekrar sanayiiye... Üst kapak ortadaki vidalı yerin dibinden çatlamış :eek: Aliminyum kaynağı yapıldı. Eksilen yağ tamamlandı, motor gazla araba suyla yıkandı... Gün yine sanayiide başladı sanayiide bitti...

geçen özenle temizlediğim çürüyen noktalarını tamir ettirdiğim ve en son üzerine pütür attırdığım bagajı bugün lpg montajı için biraz kirlettik ve borular için deldik biraz canım yandı ama motajı tamamladık

ilk denemeleri gayet başarılı ilerleyen günlerde duygusal olarak farkı da görürüz umarım

yeni yaptığım bagaj ile birlikte. yeni evimizin garajına girmeyecek diye endişeleniyordum ama garajı tamamlatıp arabayı içeri başarıyla soktuk artık bir garajımız var :smiley:)

sol arka amortisör kırılmıştı onu yeniledik ve fren lambaları yanmıyordu elektrik tertibatı bakıldı ve hata giderildi. yağ ve buji değişimi yapıldı.

Alfonse' Alıntı:
Ben ön dif havalandırmasının yerini biliyorumda, şanzmanların ve arka difin hortumları nerede bitiyor bilmiyorum...
Bilen var mı?
95 Grand Cherokee 5.2
güncel :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR