Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 415,155
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Sigortacıma MTV bir alt dilimden ödeyebilmek için form doldurturdum ,ruhsatın ve kimiğimin fotokopisini çektirdim, dilekçe yazdım vergi dairesinde önce müdüre hanıma imzaya, daha sonra evrak servisine, en sonda beni yönlendirdikleri hanımda bilgisayarda değişikliği yaptı toplam 30 dakikada işim bitti 96 zj vergisi 2.taksiti 1019 TL düştü.

Etiketler

yavuz-çelikel' Alıntı:
hahaha landrover'a özgü bir parça heralde ...şase filitresi ; şaseyimi süzüyor.
Bütün dizel araçlarda şase filitresi yada o işi yapacak bir düzenek vardır şase filitresi denmesinin nedeni mazot deposunun yakınlarında olduğu için asıl ismi seperatördür içinde filitre yoktur kaba pislikleri ve mazota karışan suyu ayırır

Ben de bi güzel yıkattım, gezenbilir stickerlearımı yapıştırdım

yunus bager' Alıntı:
Bütün dizel araçlarda şase filitresi yada o işi yapacak bir düzenek vardır şase filitresi denmesinin nedeni mazot deposunun yakınlarında olduğu için asıl ismi seperatördür içinde filitre yoktur kaba pislikleri ve mazota karışan suyu ayırır

seperatör (şase filtresi) okemi bülent yola çıkmadan bi kontrol etmende fayda var yani hehehe ;)

Puma'nın egzantrik zinciri, gergisi, zincir yatağı, keçesi ve v kayışı değişti. İçeri girdik fakat motorun sesi ve performansı çok fark etti. Canımız sağolsun :D

Depodan mazot basacak bir pompaya ihtiyacım olduğuna karar verdim, en kısa zamanda onuda halledicem. İstekler hiç bitmiyor yahuu ;D

sword7' Alıntı:
Depodan mazot basacak bir pompaya ihtiyacım olduğuna karar verdim, en kısa zamanda onuda halledicem. İstekler hiç bitmiyor yahuu ;D

Umut bunu mazotu tam bitirip hava yaptırıncamı anladın :smiley:)

yunus bager' Alıntı:
Umut bunu mazotu tam bitirip hava yaptırıncamı anladın :smiley:)

Yok abi yaa, tam gazda bazen mazot yetişmiyor motora :smiley: birde mazot çeyrek deponun altına düşünce depo çalkalanıyor gaz yemiyor gibi oluyor. Bir kaç ustaya sordum pompa koymamı tavsiye ettiler. Bende hak verdim doğrusu :smiley:

Umut o dediğin benzinlilerde olur ama bilemiyorum deponda sorun olmasın eğer içindeki tas kırıldıysa çalkalanmada sorun olabilir aksi halde defender 45 derece eğimde bile hava yapmaz depo ona göre dizayn edilmiştir

sword7' Alıntı:
Yok abi yaa, tam gazda bazen mazot yetişmiyor motora :smiley: birde mazot çeyrek deponun altına düşünce depo çalkalanıyor gaz yemiyor gibi oluyor. Bir kaç ustaya sordum pompa koymamı tavsiye ettiler. Bende hak verdim doğrusu :smiley:

intercooler hortumlarını kontrol et Umut, pompanın yetmemesi gibi bişey çok zor, eğer içi yaysız ve yumuşak hortum kullandıysanız sıcakta bu motorlar gaz yemiyor ;)

yunus bager' Alıntı:
Umut o dediğin benzinlilerde olur ama bilemiyorum deponda sorun olmasın eğer içindeki tas kırıldıysa çalkalanmada sorun olabilir aksi halde defender 45 derece eğimde bile hava yapmaz depo ona göre dizayn edilmiştir

Depoyu yeni değiştirdim Yunus abi, sorun olacağını sanmıyorum...

discovery-V8' Alıntı:
intercooler hortumlarını kontrol et Umut, pompanın yetmemesi gibi bişey çok zor, eğer içi yaysız ve yumuşak hortum kullandıysanız sıcakta bu motorlar gaz yemiyor ;)

Sıcakta motorun performansı biraz düşüyor zaten aracın. İntercooler hortumları orjinal, geri kalan kısımlarda demir boru. Sabah uyku sersemi intercool hortumunu mazot hortumu diye anlamışım diyorum nasıl oluyor içi yaylı mazot hortumu :smiley: ;D

Benim araçta geçen yıl ortaya çıkan bir sorun vardı rölantide normal çalışıp herzaman değil ama sık sık gaz yememe sorunuydu.Mazot fıltresınden su ayırıcıya enjektörlere yakıt borularının temizliğine kadar bakmadığımız yer kalmadı bulamadık sonra depoyu sökmeye karar verdik ve deponun şamandra kolunun üzerinde yapışık olan yarı plastik yarı kağıt etiketin depo içine düşüp yakıt seviyesi biraz azaldığında emiş borusunu tıkamasından olduğunu gördük :smiley:

Gaz ayarı Gaz ayarı Gaz ayarı,Yok olmuyo ayar tutmuyo bi türlü Tartarini ye ayar yaptıramıyom enson dün artık sibop ayarı istiyo dediler oda 1,5 gün serviste kalcakmış 360tl tutcakmış....vs vs

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,590
Kaydolan Son Üyemiz
kadirizmle

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR