Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,016
Ynt: Buggy İmalatı

Selçuk Ağabey, ilk fotoğraflar Atatürk sanayiden aldığım ve kullanmadığımız şanzımana aittir.
[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

t8.jpg

t7.jpg

t9.jpg

Etiketler

Bak dostum senin yuzunden ilan vermiyorum araça yapacaksan yap artik. Yazik makinaya 9000 geçti benimki bana yapda gazliyalim beraber yoksa gidecek...

Her sayfasi mukemmel bir paylasim. Diger paylasim yapan arkadaslara da tesekkurler. Sanirim bu paylasim daha devam edecek, bitmemis gibi. Merakla bekliyoruz.

dostlar slm. benim buggy satılıktır bilginize inanın maliyeti çook çok fazla ama 2800 e vericem. sebebi ise : çizdim, kestim, kaynattım, bindim veee hevesimi aldım o kadar :smiley: sahibinden ilan numarası 19021404
bir kaç foto:

DSC01915.jpg

DSC01910.jpg

DSC019131.jpg

Foto-0363.jpg

Foto-0442.jpg

Foto-0443.jpg

Foto-0435-1.jpg

Arkadaşlar geçtiğimiz hafta motoru priz direkt bağlantısı hariç şanzımana montajını yaptık. Aşağıda konu ile ilgili fotoğrafları bulabilirsiniz. Bu hafta ve önümüzdeki hafta motor kulak bağlantıları ve şasi destekleri ile uğraşmayı planlıyoruz. Aracın arkasını motora göre revize edeceğiz.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

M-BUGGY_81.jpg

M-BUGGY_82.jpg

M-BUGGY_83.jpg

M-BUGGY_84.jpg

M-BUGGY_85.jpg

ipleri sonradan gördüm iyimi. Başımı döndürdü alet.
Gel sen kaynatmadan kulakları çözelim şunun ipini takalım v8 'i.

Yavuz Bey, ipler biraz komik oldu farkındayım ama sadece emniyet için bırakıldı. Normalde sadece flanş cıvataları ile üzerinde sorunsuz durabiliyor. Bu arada ebadıyla, gücüyle ve flanşıyla bu motor öyle güzel uyduki şanzımana, başka motor maalesef şu anda düşünemiyorum. V8 için daha uzman işi bir buggy planlamak lazım.

[attachment=1]

[attachment=2]

Motor kulağı olarak, motordaki deliklere L bir parça hazırlayacağız. Bunun altına Polyürethan malzemeden takoz hazırlayıp, şasiden gelen desteklerin üzerine oturtmayı planlıyorum. Konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Yoksa hazır kauçuk takoz mu kullansam?

M-BUGGY_86.jpg

M-BUGGY_87.jpg

direk hazır takoz kullan derim.
En ucuzundan şahin, anadol falan gibi.Kaldır at. Her yerden bul. Vesekizin yarısıylada iyi gider seside benzer.
Artık bir tur bindirirsin benide izmite geldiğimde.:smiley:):smiley:)

Herkese selamlar. Yaklaşık iki aydır sizleri takip ediyorum sessizce :smiley:
Bende buggy mi yapmaya bu ay başladım şasiyi ve üst boruları bitirdim. Komşumda boru bükme makinası vardı istedim, vermedi bende patent dirseklerle yaptım dönüşleri. Şimdi ise sıra motora ve lastiklere geldi. Lastikleri Tekzen' in int. sitesinde buldum ama, ölçülerden hiçmi hiç birşey anlamadım :( ve sipariş veremedim. Motoru da 6.5 hp kullanacağım onunda fiyat araştırmasını yapmaktayım şu an. Amortisörleri, benim Puch marka bir mobiletim vardı ondakilerin yenisini alıp halledeceğim. Arkada salıncak sistemi olamıyor. Sebebi; çok maliyetli olması şaft yada aks olmalı ama tek bir mili tornada işlettikten sonra bilyalar vasıtası ile gövdeye bağlanabilir. Gövde derken tabii yine süspansiyon olacak. disk ve zincir için flanş yaptırıp bunları da oraya monte ettiğimde salıncak sisteminden daha ucuza malolacağını düşünüyorum. Bu arada Piranha' nın planlarını buldum. Ama bunlar PDF formatında. Convert edip dwg ye çevirdim fakat yazılar arapçaya dönmüş gibi görünüyor. Ölçü almakta bayağı zor oluyor. ALLAH hepimize kolaylık versin. Bu yaptığımız, veya yapmaya çalıştığımız işler insana inanılmaz derecede zevk veriyor. Bu arada ucuz bir spor koltuk bulamadım o canımı sıkıyor (300 TL den başlıyor emniyet kemerlileri)

Evet planlarda ölçüler var ama dediğim gibi ben şasiyi bitirmiştim. Arkadaki, lastiklerin oradaki geniş yerin ölçüsünü 1500 mm yaptım, Bu planlarda ise 1200 mm falan görünüyor. Neyse artık birdahaki buggy ye nasipmiş. Zaten ben binmek için değil maddi kazanç sağlama amacındayım. Yani yapıp satmam lazım. İnşallah para kazanabilirsem birkaç tanesini sattıktan sonra, kendime de yapacağım . Hem tecrübe sahibi olup bunları daha sonraki imalatlarıma aktarabilirim diye düşünüyorum.

O Telaşla fotoğraf çekmemiştim şimdilik elimdeki en iyi görüntü bu daha çok yollamaya çalışacağım.
[attachment=1]

100605_163436.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR