Bu gün bir L200 aldım Tavsiyelerinize ihtiyacım var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan [TR]BOZO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,195
Ynt: Bu gün bir L200 aldım Tavsiyelerinize ihtiyacım var

hayırlı olsun tekrardan kadıköy suadiye civarında L200 sayısı hızla artıyor yakında bi buluşma ayarlasak fena olmayacak gibi :smiley:

Etiketler

Selamlar

Çok teşekkür ederim.

Buluşma çok güzel olur, mangallı olursa daha da güzel olur.
Bu gün servise gittim, bilgisayara baglattım bütün bakımlar servisinde aksatılmadan yapılmış.
1- Arıza kaydı çıkmadı
2- Otomatik şanzıman karteri terleme yapmış, yağ boşaltıldı, karter contası yenilendi, tekrar kapatıldı yağ konuldu kontrol edildi.
3- Yeni yazılım çıkmış yüklendi
4- Alt tarafta gres yenilemesi yapıldı.
5- Benden önce kullanan motor karter muhafaza şaçını ve ön viraj demiri sol taraf takoz lastiğini zedelemiş. Muhafaza saçı yeni takılırsa 1000 Tl. artı işçilik. Ben muhafaza saçını düzeltirip
taktırıcam. gördüğüm kadarıyla,üstündeki muhafaza saçı ince ve zayıf. Sanayide daha kalın ve sağlamı yaptırılır. Daha önce yaptıran yada konuyla ilgili bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Saygılar.

hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
alt koruma sacı hakkında burada yazanlar fikir verebilir belki..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45594.20

Selamlar

Yeni yazılımın + larını serviste bilmiyor enteresan sordum pek bir cevap veremediler.
Garip olan Magnum full donanım deri elek. koltuktan başlayın sunroof arka cam açılmasına kadar her donanım var. polen filtresi opsiyon olarak verilmiş. yerine sökülebilir bir kapak takılmış
kapağı söktürüp polen filtresini taktırdım Torpido kutusu sökülüyor arka kaplaması çıkartılıyor yeri orada fiat 85 Tl.
Benden önce kullanan vatandaş. sol ön tarafı nereye çıkardıysa viraj demiri sol baglantısını ve sol alt salıncağı hafif hırpalamış koruma saçıda biraz zarar görmüş.
Koruma saçı çok zayıf, görünce anlaşılıyor orjinaline servis 1000 Tl + işçilik istiyor.
Temsa servis araç testi 75 Tl + otomatik şanzıman karteri conta yenilemesi (Şanzıman terleme yapıyormuş, önemli değilmiş, conta yenilenince düzelirmiş.) + polen filtresi + alt tarafın gres yağlaması + son yazılım yükleme = 165 Tl telefonla fiyat sorduğum bir özel servis sadece yazılım yükletmeye 160-170 Tl fiat söyledi.
Taban saçları için Bostancı yada Kartal oto sanayiden fiat alıcam üzerindekileri şablon olarak kullanıcam.
özellikle şanzıman gibi çalışınca ısınma özelliği olan kısımların korumasında havalandırma delikleri açtırmaya özen göstericem.
Verdiğiniz örnek koruma resimlerinde bazılarında havalandırma delikleri yok. bazıları düz parça harareti nasıl etkiler bilmiyorum ayrıca temizlik olayınıda kolaylaştırır.
Yazılımın etkisine gelince tamamiyle otomobil gibi kullanmaya başladım. depar tepkileri ,hızlanma çok arttı ama yakıt sarfiyatıda arttı ( 14,5 Lt )yoğun trafik şehir içi kullandığım için belirleyici ölçü olarak veremiyorum. ama bu şekilde kullanmaya devam edersem Allah korusun sıkıntı olacak. henüz daha ısıtma sinyalinin kesilmesini beklemeye bile alışamadım kontaga anahtarı sokar sokmaz marşa basıp gidiyorum. Kullanması çok zevkli hanım ve çocuklar bile devamlı gezmek istiyorlar eskiden arabayla gezmek eziyet gibiydi şimdi zevk oldu. sıra geldi dağa bayıra çıkmaya.
Alt tarafı da tamamlayınca tabii.

saygılar

Selamlar

Aracınız hayırlı olsun..kullandıkça dahada zevk alacağınız bir araç aldınız..

Belirttiğiniz yakıt tüketimi oldukça fazla geldi bana..

Ayrıca bu araçlardaki kronik olan direksiyon istemindeki takırtılar var ise kontrol ettirtin..garanti süresinde değiştirtin (dolmadı ise )

Alt korumayı Bandırmada bi arkadaş 250 tl yapıyor, depo koruma da dahil. Fiyat alırken göz önünde bulundur diye yazdım

Selamlar

Önce iyi dilek ve ilginizden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Bu gün serviste ön koruma saçını düzeltirip boyattım ve yerine taktırdım, ön viraj demiri sol baglantı burcunu değiştirdim vs.
Ön koruma sacını yaptırmak için araştırıyorum, aldığım fiyat çok farklı Bandırma'da 250 Tl. hakikaten çok ucuz. yerde aynı oranda uzak.
Ön takım kurcalanınca araba rot balansa girdi lastik dişleri iyi olmasına ragmen lastikler oturmuş taban yapmış vs. dendi kafam karıştı.
Lastik olarak A/T General Grabber Yada BFG ilk marka tercihim sonra Bridgestone, Michelin geliyor. İnternetten baktım hepsi çok pahalı sizlerin A/T olarak kullandığı denenmiş hesaplı ve başarılı markalar varmı?
Araba hala garantide direksiyon çukur ve tümsekte bazen sallıyor. normal gidişte bir şey yok. dikkatli sürüyorum rahatsız ederse garantiden değiştirebilirim.

Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR