oyuncu6 ilgine teşekkür ederim. Yaptığım araç, edge firmasının piranhasından esinlenilerek benim tarafımdan tasarlanmış bir buggy. Ben aracı tamamen 3D grafik tasarım programları ile çizdim. tuning 14 ün tersine herşeyi önce bilgisayar ortamında oluşturdum sonrasında imal ettim. Fakat Tasarıma başlamadan önce koltuk, tekerlekler, direksiyon ve motoru almıştım. Saydığım malzemeler ve edge nin piranhasının internetteki fotolarının üzerinden giderek tasarımı yaptım. Araca aldığım motor 500 cc tek silindirli 37 hp gücünde 4 zamanlı bir motorsiklet motoruydu. Tüm tasarımı buna göre yapmışken son anda motoru mekanik bir aksaklıktan dolayı değiştirdim ve yine bir motorsikletten alınmış olan 250 cc 4 zamanlı 2 silindirli , 5 vitesli yaklaşık 18-19 hp güç üreten bir makina taktım. Lastikleri agromak firmasından aldım (biraz ufak geldiler). Şu aralar lastik çaplarını büyütmeye çalışıyorum.oyuncu6' Alıntı:suzeko
Erkan TÜRKKAN sizin yaptığınız arac gercekten güzel olmus bende bunun gibi bişi yapmak istiyorum rica etsem bana bu konuda yardım edermisiniz ???
tuning14' Alıntı:buda simdiki hali
bence buggytyt.fan' Alıntı:bu galiba buggy değil daha çok toprak cart ı.
çift silindir 250ccluleburgaz' Alıntı:bunun üstünde kaçlık motor kullandınz ?
roll bar ı tutan orta kollar kayık olarak yerleştirilmiş onları sonradan düzelltim. sadece puntalıydı o zaman. yoksa şasede birşey yok .chala' Alıntı:erkan bey merhabalar , kolay gelsin.
bu yazının üzerindeki 2. fotoya bakınca, aracın arka kısmının hafif sola kaydığını farkettim. eksende biraz sapma olmuş gibi. acaba göz yanılması mı, yoksa telafisi mümkün ufak bi hata mı? ( aracın arka üst tarafı ile şasesi aynı doğrultuda değil.)
başarılar, kolay gelsin.
oyuncu6 çizimler konusunda olumlu cevap veremiycem üzgünüm. bu araçlar üzerinde daha başka düşüncelerim var. Ama teknik destek yorum, fikir verebilirim..oyuncu6' Alıntı:Erkan hocam acaba bi sakıncası yoksa cizimlerinizi cizim dosyası halinde verebilirmisiniz bide bu arabalarda geri vites ve difransiyel olması sartmı ??
mergen' Alıntı:Arkadaşlar bir motorun peşindeyim. Daha kesin değil ama çok heyecanlandım ve sizinle paylaşmak istedim. Motor 2,8L V6 Ford.
İnşallah bugün bir haber alacağım ve kesinleşecek.