Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 563,631
Ynt: Bot Tavsiyesi

Nejat' Alıntı:
selam

burun kısımlarında çarşağın olmaması bot'un daha çabuk zarar görmesine sebep vermez mi ?

Doğru söylüyorsunuz. Çarşak bantları olmaması bir dezavantaj. Ancak zorlu koşullar için çarşaklı bir başka botum var. Ben özellikle su geçirme üzerinde duruyorum. Yukarıdaki yazımda neden aldığımı açıkladım. Cevabınız için teşekkürler...

Etiketler

Selam Ümit abi,
Öncelikle full deri (tek parça deri) olmasi sebebiyle dikiş azlığından su geçirmezliği garanti diyebilirim. Zira dikişler ve ek yerleri botun en zayıf yerleridir. Adı da (amfibi) açıklıyor zaten. Ama her botta olduğu gibi düzenli bakım belirler ömrü.
Çarşağa girmeyeceksen, yağmurlu, soğuk (hatta yazın bile sulu patikalarda) şartlarda rahat kullanırsın. sanıyorum taban vibram bifida ama emin değilim. Kısaca; güzel seçim. Fiyatı uygunsa güle güle kullan. Herkese selamlar, Gülin'in karnesi iyidir eminim.

Teşekkürler Yılmaz. Ayakkabıyı değiştirme nedeniyle para vermiyeceğim. Gülin iyi. Karneyi bekliyoruz.
Görüşmek üzere...

Merhabalar ;

Evet bu botu yaklaşık dört yıldır kullanıyorum, benim için mükemmel bir bot, umarım sizde kullanımdan mutlu olursunuz.

Sevgileri,

MKG

ualkan' Alıntı:
Arkadaşlar,

La Sportiva Tibet Anfibio GTX bot kullanan var mı? Varsa botla ilgili yorumlarını alabilirmiyim...
Yılmaz (Gabara) sende bu botla ilgili bilgi vardır. :smiley:))

Güney doğuda zorlu bir askerlik yaptım, sürekli dağlarda yaşadım malum askerlik bitincede sürekli doğayı arar oldum bu site sayesinde ilerleyen zamanlarda trekking faaliyetine katılmak istiyorum. Edindiğim bilgiye göre yürüyüş botu olmazsa olmaz ancak ilk bir iki faaliyetim için nice yollar katettiğim ne dağlar aştığım asker botlarımı kullanmamın olumsuz bir durumu olurmu, yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Saygılar

Asker botunu kullanmak istersen kullanabilirsin, ama ayaklarının su toplaması, yapacağın yürüyüşün doğa koşullarının zorluğu karşısında ayaklarının yorulması söz konusu olacak, bunları şimdiden kabul etmen gerekiyor maalesef..

Merhaba,
Öncelikle şunu belirteyim, dağcılığa ilk başladığım yıllarda piyasada yürüyüş botu olmadığı için genelde kullanılan ayakkabılar asker postallarıydı :smiley:
Ayakkabının temel işlevi sizi dış etkenlerden (bozuk zemin, su, kar) koruması ve ayağınıza gerekli desteği vermesi. Asker botları ile trekking botları arasında rahatlık ve performans olarak bir fark olacaktır fakat bence eski botlarınızla rahat edebiliyorsanız en azından eskiyene kadar onları kullanmanızda hiç bir sorun olmaz. Yine de önerim sonrasında yürüyüş botlarına bakmanız olacaktır.

Ben İnşaat Mühendisi ve şantiyeci olduğum için yıllardır YDS marka iş ayakkabısı ve botlarını giyerim. Çok rahat ergonomik, su geçirmiyorlar ve bastığınız taş ve sert cisimler ayağınızı rahatsız etmiyor. Sabahtan akşama kadar şantiyelerde bozuk yolarda taşta çamurda bazen 8-9 km yol yürüyoruz banamısın demiyor. Özellikle yazlık ayakkabısı yaz trekkinglerinde rahatlıkla kullanılabilir.

Fabrikada işçilerimize bizde yds veriyoruz ama ben hiç kullanmadım ve gördüğüm kadarıyla bileği kavramayan cinsten aldıklarımız, trekking gibi faaliyetlerde bilegin kavranması gerekli zannedersem, eğer gerekli değilse ydslerden zimmetimize alcaz artık

Trekking ve dağcılıkta kesinlikle bilekleri kavrayan botlar kullanılmalı, her türlü oluşabilecek sakatlıkları önlemek için bu gerekiyor..

Sn Evirgenler, YDS lerin bileği kavrayan tipleri de var. Fiyatı da profesyonel trekking botlarından ucuz. Ama bütçen müsaitse ben sana Lafuma marka botları öneririm.

YDS temelde iş güvenliği düşünerek ayakkabı üretiyor o yüzden doğa sporları kullanımı için öncelikli seçenek olmamalı. Fakat tabi ki doğru modelle mevcut asker postalınızdan daha iyi verim alırsınız, üstelik Ahmet beyin belirttiği gibi bir fiyat avantajı da var.
Ön kısmı çelik destekli modellerden özellikle uzak durmanızı öneririm. Hem ayakkabının ön kısmının esnemesini engeller, hem de metal iyi bir ısı iletkeni olduğu için ayakkabı ısı yalıtımı sağlayamaz. Tabi metal desteğin ekstra ağırlığı da var.

"Amaca uygun ayakkabı seçimi" başlığından kısa bir bölümü aşağıya eklemek isterim.

İyi bir ayakkabının bir çok görevi vardır. Ayakkabılar rahat, dayanıklı, koruyucu ve yapılan aktiviteye uygun olmalıdır. İyi bir dağ ayakkabısı ayağa ve bileğe yeterli desteği vermeli ve kaygan ya da bozuk zeminde iyi tutunabilmelidir. Ayağı taş ve kayalardan koruyabilmeli ve aynı zamanda rahat yürüyebilecek kadar esnek olmalıdır. Ayrıca ayağı kuru ve doğru sıcaklıkta tutabilmelidir. İyi bir dağ ayakkabısının tüm bu gereksinimleri kişi için ortak bir noktada birleştirmesi gerekir.

Sanırım yazının tamamı forumda var ama başlığı bulamadım http://www.adrenalin.com.tr/texts.asp?TextID=800 adresinde yazının tamamı mevcut.

iceman in de belirttiği gibi crispi yi hakkaten eskitemezsiniz. la sportiva makalu ayağınıza olursa kaçırmayın. garmont bir çok arkadaşım kullandı. hakkaten çok çok iyi. lafuma şehir botu..boreal iyi. burda adı anılmayan bir bot raichle muaqzzam bir bot. bir de en önemlisi botlarınızı ıslak nemli hele de çamurlu asla bırakmayın. yüzey koruması mutlaka uygulayın...derisi son hücresine kadar su çekmiş goretex astarlı bir bot dahi sizi zor koşullarda baya bir üzer...
sevgiler...

Bugün bir spor mağzasında yürüyüş botlarına bir göz attım, burada adı gecmeyen veya benim bulamadığım bir markaya rastladım ; Mc Kinley. Fiyatıda oldukca makuldu 170 TL den %50 indirim yapıyolar. Denedim rahat diye bilirim. Sizlerde birşeyler diye bilirmisiniz bu marka için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,748
Kayıtlı Üye Sayımız
166,564
Kaydolan Son Üyemiz
dijitalarsiv

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR