Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 414,461
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Direksyon merkezinin contası patlamış o değişti, fren ayarı yapıldı, yıkandı temizlendi eve gelene kadar tekrar kirlendi. Ben birşey anlamadım bu işten ;D

Etiketler

jeep' Alıntı:
soz bir ayda yapılanlar.

3 hafta önce sağ ön aks mafsalı kırdı, aks kafalarıda zarar gördüğü için aks ile birlikte değişti.
2 defa arka şaftı kırdı değişti.
arka kovanı kırdım. ikiye bölündü değişti.
kovanla birlikte bütün keçeler değişti.
arka ayna mahruti değişti. mahruti ayarsız olduğu için incelmiş kopma noktasına gelmiş.
son gezide sol rotiller yerinden çıktı. aksı kırdı hepsi değişti.
direksiyon kutusunu tutan destek demiri kırıldı, kaynattım.
şanzıman takozu koptu değiştim.
sellektör butonu kırıldı, farsız kaldım. onu da değiştim.
geri vites müşiri çalışmıyordu değiştim hala çalışmıyor.
arazi vites müşiri bozuldu yenisini bulamadım.
ön hubların içi çamur dolmuş çalışmadı, temizlettim.
arka balataların içi çamur dolmuş, balataları yerinden sökmüş, kırmış parçalamış. değiştim.
lastik patladı yaptırdım.
1 ayda 1.5 milyar benzin yaktı. yaklaşık 1300 km de ;D
bütün yağlar su almış, değiştim.
hidrolik direksiyon kayışı koptu, değiştim..

neler neler aklıma gelenler bunlar..

artık eskisi kadar sevmiyorum cj yi.. bana yamuk yaptı.. Toyota land cruiser alacağım yanına belki akıllanır...

eee normal bunlar yolun kenarından kedi gibi baksa kırmazdı zaten bunları, Göktuğ abi senin neler yaptığını çekebildiğiniz videolardan takip ediyorum ne olsa kırılır zaten, video çekilemeyen yerleri de az çok tahmin ediyorum...

ocak 1 itibariyle aldığım chevrolet suburban 84 e bugune kadar yaptıklarım...

ön rot kolları değişti
makaslardan 5 cm yukseltıldı takozla
tavan döşemesi değişti
tüm yağlar difransiyel dahil yenilendi
cb telsiz takıldı
kırılan arka makas yenilendi
karbüratör yenilendi
benzin pompası değişti
aküler yenilendi 60amp ıkı adet
kopan şarj dinamosunun kayışıyla beraber diğer kayışlarda değişti
balatalar çakıldı
elfreni tamir edildi.
sürekli ötüp duran ve insanı sinir eden alarm iptal edildi.

devamı ilerleyen günlerde gelecek..

tmax komprasor aldım, karter koruma ve difransiyel koruma aldım kısmetse yarında takarız :smiley:

Periyodik bakım yaptırdım şimdi ön düzene gitti minik bakalım ordan ne çıkçak belli hızlarda hafif bir titreme yapıyodu umarım bişey çıkmaz

şaft mafsalı kilometre teli ve sağ alt rotil aldım yarın sanayide takılacaklar...

kokteknik' Alıntı:
defenderin gösterge paneli üzerine beyazled aydınlatma yaptım mükemmel oldu tavsiye ederim. resimde göndericem

Ben de aynı şeyi düşünüyordum Bülent Abi. İçerideki ampullerin takılı olduğu yerdeki yeşil plastikleri kırıp, ampulleri beyazlarıyla değiştirerek mi yaptın?

sword7' Alıntı:
Ben de aynı şeyi düşünüyordum Bülent Abi. İçerideki ampullerin takılı olduğu yerdeki yeşil plastikleri kırıp, ampulleri beyazlarıyla değiştirerek mi yaptın?
hayır onlar aynen duruyor gösterge panel çercevesine alttan bak ızgara gibi onu içine yerleştirdik stick şeklindeki led lambayı
yrın fotolarını koyiyim daha iyi göreceksin

kokteknik' Alıntı:
hayır onlar aynen duruyor gösterge panel çercevesine alttan bak ızgara gibi onu içine yerleştirdik stick şeklindeki led lambayı
yrın fotolarını koyiyim daha iyi göreceksin

Bekliyorum abi fotoları...

port bagajın ustune branda yaptırdım malzemelerimi yağmurdan çamurdan koruması icin

serkan35' Alıntı:
Periyodik bakım yaptırdım şimdi ön düzene gitti minik bakalım ordan ne çıkçak belli hızlarda hafif bir titreme yapıyodu umarım bişey çıkmaz
bi şey çıktı ön takım istiyo bide fren balataları servis e sordum çoook para istediler arıyoz ekonmik bi şekilde yaptırcam ön takımı komple...inşallah ekonomik olcak yani.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR