Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 562,806

Etiketler
Ynt: Bot Tavsiyesi

....boreal atlas 4 yıldır kullandığım ve benim ayak yapıma çok uygun kalıbı olan bir bot... hatta bir tane de yedek alsam mı diye düşünüyorum... atlas kendi klasmanında bir klasik.. diğer markalarla karşılaştırma bile yapmak bence boşuna... ayağınıza uygun ve rahat ettiğiniz bir boreal bot sizi en az 10 yıl götürecektir. elbette belli zamanlarda koruyucu spreylerle dış yüzeyi güçlendirmek gerek... türkiyede bulabileceğiniz orta-üst sertlikteki trekkingden şehir içinde sinemaya gitmeye kadar geniş bir alanda rahatlıkla kullanabilirsiniz...

iyi günler,

bot alırken en önemlisi ne iş için aldığınız ve kullanacak olsuğunuz mevsim. çok yağış alan çamurlu bir ortamda mı kullanacaksınız yoksa kuru ve taşlı bir ortamda mı kullanacaksınız.. ne tarz bir zeminde kullanacaksınız..

Uzün süre boyunca Jack Wolfskin ve Colombia botlarını ve ayakkabılarını kullandım.. bir süre boyunca salomon bot kullandım.. askerde süper askeri postal kullandım :smiley:

geçen hafta yeni bir salomon almak için ankara adrenalin store a uğradım.. iki bot arasında kararsız kaldım..
biri
SALOMON MISSION gtx® w
http://www.adrenalinoutdoor.com/MISSION-gtxAE-w_7320.html#0
diğeri ise
BOREAL Mazama
http://www.adrenalinoutdoor.com/Mazama-Trekking-Ayakkabisi_2546.html#0

amacım salomon almak ve daha önce boreal kullanmamış olduğum için salomonu alamaktı.. ancak ayağıma giyip dükkanda biraz turladıktan sonra Borealın ayağıma daha iyi oturduğunu fark ettim ve boreali aldım.

BOREAL Mazama vibram taban olduğu için buzlu yüzeylerde kayıyor.. ama onun dışında kar çamur dinlemiyor..
Aldığıma memlunum ve tavsiye ederim..

iyi geziler :smiley:

iyi günler murat bey..

doğru hatırlıyorsam sizde Boreal Atlas vardı.. şimdi bu bot süet deri ve siz kesin koruma spreyi kullanıyorsunuzdur.. ne sıklıkla ve hangi şekilde bu spreyi uyguluyorsunuz??

ben şimdiye kadar gazlı spey şeklinde olan bit yalıtıcı sprey kullanıyordum.. her 2 ıslak geçen geziden sonra botu yada ayakkabıyı iyice temizledikten sonra her tarafınsa uyguluyordum.. temiz havada kurumaya bırakıyorum.. bu şekilde 2-3 katman uyguluyorum.. şimdiye hiçbir sorunum çıkma ayakkabılarla..

sorum şudur.. bu yalıtıcı spreyleri fazla kullanmak ayakkabıya zarar verir mi? yani sprey sıkmak için ayakkabının su almaya başlamasını beklemeye gerek yok diye düşünüyorum..

Trekking botlarının tek parça deriden yapılmış olmaları dedğiniz gibi Çarşak zeminde dayanıklılığı arttırıyor.. ancak ben amatörce trekking yaptığım için aldığım botun işimi görceğini düşünüyorum..

cevaplarınız için teşekkürler
iyi geziler :smiley:

Bende Boreal Atlas yok.

Zamanında Bulnes vardı hoplamak ve zıplamaktan ara katman tabanını kırmıştım. Zaten o seride full üretim hatası olduğu meydana çıkmıştı yıllar sonra. :smiley:

Sprey e gelince her hafta her hafta sprey sıkmanızı tavsiye etmem.
Botlarınızı çamurlu olarak bekletmemenizi sağlık veririm. Yürüyüş etkinliği sonrasında ılık su ile deriyi fazla örselemeden fırça ile çamurları temizlemeli daha sonra içini ve dışını tamamen gazete kağıdı ile sararak havadar bir yerde kurumaya (tercihen gölge) bırakmalısınız.

Ertesi gün gazete kağıdını değiştirmeniz botların daha çabuk kurumasına imkan tanıyacaktır.

Amatörce trekking yapsanızda az dikişli ve çarşak bantlı botları tercih etmelisiniz.
Tabii bu tarz botlar da tam taban oldukları için hem ağır hemde pahalı.

Şöyle yarım taban (tamamen sert olmayan) bir botu tam çarşak bantlı üretseler ne güzel olurdu.
Belki esnediği için çarşak bandın sağlamlığına negatif etkisi olacak diye üretmiyorlardır.

Aldığınız botlar içinize sinmiş olduğuna göre iyi etkinliklerde kullanmanız dileğimle.

3-4 yıl önce Lafuma Ice Trip almıştım bu murat beyin dediği gibiaz dikişli sağlam bir ayakkabı..
http://www.maceracumhuriyeti.com/Ice-Trip-Water-Proof-Kar-Ayakkabisi_897.html#0
çok ucuza aldım.. tabanı sert bir ayakkabı olduğu için şehirde giyilmiyor.. tamamen kar olan ortamlarda kullandım.. hiç su almadı.. hiç koruyucu sprey sıkmadım.. her kış giyiyorum.. hala sağlam.. bu bot kar botu olarak satılıyor, ancak bunu trekking için kullanmak ne kadar doğru olur?
teşekkürler

TezzMertek' Alıntı:
Bende Boreal Atlas yok.

Zamanında Bulnes vardı hoplamak ve zıplamaktan ara katman tabanını kırmıştım. Zaten o seride full üretim hatası olduğu meydana çıkmıştı yıllar sonra. :smiley:

Sprey e gelince her hafta her hafta sprey sıkmanızı tavsiye etmem.
Botlarınızı çamurlu olarak bekletmemenizi sağlık veririm. Yürüyüş etkinliği sonrasında ılık su ile deriyi fazla örselemeden fırça ile çamurları temizlemeli daha sonra içini ve dışını tamamen gazete kağıdı ile sararak havadar bir yerde kurumaya (tercihen gölge) bırakmalısınız.

Ertesi gün gazete kağıdını değiştirmeniz botların daha çabuk kurumasına imkan tanıyacaktır.

Amatörce trekking yapsanızda az dikişli ve çarşak bantlı botları tercih etmelisiniz.
Tabii bu tarz botlar da tam taban oldukları için hem ağır hemde pahalı.

Şöyle yarım taban (tamamen sert olmayan) bir botu tam çarşak bantlı üretseler ne güzel olurdu.
Belki esnediği için çarşak bandın sağlamlığına negatif etkisi olacak diye üretmiyorlardır.

Aldığınız botlar içinize sinmiş olduğuna göre iyi etkinliklerde kullanmanız dileğimle.

Çok bot deviren biri böyle konuşur arkadaşlar kulak verelim...
Teşekkürler Murat kardeşim....:smiley:))))

TezzMertek' Alıntı:

Asolo - Sasslong tam istediğiniz gibi bir bot :smiley:

http://www.kutupayisi.com/Product.aspx?CategoryId=13&ProductId=2526

Murat'ın dediği gibi hem çarşak korumalı hem az dikişli sağlam botlar yumuşak tabanlı üretilmiyor. Asolo'nun da tabanları oldukça sert. Ancak yumuşak tabanlı bir bot eğer ki çarşakta kullanılacaksa zaten tabanı burun bölgesinden önce parçalanacaktır.
Bu da Vasque'ın çarşak bantlı, gore-tex astarlı, az dikişli oldukça sağlam bir modeli, fiyatı da özelliklerine göre gayet iyi.

http://www.adrenalinoutdoor.com/Vasque-Wasatch-GTX-Goretex-Deri-Su-Gecirmez-Trekking-Botu_7856.html?search=wasatch#0

Deep' Alıntı:
Murat'ın dediği gibi hem çarşak korumalı hem az dikişli sağlam botlar yumuşak tabanlı üretilmiyor. Asolo'nun da tabanları oldukça sert. Ancak yumuşak tabanlı bir bot eğer ki çarşakta kullanılacaksa zaten tabanı burun bölgesinden önce parçalanacaktır.
Bu da Vasque'ın çarşak bantlı, gore-tex astarlı, az dikişli oldukça sağlam bir modeli, fiyatı da özelliklerine göre gayet iyi.

http://www.adrenalinoutdoor.com/Vasque-Wasatch-GTX-Goretex-Deri-Su-Gecirmez-Trekking-Botu_7856.html?search=wasatch#0

Asolo genel olarak (en azından benim rastladığım) botlarını bol dikişili ve çarşak bantsız üretiyor çünkü amaçları daha çok şehir ve trekking yapan kullanıcılar ki bu botlar da işlerini fazlasıyla görüyor. Dolayısıyla tabanlarını da yumuşak tutuyorlar. Ama bazı istisnalar var ki onların da kullanım amacı zaten belli. Dağ için kullanılanlar Peak, Granite (krampon takılabilen botlar) bir de nispeten daha az zorlu faaliyetler için sasslong.

Sasslong vibram tabanı, dikişsiz tek parça deri olması , gore-tex astarı ve ayakkabının her yerini saran çarşak bandı ile başarılı bir kullanım sunuyor. Tabanı -bence- krampon takılabilecek kadar sert ama şehirde ve trekking'de ayakları yormayacak kadar da yumuşak. Kaldı ki daha önce yine asolo'nun eski bir modeli olan quartz gtx ile yazın kaldı faaliyeti yapmıştım ve ayakkabı o faaliyetten alnının akı ile çıkmıştı, üstelik çarşak bandı bile yoktu.

O yüzden sasslong'un her türlü faaliyette kullanılabileceği düşüncesindeyim (tabii ki bu benim kişisel düşüncem ve kullanım tecrübeme dayanarak yaptığım bir yorum). Hatta bu hafta sonu bolu kış kampında da kış performansını da deneyeceğim :smiley:

Millet Bouthan.. hiç kullanan var mı? Millet markası her yerde var ama hiç kullanana rastlamadım.. genelde ürünleri biraz tuzlu oluyor..

millet nasıl bir marka?

http://www.adrenalinoutdoor.com/Millet-Bouthan-Gore-Tex-Ayakkabi_6521.html#0

Ben iki hafta önce Adrenalin'den Salomon Mission GTX bot aldım.. Geçtiğimiz hafta 3 gün Erciyes'te kayaktaydım.. Kayaktan sonra botlar ile deneme amaçlı bir kere ilk istasyona kadar yürüdüm kar üzerinde.. Kar suyunu kesinlikle geçirmedi. Ayrıca bir spor ayakkabı gibi çok rahattı. Açıkcası iyi ki almışım diyorum.. Kuru arazide deneme şansım olmadı ama ileride denediğimde onunla ilgili yorumumu da yazarım..

arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar..sitede yeniyim ve ilk açtığım başlığı da merak ettiğim bir konuyu sormakla başlatmak istedim. ben askeri personelim ve devletin verdiği bot malumunuz..kendime sağlam tabanlı ve hafif bir bot almayı düşünüyorum, yürüyeceğimiz daha çok dağ, tepe var:smiley: ..internette yaptığım ufak inceleme sonucu La Sportiva Tibet Gtx botun uygun olacağını düşündüm -hem siyah hem trekkinge uygun- ancak botla ilgili ve alabileceğim internet sitesiyle ilgili tavsiyeniz varsa mutlaka beklerim..internet dememin sebebi ise muş'tayım imkanlar kısıtlı..şimdiden teşekkürler

Merhaba,La Sportiva Tibet Gtx ayakkabı özellik olarak iyi bir tercih,fakat web sayfalarında gözüken ürünlerin stoklarda bulunmaması sık karşılaşılan bir durum.Almayı düşündüğünüz ürün için mutlaka telefonla teyit alın.Size öneri olarak, http://www.yakupoglu.com.tr/index.php?p=118 gösterebilirim.Teknik özellikleri gayet iyi,sizin kullanım amacınıza uygun bir model.Bu firmanın web sayfasına bakarsanız alternatifler mevcut.(Ürünlerinin hiçbirisini şahsen kullanmadım).

cank' Alıntı:
Millet Bouthan.. hiç kullanan var mı? Millet markası her yerde var ama hiç kullanana rastlamadım.. genelde ürünleri biraz tuzlu oluyor..

millet nasıl bir marka?

http://www.adrenalinoutdoor.com/Millet-Bouthan-Gore-Tex-Ayakkabi_6521.html#0

Bouthan benim botum. 3 seneye yakın zamandır yaz kış trekkingde kullanıyorum. Sağlam, su geçirmez ve çok rahat bir bot. Kış kamplarında -14C'yi gördü. Ayağımı üşütmedi. Geniş çarşak bandı çarşakta gerçekten botu iyi koruyor. Daha bir 3-4 sene giyerim gibi görünüyor. Millet ürünleri pahalıdır fakat hakkını verir.

Tabanı tam sert olmadığından dağda kış tırmanışında uygun değil. Kramponla kullanmak için mutlaka tam sert tabanlı bot öneririm. Bu tip dağcılık faaliyeti yapmayacaksanız kuvvetle tavsiye ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri