Bu Da Benim Vx100 Üm...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zilzurna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,786
Ynt: Bu Da Benim Vx100 Üm...

vermiş olduğunuz yakıt değerleri LPG mi ??? yoksa ben mi yanlış anladım ??? neden diye sorarsanız ben 1.4 dizel 2013 model nemo kullanıyorum 100 tl mazot alıp ( 4.17 shell ) 360 km gidiyorum ,fakat araç bilgisayarı 450 km gösteriyor ya bende yanlışlık var hesaplayamadım yada bu hesapta ;D ;D

Uzun yolda 120 tl ile 310 km ??? bence çok iyi 4000 cc bir araç için ;D

Etiketler

bencede değerler çok iyi.

araç kasko değerinin %5 indirimden yararlanabiliyormu

Yukarıda Verdiğim değerler LPG değerleridir.
Benzinde şehir içi 18-19lt/100 km,şehir dışı 15 lt/100 km benzin yakar.
Motor 4000 cc değil 4700 cc v8'dir.
Vergi indiriminden yararlanıyorum.....

Merhabalar bende 2 yıldır kullanıyorum v100 ü ve çok memnunum şuan 100.000 km bakımı yaptırıcam bakalım neler değişecek

goya' Alıntı:
Merhabalar bende 2 yıldır kullanıyorum v100 ü ve çok memnunum şuan 100.000 km bakımı yaptırıcam bakalım neler değişecek

takipediyoruz..bizimlede paylaşırsanız seviniriz

muratl' Alıntı:
Yukarıda Verdiğim değerler LPG değerleridir.
Benzinde şehir içi 18-19lt/100 km,şehir dışı 15 lt/100 km benzin yakar.
Motor 4000 cc değil 4700 cc v8'dir.
Vergi indiriminden yararlanıyorum.....

Vergi indiriminden nasıl yararlanıyorsunuz?

2003 model VX 100 için Ankara'daki yetkli Toyota Servisinden alınma 200.000 km bakıma ait proforma fatura ektedir.
İridyum bujı ekli dosyadaki fiyata ilave edilmiş durumda değil. Her 100.000 km de bir değişmesi gereken bujilerin bedeli 560 TL. Aynı bujiler e bay üzerinden çok ama çok daha ucuza alınabilinir. Servisteki işçilik fiyatı bedeline dikkat. Ayrıca Temmuz ayında fiyatlara %3 mertebesinde zam gelmiş.
Saygılarımla,

20130628174946642.jpg

hayallerim yıkıldı :mad:
ileride bende vx 100 sahibi olmak istiyordum, ama galiba beni aşacak.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, çok kazanabilelim de dilediğimiz araçlara sahip olabilelim

mydonnoz' Alıntı:

Sigorta acentenizden aldığınız kasko rayiç bedeli ve ruhsatınızla beraber bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvuruyorsunuz onlar gerekli işlemleri yapıyor. Her sene yeniden başvurmanız gerekiyor. (şayet aracınızın kasko değerinin %5 inden fazla vergi ödüyorsanız, misal olarak 8 yaşındaki bir Land Cruiser'ın indirimsiz vergisi senelik olarak 8.351,00 TL Kasko değeri 76.000 TL %5 i 3,800 TL. ödemeniz gereken yıllık vergi.Vergi dairesine başvurduğunuz zaman bir alt dilim 5.844,00 TL oluyor.)

2002 model 11 yaşında 2.0cc senelik vergisi 620 TL kasko 27000 TL %5 i 135 TL ödemem gereken yıllık vergi rakamı çıktığı için benimde başvurup bir alt dilime geçmem gerektiğini doğru anladım değil mi? Bu arada bu olanak sizin ki gibi 4000cc üzeri araçlar için geçerli bir durumsa zaten benim hiç uğraşmamam gerekiyor.

Servis malzeme fiyatları ile serbest piyasa fiyatlarını karşılaştırma şansım olmadı. En azından malzeme fiyatı konusunda pek yorum yapamayacağım.
Ama işçilik fiyatı konusunda ciddi yorum yapabilirim.
Kendi Amerikan araçlarım için kullandığım Servis yapılacak işi tariflediğimde ezbere 300 ~400 TL bir masraf olur diye söylediler.
560 TL olan 8 adet iridium bujı DENSO SK20R11 75$(malzeme)+60$(nakliye) = 250 TL gibi. Bu en pahalı fiyatlar. Eminim nakliye açısından çok daha ekonomikleri vardır.
Acele etmeden doğru değerlendirmeleri yapıp, o şekilde karar vermek lazım...
Yoksa bana göre masrafları eşdeğer Amerikan'lardan çok farklı değil.

Saygılarımla

mydonnoz' Alıntı:
2002 model 11 yaşında 2.0cc senelik vergisi 620 TL kasko 27000 TL %5 i 135 TL ödemem gereken yıllık vergi rakamı çıktığı için benimde başvurup bir alt dilime geçmem gerektiğini doğru anladım değil mi? Bu arada bu olanak sizin ki gibi 4000cc üzeri araçlar için geçerli bir durumsa zaten benim hiç uğraşmamam gerekiyor.
Bakın bir kerede ben açıklamaya gayret edeyim.
11 yaşında bulunan 2000 cc lik aracınız için yıllık ödediğiniz vergi bedeli 2x135 TL ise, sizin yapmanız gereken bir işlem yok.
Ama aracınız için ödeyeceginiz vergi 2x2922 TL olsaydı ve aracınızın kasko bedeli örnek veriyorum 60.000 TL olsaydı yapmanız gerekn işlem vardı.
Zira toplam ödeyeceğiniz vergi miktarı 5844 TL idi. Kasko bedelinin %5 ise 3000 TL hali ile 3000 TL den fazla bir vergi taahuk ettirildiği için, yapılması gereken bir alt dilimden vergi ödemek konusunda sigortacınızdan yardım istemek olacaktı.
Umarım açıklama yeterli olmuştur.
Saygılarımla,

mydonnoz' Alıntı:

Bu arada bende bir yanlış anlama olmuş, kusura bakmayın. Aracınızın kasko bedeli 27000 TL ise, %5 lik değer 1350 TL yapar.
Siz 620 TL vergi verdiğinize göre, yapılacak bir şey yok.
%5 değeri hesaplarken bence bir hatanız olmuş.

Saygılarımla,

Önemli değil, hayat boyu hepimiz ne hatalar yapıyoruz,
Mühim olan can sağlığı...

mydonnoz' Alıntı:

Kusura bakmayın bana yazınızı şimdi gördüm.vergi indiriminin nasıl yaptırıldığına ilişkin arkadaşlar cevap verdikleri için tekrar yazmıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri