Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 414,327

Etiketler
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

kokteknik' Alıntı:
şaşe filitresi, nedir yafff?

benzinlilerde varmı bilmiyorum ama dizel defenderlerde arkada eksozun bitiminde çamurluğun içinde cahillll (arazide yaptığın hareketlerden dolayı titreşimden meydana gelen şase üzerinde biriken demir tozunu süzer ;D ;D ;D ;D)

ata036' Alıntı:
benzinlilerde varmı bilmiyorum ama dizel defenderlerde arkada eksozun bitiminde çamurluğun içinde cahillll (arazide yaptığın hareketlerden dolayı titreşimden meydana gelen şase üzerinde biriken demir tozunu süzer ;D ;D ;D ;D)
ilk defa duyuyorum yarın bir bakiyim
cahilimi maruz görün bir yaşıma daha girdim

aracıı aldığım 1,5 ay içinde yaptığım işlemler sırasıyla;

tavana 1,5 mm lik alüminyum çeta döşenmesi, muhtelif stickerlerın yaptırılması, merkezi kilit, cam filmi, ön koltuk sünger takviyesi, tmax 3 tonluk kriko sepete kaynattırdığım yerlere kelebek somunla yerleştirdik, çalınma riski mevcut. bu nedenle orta bölüme asma kilitte alacağım. yeni öneriler olursa bilgi almak isterim.

CIMG5229.jpg

CIMG5230.jpg

CIMG5231.jpg

CIMG5236.jpg
çalışma öncesi son fotosu :smiley:
CIMG5240.jpg

CIMG5243.jpg

GetAttachment2.jpg

CIMG5998.jpg

buji ve buji kablolarım geldi.5 adet buji yanıltmasın:D

CIMG5989.jpg

CIMG5990.jpg

CIMG5991.jpg

motor yağını değiştirdim ve motorsilk eklettirdim. tuzlu oldu gibi ama temiz oldu :smiley:

CIMG5980.jpg

CIMG5983.jpg

kokteknik' Alıntı:
şaşe filitresi, nedir yafff?

Resmi kurumlarda kullanılan Defenderlerin (Dizel) bakım talimatına göre, haftalık bakımlarda şase filtresinin temizlenmesi gerekir. Kontrol eden olmazsa, sürücüler de pek oralı olmaz(Genelde İhmal Edilir.) Selamlar.

Mustafad' Alıntı:
Resmi kurumlarda kullanılan Defenderlerin (Dizel) bakım talimatına göre, haftalık bakımlarda şase filtresinin temizlenmesi gerekir. Kontrol eden olmazsa, sürücüler de pek oralı olmaz(Genelde İhmal Edilir.) Selamlar.

hahaha landrover'a özgü bir parça heralde ...şase filitresi ; şaseyimi süzüyor.

yavuz-çelikel' Alıntı:

hahha bana göre depodan çıkan mazotu bülente göre araçtaki titreşimden dolayı sürtünmeden meydana gelen demir tozunu :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

xenon taklidi yapan mavi ampülleri standart H4 ile değiştirdim önümü görmeye başladım dünya varmış ;D

Bugün 2004 model grand vitaram ile muayene istasyonundan sorunsuz dertsiz tasasız geçtik. Bir tek katalitik konvertörden korkuyordum. Ustam 'senin katalitik konvertörü boşaltmışlar. farkederlerse bela olabilir' demişti. Neyse ki hiç birşey olmadı. 2 sene rahatım artık :smiley:

yavuz-çelikel' Alıntı:
Bu filtreler bildiğim kadarıyla su ayırıcı.. dizellerde sağ arka çamurluk içinde benzinlilerde yine sağda şanzuman hizasında şase yan seviyesinde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

SON MESAJLAR

SON KONULAR