Bu da benim keyifhanem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,975
Ynt: Bu da benim keyifhanem

tek kelime ile muhteşem, böyle görünce çok özeniyorum gerçekten. benim diyen tamircide yoktur bu malzemelerin çoğu, ve çalışmakta büyük keyiftir mutlaka..

Etiketler

Merhaba

Acaba cirak kabul ediyormusunuz,ücretsiz calasirim,böyle atölyelerde böyle ustalarla calismak büyük zevk olsa gerek.

Selamlar
Muzaffer Kargu

seyit' Alıntı:
Benimkine bakarak çok düzenli ve olağan üstü temiz bir atelye.Ben artık kendi kendini temizleyen ve düzene koyan bir atelye icat etsem hiç fena olmıyacak galiba.

Tamam, havlu atıyorum :smiley:
Bana göre fazla profesyonel işi, bazı aletleri ilk defa görüyorum. Anlaşılan bahçe, ağaç, börtü böcek işlerini ihmal edip mekaniğe biraz daha girmem lazım.
Seyit Bey, merak ettim. Ne yapıyorsunuz orada, herhalde sadece tamirat işi değil. İmalat da var galiba.

çok güzel atölyeler inşallah ilerde bizimde olur güzel günlerde güzel işler yaparsınız inşallah

Beyefendi,

Sizde durdunuz durdunuz, milleti can evinden vurdunuz......

Bilmezmisiniz,

Her Türk erkeğinin 90x60x90 dan sonra en büyük hayali böyle bir sığınaktır.

Buraya , yat-kat-han-hamam resimleri koysaydınızbu kadar "iç" çekilmezdi.

Mutluluğunuz daim olsun....................

bkocoglu' Alıntı:
Beyefendi,

Bilmezmisiniz,

;D ;D ;D ;D

Kutlarım sizleri, imrenmemek elde değil.Sağlıkla , sıhhatle çalışırsınız atölye'lerinizde inşallah.

bkocoglu' Alıntı:
Beyefendi,

Bilmezmisiniz,

bülent abi ben böyle bir atölyeyi birinci tercih yapardım.

Buggy' Alıntı:
Tamam, havlu atıyorum :smiley:
Bana göre fazla profesyonel işi, bazı aletleri ilk defa görüyorum. Anlaşılan bahçe, ağaç, börtü böcek işlerini ihmal edip mekaniğe biraz daha girmem lazım.
Seyit Bey, merak ettim. Ne yapıyorsunuz orada, herhalde sadece tamirat işi değil. İmalat da var galiba.

Gariplik bende mi? yoksa sistemde mi? anlamadım gitti.Dün akşam yolladığım fotoğrafların bir kısmı biryerlerde kayboldu.Bu sabah size yazdığım dahil olmak üzere cevaplar aynı şekilde biryerlerde kayboldu ve ortaya çıkmadı.
Her neyse; Emin bey ortada havlu atacak hiç birşey yok.Dahası bence bu sizin teveccühünüz.Okul harçlıklarımla kendime ilk manuel-kollu matkap(brace),bir adet iskarpela,bir adet ağaç törpüsü,bir adet küçük mengene,küçük bir tornavida,küçük bir çekiç aldığımda Orta Okul 1. sınıftaydım.Bu saydıklarım bugün hala o fotoğraflarda biryerlerde duruyor.O günden buyana geçen süre ortalama 50 yıl ,yani yarım asır ve bugünkü halini alması yarım asır sürdü.Sizin yaşınızı bilmiyorum fakat benden genç olduğunuzu tahmin ediyorum.Atelyenizin bugününe bakıp 50 yıllık bir sürenin sonuna tahmin yürütürsek nerelere gelmiş olacağını tahmin bile edemiyorum.
Orada neler yaptığım konusuna gelince; Benim de hiç kestiremediğim aklınıza gelen hemen her şey demek zorundayım.Görünüşte ağırlıklı olarak ahşap atelyesi gibi olsada neredeyse her iş koluna hitap edecek donanım var.Geride kalan yıllar içerisinde ortaya yapılması gereken bir iş çıktığında ben onu yaptıracak birini aramak yerine " O adamlar bunu yapıyorsa ben de yaparım" deyip o işi yapabilmek için gerekli olup ta bende olmıyan bir alet varsa onu satın alma yoluna gittim ve işte ortaya bu çıktı.
Sorunuzun diğer kısmına gelince;Ben emekli İngilizce öğretmeniyim ve bu gördüğünüz yer hiç bir ticari faaliyet yürütmediğim tamamen amatör bir atelyedir.Ancak daha sistemli olarak yaptığım ve şablonlarını da kendim hazırladığım kıltestere ile oyma olarak Yaban hayatı oyma çalışmalarım var.Övünmek gibi olmasın ama bu konu da şu anda başta ABD ve Kanada olmak üzere birçok diğer ülke çalışmalarımı biliyor ve takip ediyor(ediyordu). Ediyordu diyorum çünki artık kendimi çok yorgun ve yılgın hissediyorum.Atelyeye geçtiğimiz yıl (2011) Mayıs ayından bu yana hiç girmedim bile.O insanlarda şimdi birbirlerine benim nerelere kaybolduğumu sorup duruyorlar.
Kısacası bu merak yüzünden duvar ustalığından sıvacılığa,boyacılıktan bina çatı ustalığına,marangozluktan oto tamirciliğine,tornacılıktan frezeciliğe,oymacılıktan mobilyacılığa vs batmadığım boya kalmadı.Ama hep amatör olarak kaldım.İşte hikaye bu.

Bu da benim a- tölyem

2012-08-03-324.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri