Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,016
Ynt: Buggy İmalatı

valla bende babama başlayalım sonu geliir diyorum ama illa bi cizim olsun diyor ;D ;D varsa basit bi cizim yollasan varya başlasak ben sonra işe hayal güçümü katarım ;D ;D ::smiley:

Etiketler

suzeko
Erkan TÜRKKAN sizin yaptığınız arac gercekten güzel olmus bende bunun gibi bişi yapmak istiyorum rica etsem bana bu konuda yardım edermisiniz ???

oyuncu6' Alıntı:
suzeko
Erkan TÜRKKAN sizin yaptığınız arac gercekten güzel olmus bende bunun gibi bişi yapmak istiyorum rica etsem bana bu konuda yardım edermisiniz ???
oyuncu6 ilgine teşekkür ederim. Yaptığım araç, edge firmasının piranhasından esinlenilerek benim tarafımdan tasarlanmış bir buggy. Ben aracı tamamen 3D grafik tasarım programları ile çizdim. tuning 14 ün tersine herşeyi önce bilgisayar ortamında oluşturdum sonrasında imal ettim. Fakat Tasarıma başlamadan önce koltuk, tekerlekler, direksiyon ve motoru almıştım. Saydığım malzemeler ve edge nin piranhasının internetteki fotolarının üzerinden giderek tasarımı yaptım. Araca aldığım motor 500 cc tek silindirli 37 hp gücünde 4 zamanlı bir motorsiklet motoruydu. Tüm tasarımı buna göre yapmışken son anda motoru mekanik bir aksaklıktan dolayı değiştirdim ve yine bir motorsikletten alınmış olan 250 cc 4 zamanlı 2 silindirli , 5 vitesli yaklaşık 18-19 hp güç üreten bir makina taktım. Lastikleri agromak firmasından aldım (biraz ufak geldiler). Şu aralar lastik çaplarını büyütmeye çalışıyorum.

tasarım
[attachment=1]
imalat
[attachment=2]
tasarım
[attachment=3]
imalat
[attachment=4]

tasarım1.jpg

Foto-0060.jpg

tas2.jpg

Foto-0139.jpg

Erkan hocam acaba bi sakıncası yoksa cizimlerinizi cizim dosyası halinde verebilirmisiniz bide bu arabalarda geri vites ve difransiyel olması sartmı ??

slm arkadaşım bu tarz araclarda geri vites şarttır diferansiyel olmasada olur bunun için en güzeli muravey diferansiyelidir

erkan bey merhabalar , kolay gelsin.

bu yazının üzerindeki 2. fotoya bakınca, aracın arka kısmının hafif sola kaydığını farkettim. eksende biraz sapma olmuş gibi. acaba göz yanılması mı, yoksa telafisi mümkün ufak bi hata mı? ( aracın arka üst tarafı ile şasesi aynı doğrultuda değil.)

başarılar, kolay gelsin.

luleburgaz' Alıntı:
bunun üstünde kaçlık motor kullandınz ?
çift silindir 250cc
chala' Alıntı:
erkan bey merhabalar , kolay gelsin.

bu yazının üzerindeki 2. fotoya bakınca, aracın arka kısmının hafif sola kaydığını farkettim. eksende biraz sapma olmuş gibi. acaba göz yanılması mı, yoksa telafisi mümkün ufak bi hata mı? ( aracın arka üst tarafı ile şasesi aynı doğrultuda değil.)

başarılar, kolay gelsin.
roll bar ı tutan orta kollar kayık olarak yerleştirilmiş onları sonradan düzelltim. sadece puntalıydı o zaman. yoksa şasede birşey yok .
oyuncu6' Alıntı:
Erkan hocam acaba bi sakıncası yoksa cizimlerinizi cizim dosyası halinde verebilirmisiniz bide bu arabalarda geri vites ve difransiyel olması sartmı ??
oyuncu6 çizimler konusunda olumlu cevap veremiycem üzgünüm. bu araçlar üzerinde daha başka düşüncelerim var. Ama teknik destek yorum, fikir verebilirim..

Peki anlıyorum peki bu aracın motor bağalntısı ve varsa geri vitesi nasıl yapıyoruz ve difransiyel ???

mergen' Alıntı:
Arkadaşlar bir motorun peşindeyim. Daha kesin değil ama çok heyecanlandım ve sizinle paylaşmak istedim. Motor 2,8L V6 Ford.
İnşallah bugün bir haber alacağım ve kesinleşecek.

torklu güzel olur. ;)
iki silindir kaynat yanına v8 olsun. ;D ;D ;D ;D

Biri bana yardım etsin ;D :p Bu araclara difransiyel koymak şartmı koymassam ne olur bide en az kaçlık motor gerekir kaç hb ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR