Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,766
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Tar Otomotiv'den aldığım Safari şnorkel'i Nihat usta montaj yaptı....

Etiketler

Cuma akşamı HR-V'nin kırılan aynasını onardım, kırılan parçayı çıkmacılarda bulup değiştirerek. Aynanın yenisi 650 YTL imiş ;D Farları kararmıştı, ince zımpara ve pasta uygulamasıyla biraz düzeldi.

Cumartesi öğleden sonrayı XJ.e ayırdım, Alarm çalışmıyordu yapıldı, camları kitleyen switch bozulmuştu, camlar sürücü kapısı dışında açılıp kapanmıyordu onarıldı, kalorifer hortumu değişti, termostad değişti, sol arka kapı menteşesi sorunluydu onarıldı, küllük kapağını kırmıştım yenisini bulamadığım için tamir ettim. Yeni tamponum ve bir kaç ay önce aldığım vinç takıldı, Almanya'dan getirttiğim Bosch sis farları tampona monte edildi, bunlar için yeni tesisat çekilip bir röleye bağlandı. Bir sayfa dolusu ıvır zıvır iş yapıldı ama çoğunu hatırlamıyorum bile.

Son halinin telefon ile çekilmiş fotoğrafları.

img216cx8.jpg

img215ep8.jpg

img214il3.jpg

XJ için 2008 yılı içinde yapmayı planladığım modifiyeler bitti, 2009 için henüz bir plan yapmadım ;D

Araç alığımdan bu yana Kartal SLX modundan çıktı nihayet.

ch1un5.jpg

Murat Bey;
Aracınızın tamponundaki beyaz ve sarı ekstra farlar Bosch marka mı? marka ve modellerini belirtebilir misiniz? aydınlatmasından memnun musunuz?
İyi günlerde kullanın.

Evet sis farları Bosch marka, aydınlatmasını deneyemedim. Sarı olanı özellikle yayla gezilerinde karşılaştığımız yoğun sis nedeniyle tercih ettim, küçük olmalarınıda tampona iki adette delici takabilmek için tercih ettim, deliciler vincin arka tarafına ayak yapılıp takılacak sığdırabilirsem.

Bosch parça numaraları;

0305050001 ve 0305050002

Bu arada araca takılan her parçanın montajında el emeğim var, hatta şu an ellerim kesikler içinde cumartesi yapılan çalışmalardan, bu haliyle daha fazla keyif alıyorum açıkcası ;)

Bosch'un ana bayisiyiz, Almanya'dan Bosch'a sipariş verip özel olarak getirttim, ellerinde yoktu ben aldığımda. Bir kaç aydır duruyordu vinçle beraber.

Bir çifti 50,20 Euro + KDV Bosch'un liste fiyatı, %10 ucuza geldi. Set olarak geliyor, montaj fişlerine kadar her şey var kutularında. Dışı hariç, iç kısımları E210 kasa Mercedes'lere de kullanıldığından biraz pahalı bir model.

Şahıs olarak benim sizin şirketten sipariş etme şansım olur mu? :smiley: ve ne fiyata alabilirim?

Bana mal olan fiyattan alabilirsiniz tabi ki, ama ne kadar sürede gelir bilmiyorum. Ben baya bir beklemiştim. Bakayım yazarım buraya. Canlı olarak görüp karar verseniz daha iyi olur aslında bence fazla pahalılar, arazide her an kırılabilecek bir şey için.

doğru diyorsunuz... elimdeki sis farlarının tanesini 4.5 YTL'ye almıştım... ama ilk ağaçlık gezide 3'ü gitti.

Bosch farlar ne zamandır aklımda... açıkçası, gördüğüm en kaliteli sis farları. hem ufak hem de gayet net ve temiz bir aydınlatma sağlıyor. doğal olarak da biraz pahalı. eğer alacak olursam, tavan sepetime koruma barı veya teli takarak monte ederim. şu haliyle onlar da kırılmaya aday.

Rollcage'e boru yalıtımı için imal edilmiş köpüklerden taktım, kafa darbelerinde artık bayılmam heralde ;D Arka camı yalıttım vs..vs...vs

garajda sadece 10-15 dakika çalıştırdım.yapacak çok şey var ama yogunum bu aralar.(kayışları degişecek,kontakta takılma vs.vs..)

Cam Silecek suyu eksilmiş , kaputu açmak zorunda kaldım suyu antifrizli suyla tamamladım ;D

discovery-V8' Alıntı:
Cam Silecek suyu eksilmiş , kaputu açmak zorunda kaldım suyu antifrizli suyla tamamladım ;D

Yavuz bey, kaça kaç bir oran kullanıyorsunuz acaba?
Cam suyunda donmadan kurtulmak için racon nedir acaba?

Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR