Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 414,730
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Üstkapak contası, silindir kapak contası, ön gergi kolu fişekleri değişti. Subap ayarı ve enjektör ayarı yapıldı, yıkandı paklandı, bütün günümü yedi ama değdi...

Etiketler
Ynt: Bugün Arazi Arac?n?za Ne Yapt?n?z?

TUV den gectimm.
Yapilan islemler.
Degisen parcalar:
Westinhause
Debraj ust merkez
On amortisor lastikleri
On dingil denge kolu fisekleri
On klaper tamir takimi
On fren balatalari
Arka fren merkezleri tamir takimi
Far ayari.
Sol on kapi kilidi degisti.
Bunlardan sonra debraj alt merkez dagildi. :smiley:
Debraj basili kaldi.alt merkezin silindiri yerinden cikinca debraji basili birakti.
Ilk defa boyle bir olay yasadim.
Arac yurumuyordu.Aklima gelen ilk sorun arazi sanzimaninin dagilmasiydi.( Baski, balata, debraj alt ve ust merkezi yeniydi )arazi sanzinmani ariza orani debraja sistemine gore daha fazlaydi.1500 lira gitti derken :smiley: sorunun debraj alt merkezden oldugunu anladim.
Ford parcasindan anadol debraj alt merkez tamir lastigini 1 liraya aldim.
Alt merkez yeni oldugu icin tamir lastigi isi cozdu. :smiley:
Debraj alt merkez ve ust merkez anadolla ayni :smiley: ingiliz meseyli iki ayri firma bize kolaylik sagliyor. :smiley:

Ynt: Bugün Arazi Arac?n?za Ne Yapt?n?z?

Bu arada araci yaliyordum. :smiley:
Elektrikli roilanti memesinin kablosunun fisi cikmis ve sase tapmis. Kablo eridi. Yarin degisecek.
Emme manifoltundan hava aliyordu. Soktum conta degisti. Fakat hala hava aliyor. :( yarin sokulecek manifolt yuzeyi taslanacak.

bir kez tuv e gidip sonra kusurlari duzeltip tekrar gitmek icin randevu lazimmi cat kapi gidiliyormu

e iyi o zaman bende yarin bi ara gideyim, forye degisti sorun kalmadi far ayarini nasilsa herturlu begenmicekler

land rover adventure 2009 macerasına devam ederken

vosdost ahmetin aracını kaldığı yerden çektik

vosdost ahmet in debriyaj alt merkez tamir takımını değiştik

macera resimleri aşağıdaki linkte

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35128.msg370561#msg370561

6300_109631768380_675938380_2168928_7891649_n.jpg

Altını yatıp, spreyle boyadım...
Sonra kendimi bonyoda tinerli bezle sildim :smiley: Yanıyorum :smiley:

407 liralık LPG yaktım, klima açık AT lastiklerle 120 km/h civarı hhız ile istanbul antalya ve civarı toplam 2120 km yol yaptım. Daha n'olsun 19 Kr/ Km

arka koruk sinyali yaniyordu soket baglantisi duzeltildi sorun kalmadi.

Uzun süredir bulamadığım 35 stepne lastik işinden bugün vazgeçtim ve yeni 33x12.5x15 maxxis murder lastiği stepne yerine bağladım. Şimdi bu lastiği kullanmam gerekirse kesinlikle önde ve hub lar açık bir şekilde kullanmak zorundayım. Arka da %100 kilit olduğu için 35 lerle uyumsuz olur. Öndeki kilit %100 değil. Farklı çap lastik yine de kilitli diferansiyellerde sorun gibi. Deneyen var mı acaba?

07082009511.jpg
07082009512.jpg
07082009513.jpg

Defender'ımın torpido altına, ön tabanına ve orta konsolun altına izolasyon malzemesi kaplattırdım. İzolasyonun üzerine ve arka koltukların önüne siyah lastik döşeme kestirttim, onun üzerine de paspaslarını. Vite topuzunu değiştirmek zorunda kaldım. Orjinalini bozduk ama olsun :smiley: Motor ve şanzıman ve diferansiyel yağlarını kontrol ettirdim. Arka diferansiyelde tahmin ettiğim gibi biraz su vardı. Havalandırma hortumunu mazot deposunun üzerine kadar uzattım ve yağını yenilettim.

sword7' Alıntı:
Defender'ımın torpido altına, ön tabanına ve orta konsolun altına izolasyon malzemesi kaplattırdım. İzolasyonun üzerine ve arka koltukların önüne siyah lastik döşeme kestirttim, onun üzerine de paspaslarını. Vite topuzunu değiştirmek zorunda kaldım. Orjinalini bozduk ama olsun :smiley: Motor ve şanzıman ve diferansiyel yağlarını kontrol ettirdim. Arka diferansiyelde tahmin ettiğim gibi biraz su vardı. Havalandırma hortumunu mazot deposunun üzerine kadar uzattım ve yağını yenilettim.
Diferansiyel ve diğer havalandırmalar kaputun altında firen merkezine kadar gelmesi gerekir yani orjilade öyledir

yunus bager' Alıntı:
Diferansiyel ve diğer havalandırmalar kaputun altında firen merkezine kadar gelmesi gerekir yani orjilade öyledir

Ön diferansiyelin ki kaputun altına kadar geliyor ama arka diferansiyel hortumu hemen şaftın üzerindeydi. Bende 2 bucuk metrelik bir hortum aldım, dolandırarak en uygun yer oalrak mazot deposunun üstünü buldum. Başka uygun yer baktım ama beğenemedim. Bu konuda bir fikriniz varsa çok sevinirim...

sword7' Alıntı:
Ön diferansiyelin ki kaputun altına kadar geliyor ama arka diferansiyel hortumu hemen şaftın üzerindeydi. Bende 2 bucuk metrelik bir hortum aldım, dolandırarak en uygun yer oalrak mazot deposunun üstünü buldum. Başka uygun yer baktım ama beğenemedim. Bu konuda bir fikriniz varsa çok sevinirim...
Bir hortumda şanzımandan gelmesi gerekir yani 3 hortum
sizin taktığınız hortumlar orjinale nekadar yakın bilemem ama sert bir hortum olması gerekir ve aracın en son su alacaği yer firen merkezinin yanıdır ve hortumların ucları baston şeklinde kıvrılmalıdır (tıkamamak şartıyla)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR