Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 563,946
Ynt: Bot Tavsiyesi

tommycan' Alıntı:
Vibram düz ıslak zeminde çok kayıyor.. ama vibram tabanlı bir bot da düz ıslak zeminde (asfalt gibi) giymek için almıyoruz almamak lazım zaten... öyle keskin ve pütürlü kayalık yüzeyle oluyor ki, resmini koyduğunuz türden ayakkabılar veya botlar bir saat bile dayanmaz belki....

Tşk ,ancak madem vibram taban dedıgınız zemınler ıcın, uretıcılerın onune gelen ayakkabıya vibram taban koymasıda sacmalıktan baska bırsey olmuyor o zaman.

ayrıca en dandik spor ayakkabıların bıle 100 tl cıvarından basladıgını dusunursek ( bez parcası converse ler bıle 100 tl cıvarında :smiley: ) yukarıdakı ayakkabılara 150tl den baslayan bır fıyat odemek okadarda farketmez dıye dusunuyorum.en azından dayanıklı saglam bırsey olsun diye .uzun sure kullanabıleyım dıye dusunuyorum.

Etiketler

yukarıda verdıgım 2 bestard modelinde maalesef benım aradıgım numara kalmamıs ve uretımlerıde durdugu ıcın yapacak bırsey yok :( artık north face te hosuma gıden 2 modele bakacagım

Geçen hafta bu botları yurtdışından aldım, toplam 250 liraya maloldu, ağırlığına göre oldukça sert bir yapısı var, ama sonradan açılıyormuş. Hiking botu kalıbına backpacking tabanı monte edilmiş uzun ömürlü bir bot. Tavsiye edebilirim. Zaten Scarpa :smiley:.
http://www.sierratradingpost.com/p/,1706X_Scarpa-Mustang-Gore-Tex-Hiking-Boots-Waterproof-For-Men.html

Bir tane 45,5 kalmış isteyenlere duyurulur. Ben 48 numarayı bulduğum için hemen aldım, ayağıma olan botu ucuza zor buluyorum Türkiye'de

Bu da ingilizce inceleme, abim gayet memnun kalmış :smiley:
http://www.backpackgeartest.org/reviews/Footwear/Boots/Scarpa%20Mustang%20Boots/Test%20Report%20by%20James%20E.%20Triplett/

erez

focus' Alıntı:
Arkadaşlar bu tarz teknik ayakkabıları spor malzemeleri satan mağazalardan değil de outdoor ürünler satan mağazalardan alın. Demek istediğim Ülkealan Pasajı gibi spor ayakkabı satan mağazalardan almayın. Ankara'da, Kaftanoğlu ve Alpinist mağazalarına bakabilirsiniz. Kaftanoğlu, Kocatepe camisinin arkasında Bülbülderesi Caddesinde. Alpinist Dikmen son durakta. Bir de Ulus'ta Yiba Pasajında Bahriyeli var, orada da çeşitler var. Hepsinin web sitesi var, adreslerini oralardan bulabilirsiniz. Unutmadan bir de Necatibey caddesinde Sport&Hobby Center diye bir mağaza açılmış hiç gitmedim ama oraya da bakabilirsiniz.

İllaki trekking botu almanıza gerek yok. Bileğinizi kapatan, kaymanızı önleyecek herhangi bir bot olabilir. Kışın kullandığımız Cat tarzı botlar işinizi fazlasıyla görür, hele ki yaz mevsiminde. Sadece biraz ayağınız terler. :smiley:

teşekkürler

Çaylak:)' Alıntı:
Kangaroos bot aldım 140 tlye su geçirmiyor fakat teri de dışarı atmıyor hava almıyor çok koku yapıyor

Botu çıkardıktan sonra botun içerisine gazete yada selpak havlu tık.. gece öyle kalsın.. içerisindeki nemi emecektir.. bir de kendine antibakteriyel bir spey al.. Nano antı koku/bakteriyel.. her uzun kullanımdan sonra da ondan sık.

:smiley:

Sn.şevket kardeşim alltaki ile üsteki arasında pek aman aman bir fark yok sadece alttaki beyaz çabuk kirlenir.ama daha al beni diye bakıyor.Benim gibi yap paran yetiyorsa ikisinide al.

freegraf' Alıntı:
Sn.şevket kardeşim alltaki ile üsteki arasında pek aman aman bir fark yok sadece alttaki beyaz çabuk kirlenir.ama daha al beni diye bakıyor.Benim gibi yap paran yetiyorsa ikisinide al.

maalesef 2sniide alamadım cunku 46.5 ve 47 numaraları kalmamıs sadece kahverengi renkte vardı onuda ben ıstemedım .mavi renktete artık uretılmıyormuş.Cogu magazada adam gıbı ayakkabı kalmamıs ,urunler bıtmıs, herhalde mayısta falan gelecek yeni partiler.

Isotex astarlı (goratex'in emsaliymiş) regatta marka hem outdoor ayakkabım hem de botum var. Yağmurlu günlerde ayakkabıyı şehir içinde de giyiyorum. Çok rahat, hem su geçirmiyor hem de terletmiyor. Ama müthiş ayaklarımı kokutuyor. Gün içersinde çorabımı değiştirsem bile kötü bir koku oluşuyor. Misafirliğe gitmeye utanıyorum. Bu antibakteryel spreyler çözüm olurmu? Nereden bulabilirim? Biyerde Still marka ayakkabı deodrantı buldum. İğrenç oda parfümü gibi kokuyor. İçeriğini okudum sadece parfüm ve alkol var. Ayakkabıda kullandıktan sonra sadece ayak kokusuna karışmış parfüm kokusu geliyor o kadar :D

kısmet ,bakarsın daha iyisi gelir.önümüz yaz ,kış kadarsıkıntı lı olmaz.iyi muhabetler.

Ankara Panora avm Kar Spor magazasında North face ve salomon seri sonu ayakkabılarda %30 indirim var.

Halen kullanmakta olduğum ve bileği saran kısmının kısa olmasından başka şikayetim olmayan Scarpa botumun dışında ikinci bir bot olarak almayı düşündüğüm, Aşağıda resmi ve özellikleri bulunan bot u kullanan veya marka hakkında iyi kötü bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

BESTARD SPIRIT
Doğa yürüyüşleri ve şehir kullanımı için %100 su geçirmez, nefes alabilir GORE-TEX astarlı, VİBRAM tabanlıdır. Üst kısmı 2.5 mm su geçirmez PERVANGER deri ve KEVLAR malzemeden üretilmiştir. Yüksek teknoloji kullanılarak üretilen KEVLAR® kumaş Bestard dağcılık ayakkabılarında kullanılmakta olup, onların daha da sağlam ve hafif olması sağlamaktadır. BESTARD güvencesi ve garantisiyle şık bir yürüyüş botudur
Üst Kısım: 2,5 mm su geçirmez nubuk, kevlar
Astar: Gore-tex
Orta Taban: Bestflex 3, Anotomik
Taban: Vibram / Ushba
Ağırlık: 1550 gr.

bestard bot.jpg

hasan110' Alıntı:
Halen kullanmakta olduğum ve bileği saran kısmının kısa olmasından başka şikayetim olmayan Scarpa botumun dışında ikinci bir bot olarak almayı düşündüğüm, Aşağıda resmi ve özellikleri bulunan bot u kullanan veya marka hakkında iyi kötü bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

BESTARD SPIRIT
Doğa yürüyüşleri ve şehir kullanımı için %100 su geçirmez, nefes alabilir GORE-TEX astarlı, VİBRAM tabanlıdır. Üst kısmı 2.5 mm su geçirmez PERVANGER deri ve KEVLAR malzemeden üretilmiştir. Yüksek teknoloji kullanılarak üretilen KEVLAR® kumaş Bestard dağcılık ayakkabılarında kullanılmakta olup, onların daha da sağlam ve hafif olması sağlamaktadır. BESTARD güvencesi ve garantisiyle şık bir yürüyüş botudur
Üst Kısım: 2,5 mm su geçirmez nubuk, kevlar
Orta Taban: Bestflex 3, Anotomik
Taban: Vibram / Ushba
Ağırlık: 1550 gr.

Şehir için 1550 gr. biraz ağır gibi... Bunun dışında Bestard botları gerçekten kullanışlı ve performanslıdır.. (Markayı İspanyol diye hatırlıyorum.. Ama imalatlar farklı ülkelere ait olabilir... Buna dikkat edin derim....)

Bu yaz Kaçkar dağları ve yaylalarına doğru bir gezi yapmayı planlıyorum. Onun için iki gündürTrekking botlarını inceliyorum. Forumunda çok faydası oldu. Hem arazide hemde şehirde kullanabileceğim modelleri araştırdım ve Bestard'ın 'Approach Mıd' modelinde karar kıldım. Çarşak bantlı olması ve fiyat performans oranının uygun olması bu modeli seçmemde etkili oldu.
Bu modeli kullanan arkadaşlar varsa önerirler mi? Yoksa başka bir model mi alsam. Ürünün resmi aşağıda.
0860_big.jpg

Maalesef hiç cevap veren olmadı.İş başa düştü. Ankara'da ki outdoor mağazalarını gezdim.Ürünleri yakından gördüm inceledim ayağıma giyip denedim ve sonunda İspanyol malı olan Bestard'ın Breithorn modelini aldım.

Başlıca özellikleri şöyle:
GORE-TEX astarlı, VİBRAM tabanlı,
Üst Kısım: 2,5 mm su geçirmez, Yüksek kaliteli Perwanger Deri
Orta Taban: Bestflex 3,Anotomik
Taban: Vibram Ushba
Ağırlık: 1650 gr.(Çift ağırlığı)

e7e57efef5238c4c6c01543340a88082.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR