Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,013
Ynt: Buggy İmalatı

Siz lastik jant işini nasıl çözdünüz. Ne takmayı planlıyorsunuz. Ben 25x12-10 arka, 20x8-10 ön aldım. En uygun fiyatlı bunları bulabildim. Bu yüzden de araç yere biraz yakın kaldı. 280 mm civarı. Lastik çapı biraz daha büyük olsa araç ta yükselecek.

Etiketler

Tamam bunlar son söz ;D ;D ;D

bajaorange16.jpg

bajaorange12.jpg

Evet, bugün koltuğu, pedalları ve kutularını, farları, vites kolunu monte ettim. Fotoları gece cep telefonu ile çektiğimden biraz soluk çıktı. Yarın yenilerini eklerim.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Foto-0285.jpg

Foto-0289.jpg

Foto-0291.jpg

Foto-0292.jpg

Foto-0293.jpg

Pedalların ve Kutuların dizaynı benim ;D boyandıklarıda çok daha şık olacaklar. Pedalları 6 mm sacdan oksijenle kestim, tornada burç işleyip bağlantı için pedal gövdesine kaynattım, burç içine de derlinden gömlek işledim. Pedallara ve kutularına süs ve hafifletmek amacıyla çeşitli yerlerinden delikler açtım. Fren tertibatı 250lik cros motorsiklet diski ve kaliperinden oluşuyor. Önlere de mondial diski aldım ama açıkçası montaj için üşendim. Belki ilerde takarım. Fren pompası kanuni çita dan alınma. Sıfır 75 tl. Gaz scooter fren teli ile (çünkü en uzunu o ) karbüratöre gidiyor. Bu gün taban kaplama saclarını monte etmek için kulakları yaptım. Birazdan onları gövdeye kaynatacağım. Yarın da sacları alacağım. Birde direksiyonu bağlayacağım tabi. sonra polyesterden ön kaput dökülecek. Ona kalıp hazırlıycam. Planım böyle işte...

bu gördüğünüz araç projesi cizilerek muayeneden geçmiş bi araç ruhsatında diğer bilgiler bölümünde söle yazıyodu ön arka fiber tampon rüzgarlık sonrof istedikten sonra herşey oluyo vede maliyeti komple ruhsat dahil 800e cıkmıştı

img478.jpg

img477.jpg

img479.jpg

tuning 14 sanırım o fiat bis in önceden ruhsatı vardı. sadece tampon için proje çizildi. Bizim araçlar için sıfırdan imalat. Dayanım, fren, aydınlatma, emniyet açısından bir sürü teste girmesi yine birsürü kritere uyması gerek. İşin komiği o kriterleri bilen, belirleyen böyle bir araç için ne olması gerekli olduğunu söyleyecek bir kurum var mı Türkiye de???

bu görüntüdeki vosvosun ruhsatları olupta muayeneden geçermi sorusuna cvp attım ama ruhsat plaka yoksa o cok sıkıntılı dediğin gibi çünki benimde yaptığım bi buggy var offroad yapacaksak ya römörkta gidiyo yada önde bi aparatı var jiipin arka kancasna geçirip ön tekerleri yerden kesip öle götürüyoruz

Ben benim araci muane işini yapan bir ayakciya gostermiştim. sikintili araçlari o hallediyordu.
Resmi gordu adamin ifade su abi sen buna ruhsat çikar turkiyede tek olursun.
ki bu adam para için yapmicagi sey olmayan bir adam o zaman tuv de yoktu.
yanliz eger ruhsat olursa belki jandarmadan falan yirtarsiniz. ama muane işi gercekden zor.

geçenlerde benim buggye bi arkadaş biniyodu sanayide cıraklığın karsında bi arkadasım yıkamacılık yapıyo oraya uğramış meslek liselerinden gelen hocaların hoşuna gitmiş buna ruhsat cıkaralım falan demiş proje cizip trafiğemi sunuyo onu tam bilemiyorum eğer öle bişe olursa meslek liselerinden yardım istenilebilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR