Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,775
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

bp den alıyorum.şimdilik sıkıntı yaşamadım.ama aygaz bencede fena değil yakınlarımda yok.

Etiketler

CJ'min kapı penceresinin fermuarı bozuldu. Yıpranmamış olmasına rağmen hangi yöne çekerseniz çekin açıyor. Bir ara WD40 sıkmıştım düzelmişti :smiley: Ama şimdi su koyverdi. Söktürüp elletmekte istemiyorum. Bakalım ne olacak ?

Jeep34' Alıntı:
CJ'min kapı penceresinin fermuarı bozuldu. Yıpranmamış olmasına rağmen hangi yöne çekerseniz çekin açıyor. Bir ara WD40 sıkmıştım düzelmişti :smiley: Ama şimdi su koyverdi. Söktürüp elletmekte istemiyorum. Bakalım ne olacak ?

ugur hocam fermuarın anahtarını bir penseyle sıkın biraz bide öyle deneyin

amc 20 nin full floating parçalarını tek tek söküp temizliyip boyadım.Bilya boşluklarını ayarladim.güzel oldu gibi :smiley:

Sami'cim şükret temizleyecek ve boyayabilecek bir full floating in var. ;) Tüm dünyaya haber saldım. Warn üretimini durdurduğu için bulamıyorum. Bulabilen varsa insanlık namına haber versin :smiley: Full floating narrow. (kısa)

4x4'lerde full floating ve semi-floating diye tabir edilen 2 çeşit aks tipi vardır.
Ikisini dışardan ayırt etmek çok kolaydır. Eğer Jant göbeğinden dışarı üzerinde civatalar olan kocaman bir hub (silindir) çıkıyorsa bu full floatingdir, ağır vasıtaların arka akslarında görürüz. Semi-floatingde ise dışarı çıkan bir parça yoktur.

Semi-Floating;

Genel olarak bütün 4x4'lerin arka dingili semi-floatingdir. Aksın bir ucu freze ile diferansiyel bağlıdır. Diğer kısmı ise poryadır ( burada porya ile tek parça olan akslar daha sağlamdır (şapkalı aks derler :smiley:), 76-86 Jeep'in arka aksı AMC20 standartta çift parçadır aks poryaya freze ile bağlıdır bu çok tercih edilmez, büyük lastikli ve kilitli uygulamalarda problem çıkarabillir. Aks civatalarlala sıkılan bir sac vasıtatı ile kovana sabitlenir. Aks kovanın sonunda büyük bir bilyanın üzerinde döner.

Semi-floating tipin iki görevi vardır, "aracın ağırlığını taşır ve yere iletir" ve difransiyelden gelen torku lastiğe iletir yani lastiği çevirir.

Full Floating;

Full floating bazı 4x4'lerin arkasından, genelde yük taşıyacak veya çekecek Heavy Duty araçlarda çıkar.

Bu tip aksların iki ucuda frezeleridir. Bir ucu diferansiyele bağlıdır bu taraf semi- floating ile aynıdır. Ancak jant tarafı ise hub'ın içine girer ( CJ'lerin ön aksları gibi) ve 2 bilyanın içinde döner. Ağırlık kovan ve hub vasıtası ile yere iletilir.
Full floating aksda aracın yükü aksa binmez, aksın tek göre diferansiyelden gelen torku lastiğe iletmektir, yani lastiği çevirmektir.

Soldaki semi floating , sağdaki full floating

NP-205 arazi şanzımanı aldım böylece iki tane dana20'im bir tane dana18'im birtanede Np-205'im oldu ;D ;D ;D
PTO aldım artık ana şanzımanıma ekleyebileceğim bir tane yavru şanzımanım var ;D
Rockwell dingil ve askeri lastik aradım bulamadım :(

(Aks civatalarlala sıkılan bir sac vasıtatı ile kovana sabitlenir. Aks kovanın sonunda büyük bir bilyanın üzerinde döner. )
dediniz peki aks kırılınca teker yerinden çikmiyormu yani defenderlerin akslarını bilmem biliyormusunuz eskı jeep lerinde aynı olması gerekir neden tercih edilmiyor

zjmi yukseltmek için helezon üstlerine polireten takoz yapıcaktım dün her şeyi hazırlamıştım ama hastalanıcam planda yoktu..:=) soğukta sökmeye üşendiğimden bir kaç gün erteledim ama kurtulamaz eninde sonunda yapıcam...

Jeep34' Alıntı:
Sami'cim şükret temizleyecek ve boyayabilecek bir full floating in var. ;) Tüm dünyaya haber saldım. Warn üretimini durdurduğu için bulamıyorum. Bulabilen varsa insanlık namına haber versin :smiley: Full floating narrow. (kısa)

:smiley: :smiley: Uğur abi inş. bulabilirsiniz .ama en kötü ihtimalle 2 tane Jeep poryası ve çok iyi tornacılık ve freze işlemi ile full floating sisteminiz olabilir.

Semi floatingde en buyuk sorun budur zaten aks kestiğinizde lastik aksin bir parçasi ile beraber çikar...

yunus bager' Alıntı:
(Aks civatalarlala sıkılan bir sac vasıtatı ile kovana sabitlenir. Aks kovanın sonunda büyük bir bilyanın üzerinde döner. )
dediniz peki aks kırılınca teker yerinden çikmiyormu yani defenderlerin akslarını bilmem biliyormusunuz eskı jeep lerinde aynı olması gerekir neden tercih edilmiyor

Sami NP 205 kemikli değil mi? bugune kadar problem yaşadın mı?

CJ7V8' Alıntı:
:smiley: :smiley: Uğur abi inş. bulabilirsiniz .ama en kötü ihtimalle 2 tane Jeep poryası ve çok iyi tornacılık ve freze işlemi ile full floating sisteminiz olabilir.

Orkun abi NP205 le hiç problem yaşamadım.internette yazana göre çok sağlan tank gibi yazıyor.tek dezavantajı aşırı büyük ve ağır olması .ve ağır devri hrlde 1.97 biraz düşük. LoMax kit ile 3.1 oluyor ama pahalı tabi.

"The NP205 transfer case is a heavy duty gear driven transfer case in a cast iron case. The NP205 gear driven transfer case is considered by many to be the king of bulletproof."

birde np205leri np 203 le arka arkaya takıyorlar.tabi uzun bir araç gerekir bunu için.detaylar burda:

http://www.bc4x4.com/tech/2000/gordtcases/gordtcases.cfm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,852
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

SON KONULAR

Geri