Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,475
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Ben aracıma 80 Amper dinamo tadilatlı 2. el taktım. 2 saat sonra arıza yaptı. 100 amper civarı sıfır ısmarladım. Winç ile mücadelede akümün erken şarj olması avantajdır diye düşünüyorum.

Bu pazar günü arazide dağılan yan sanayi aks mafsalının ikisinide orjinal olanları ile değiştirdim.
Motor takozlarımı Poliuretan ile değiştirdim. Hazır sökülmüşken rotillerimide orjinalleri ile değiştirdim. (Boşluk başlamıştı)

Etiketler

Uğur abi winç nerde kullanıyorsun yaw??? ::smiley:

Jeep34' Alıntı:
Ben aracıma 80 Amper dinamo tadilatlı 2. el taktım. 2 saat sonra arıza yaptı. 100 amper civarı sıfır ısmarladım. Winç ile mücadelede akümün erken şarj olması avantajdır diye düşünüyorum.

Bu pazar günü arazide dağılan yan sanayi aks mafsalının ikisinide orjinal olanları ile değiştirdim.
Motor takozlarımı Poliuretan ile değiştirdim. Hazır sökülmüşken rotillerimide orjinalleri ile değiştirdim. (Boşluk başlamıştı)

jeep' Alıntı:
valla bana hangi elektrikçi karar verdi de sağlıklı iş oldu ki.. Ne biliyor elektrikçiler benim toplam yükün kaç amper çektiğini. Kİm eline hesap makinesi alıpta hesaplamış. Bu iş bence mühendislik işi usta elektrikçi işi değil. Elektrikçilerden çok canım yandı. Çok yolda kalıp onların yaptığı yanlış işleri düzelttim. Kara düzen karar verecekler bende milyonlar harcayacağım. Sonra bu şarj dinamosu az geliyor diyecek.Yok artık.

yeni almakta fayda var arıza yapmaz 105 lik daha iyi olur bence arac ta ne kadar elektirik yakarsanız aractaki konjoktör jarz dinamosundan elektirik ister jarz dinamosuda jarz ederek geri dönüşüm yuaparak aküyü doldurur

bence yeni almakla iyi yapmışsınız çok önemli fazla jarz ederse aküyü bozuyor inanıyorum ki rahat edeceksiniz

Jeep34' Alıntı:

Tamam işte dökülmeye başlamış bu işin sonu gelmez ;D

yazan : (standard fabrikasyon 100 amper alternatörü olan üye ;D)

Bende niye geçikti, bi şey mi oldu dedim ;D
Benim klimam yok, kapılar açılında iç ışık yanmıyor, koltuk ısıtmamda yok, camlar fermuarlı vs.vs.vs.
Aslında vinç kullanmasam alternatörede gerek yok :D

Jeep34' Alıntı:
Bende niye geçikti, bi şey mi oldu dedim ;D
Benim klimam yok, kapılar açılında iç ışık yanmıyor, koltuk ısıtmamda yok, camlar fermuarlı vs.vs.vs.
Aslında vinç kullanmasam alternatörede gerek yok :D

işte bende o ekipmanlar için normal akümü kullanıyorum , vinç için ikinci akü sistemini aldım, ;D

sduran(Serkan) 'nın RR.'ının alternatörünün nar gibi olduğunu gördükten sonra aklıma geldi ve değiştirmek istedim. Serkan aracını çok beter yerden vinçlerken sistem çöktü ve yolda kaldı. Alternatör aküyü doldurmakta yeterli kalmayınca iflas etti. Ben optima aküme 100 amper alternatör yakışır diye düşündüm.
2. akü hep aklımdaydı. Ama 5 akülük bir akü aldım :smiley:

Jeep34' Alıntı:
sduran(Serkan) 'nın RR.'ının alternatörünün nar gibi olduğunu gördükten sonra aklıma geldi ve değiştirmek istedim. Serkan aracını çok beter yerden vinçlerken sistem çöktü ve yolda kaldı. Alternatör aküyü doldurmakta yeterli kalmayınca iflas etti. Ben optima aküme 100 amper alternatör yakışır diye düşündüm.
2. akü hep aklımdaydı. Ama 5 akülük bir akü aldım :smiley:

5 değil 20 akülükte olsa birbirinden ayrılmayan akü tek aküdür ve her akü boşalır, maksat boşalırken aküleri birbirinden ayırabilmek, gerektiğinde birleştirebilmek.

Yani sizin akünüz ayrı ayrı değil mi?
Peki vincimiz olmasa da 2. aküyü tavsiye edermisiniz
acaba Yavuz bey, neden soruyorum LC larda bazıları
özellikle turbo dizel olanlar çift akülü, benimki düz dizel
ama yeri var, acaba dedim takılması faydalımı?
Kusura bakmayın çok abes bir soru olabilir, sadece
uzmanlığınızdan faydalanmak istedim...

Selamlar... ;)

tarikserin' Alıntı:
Yani sizin akünüz ayrı ayrı değil mi?
Peki vincimiz olmasa da 2. aküyü tavsiye edermisiniz
acaba Yavuz bey, neden soruyorum LC larda bazıları
özellikle turbo dizel olanlar çift akülü, benimki düz dizel
ama yeri var, acaba dedim takılması faydalımı?
Kusura bakmayın çok abes bir soru olabilir, sadece
uzmanlığınızdan faydalanmak istedim...

Selamlar... ;)

Yanlış anlama olmuş, zayıf iki akü güçlü tek aküden daha iyidir demek istedim. fakat ikisini direk birbirine bağlarsanız hiç bir avantajı olmaz, ikisinin yerine bir güçlü akü daha iyidir, Burda önemli nokta şarj anında aküleri birleştirip, dolanı devre dışı bırakan, gerektiğinde manuel olarak ikisini birleştiren bir sistem en güzelidir.

Toyota LC deki iki akü sisteminde manuel olmasada otomatik olarak bu işlem gayet başarılı şekilde yapılıyor.

discovery-V8' Alıntı:
Yanlış anlama olmuş, zayıf iki akü güçlü tek aküden daha iyidir demek istedim. fakat ikisini direk birbirine bağlarsanız hiç bir avantajı olmaz, ikisinin yerine bir güçlü akü daha iyidir, Burda önemli nokta şarj anında aküleri birleştirip, dolanı devre dışı bırakan, gerektiğinde manuel olarak ikisini birleştiren bir sistem en güzelidir.

Toyota LC deki iki akü sisteminde manuel olmasada otomatik olarak bu işlem gayet başarılı şekilde yapılıyor.

Yok hayır yanlış anlaşılan birşey yok, yani benim vincim olmadığı için 2. aküyü de taktırmama gerek olmadığını anlamış oldum...Acaba demiştim, birşeylere faydası varsa taktırmak iyi mi olur diye...Anlamsızmış, dediğiniz gibi 2 yerine tek güçlü akü en iyisi...

Selamlar...

şaftı ya büküyor yada kafadan kırıyo koyacam en sonunda 5cm çapında çekme çelik içi dolu boruyu kurtulacam !!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR