Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 563,563
Ynt: Bot Tavsiyesi

Resimdeki Bestard bot kendinden meslidir.........(mes=elyaflı bir tür patik) 4/4 sertlikte olup, son derece sağlamdır......Dağlık, kayalık kış faaliyetleri için uygundur..

Etiketler

izmire' Alıntı:
Kışın doğada kullanmak üzere bot almak istiyorum.
Kar suyu çekmemesi için tek parça deri olması gerekiyor, soğukta ayaklarınız üşümemesi için yalıtımlı olması gerekiyor.Fakat bu dağcılık kategorisinde satılan tek parça deri botların fiyatları oldukça yüksek.Yılda belki birkaç kış aktivitesine katılacak belkide zaman bulamayıp hiç gidemeyeceğiz.Bunun için 500 lira ve üzeri para harcamak bana biraz zor geliyor arkadaşlar. Satılık dağ botları ilanlarına baktım doğaseverler kullanamadıkları için satıyorlar, tanımlamalar şu şekilde; "bir kere kullanılmış satılık bot", "alındığı gibi duruyor", "vakit ayıramadığım için satıyorum","kredi kartı mağduru olduğum için satıyorum".Yani bir hevesle alınmış fakat kullanılmadığı için elden çıkarılmak isteniyor.

Ağrı, Süphan, Kaçkar düşünmeyen bota bu kadar fazla para vermeden kışın, yerde bolca kar olan etkinliklere katılmak ve ayakları kuru, sıcak şekilde kamplardan dönebilmek için tavsiyeleriniz nelerdir, sizce mümkün müdür.

Cok uzun yuruyus soz konusu degilse TNF kar ayakkabilarina bakabilirsiniz. 239tl den basliyor fiyatlari, ici polar kapli ayaginiz usumez, su da gecirmez. Bu isi cok hesapli bi sekilde cozersiniz ;)

Arkadaşlar Karrimor botlar hakkında bilgisi olan, görüş bildirebilecek varmıdır? Diğer markalara göre özellikle yurtdışından alışveriş yapıldığında çok hesaplı rakkamlar karşımıza çıkıyor. Karrimorun yürüyüş batonu, mirofiber havlu gibi aksesuarları ile tekstil ürünlerini kullanıyorum ve gayet başarılı buluyorum. Özellikle fiyat performans ilişkisine baktığınızda çok iyiler. İngiltereye yolum düştükçe bu tarz ürünleri aldım ama malum bot almak bambaşka birşey, trekking ve kamp amaçlı kullanmayı düşünüyorum, tavsiye edermisiniz?

Buradan bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ve bot alacak arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla düşüncelerimi ve kullanıcı arkadaşların botları ile ilgili görüşlerini paylaşmak istiyorum.

Katıldığım ilk iki günü %80 kar üzerinde geçen Uludağ faaliyetinden sonra YDS Thor bot modelinin karlı kış etkinliklerinde yetersiz olduğu sonucuna vardım.Yanımda 3 termal çorap vardı botlar günün sonunda sırılsıklam değildi fakat parmak uçları ve topuk çorap değiştirmeme rağmen ıslanıyor ayakkabı genel anlamda nemli oluyordu.Yürüyüş sırasında hareket halinde olduğun için ve sıcaklık çok ekstrem düşük olmadığı için çok rahatsızlık hissetmedim açıkçası fakat kamp alanında durduğunda veya sabah nemli botları tekrar giyip yola çıktığında malzemenin çok doğru tercih olmadığını anlıyorsun.
Sadece bot değil diğer bazı malzemelerimin de yetersiz,ağır yada fazla olduğunu düşündüğüm için kamp alanında katılımcı arkadaşların çadırlarını, botlarını,çantalarını, ocaklarını ve tulumlarını inceledim sordum.

The North Face Flow Chute
13242044235.jpg

Botu yeni almış ilk faaliyetinde kullanıyordu.Bot çok miktarda dikişli ve parçalı olduğu için pek mantıklı olmadığını söyledim arkadaşa.Birinci günün akşamı sorduğumda botun ıslanmadığını ve ayağını sıcak tutuğunu söyledi arkadaş.Fakat ilk faaliyetinde sadece bir gün giyilip ıslanmayan bot benim için yeterli referans değildir.

Crispi TOP6000W
pr_01_1384_min.jpg

Bu bot teknik özellik olarak çok güzel bir kış dağ botuydu. Gerek markayı az duyduğumdan, gerek dikiş fazlalığı nedeniyle, incelediğim fakat kullanıcı yorumu okumadığım bot idi.İki arkadaş bu bota sahipti.Botu geçtiğimiz yıllarda birçok kış faaliyetinde kullanmışlardı ıslaklık yada herhangi sorunları olmadığını söylediler.

AKU Mach
bg_722.jpg

Zirve çıkışı sırasında kuvvetli şekilde iz açan bir arkadaş görünce botlarına baktım o vuruşlara rağmen tek parça olduğuna göre sağlam bir bottu.Markasının AKU olduğunu söyledi modelini biraz düşündü Mach dedi.Botun yeni olmadığını birçok faaliyette kullandığını ve memnun olduğunu söyledi.Birçok faaliyetle o şekilde iz açarak kulladığı halde halen o kadar sağlam olan bot bence de güzel bir bottur.

Arka kısımında kocaman Salomon yazan bir bot vardı dikkatimi çekti.İnternetteki Salomon fotoğraflarında Pro thermic modeline benzettim.

Bestard top Alpine Pro
BESTARDTOPALPINEPTO8054.jpg

Fiyat olarak çok aşmış herkese hitap etmeyecek bir bot bence.Az eğimli tırmanışlarda tek sıra hattı takip eden arkadaşlar iz açılarak çıkılan bölgeye gelince 4/4 taban çarşak bandının ne olduğunu gösterdiler.Mesli çok güzel bir bot.6000m ve üzeri büyük hedefleri olmayan dağcılar için fiyatı bence şişman.

Millet Alpinist GTX
TmbG-pWaFPWn1__5zKTKEaXLMbehJYsuE1T0e0jIZhEK7WdN5q.jpg

Çadırının önünde uzaktan gördüğümde bile iri yapısı, kırmızı rengi ve güzelliği ile dikkat çekiyor. Tabiiki kullanan arkadaş çok memnundu.Ama onun da fiyatı herkesin verebileceği cinsten değil.

Kayland Vertigo Dual, Kayland Dual Contact
images

contact_dual_brown.jpg

level.jpg

Yukarıdakilerin çoğuna göre uygun fiyatlı,malzeme ve teknik özellik olarak ise onlarla yarışamayacak botlar.Oldukça fazla dikişe sahip.İki botun sahibi de birkaç yıldır kullandıklarını, Uludağ faaliyetinde de sıkıntı yaşamadıklarını, memnun olduklarını söylediler.Kullanıcısı az olan ve çok bilinmeyen bu markayı uzun süredir kullanan arkadaşları görünce ve memnun olduklarını duyunca sevindim.Model adından "Dual" ibaresi olan botlar bu markanın en sert tabana sahip botlarıdır, sert taban bildiğiniz gibi treking"yürüyüş" faaliyetlerinde yorucu olmasından dolayı tercih edilmezken, tırmanışlarda aranan bir özelliktir.

Forumda Boreal'in son yıllarda ürettiği botlardaki bir takım sıkıntıları okuduğum için Boreal'in bütün modellerini listemden çıkarttım.Tırmanışta Boreal kullanan arkadaşlar da vardı bir tanesi 6 yıl sonra ilk defa bu faaliyette su geçirmişti.Diğeri bir iki yıllıktı ve şimdilik sağlamdı.Modeline hiç dikkat etmedim .

Aldığım cevaplar ve değerlendirmelerin tamamen gerçeği yansıtmama ihtimalini de göz önünde bulundurdum. 500 lira para verdikten sonra bir iki faaliyette su geçiren ve geri iade edilemeyen bota, memnunum diyenin de çıkma ihtimali vardır.

Guzel bir karsilastirma olmus. Ben 13 sene kullandigim Boreal Atlas'in tabanini silik hale getirip astari bitirdikten sonra Millet Bouthan modeline gectim. Alpinist kadar ekstrem bir bot degil ancak carsak bandi baglamali krampona uygun sert tabani, rahatligi ile gayet memnunum.

arkadaşlar

keen revel
the north face iceflare
salomon elbrus

arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz? bu karakteristikte türkiye pazarında başka bot var mı?

3'ü te çok parçalı çok dikişli...... doğada pek kullanışlı olmaz......

aku camana ( http://www.kanyonltd.com/?unitID=55&parentID=58&detID=770)
bestard cam ( http://www.atlaskamp.com/bestard-camp-bot-0-3624/)
karrimor munro ( http://www.atlaskamp.com/karrimor-erkek-trekking-bot-ksb-munro-event-k217/ )
scarpa (http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=30&alt_kat_id=431&id=9140#sekme )

Bir de sitede Ahmet Atay isimli bir arkadaşımız Asolo marka botları uygun fiyata veriyordu......Arama butonundan bulabilirsiniz sanırım........

Eklemeyi unutmuşum şehir kullanımı için bakıyorum. Özellikle vibram olmayan tabanlardan, izolasyonlu modelleri seçtim.

Trekking amaçlı olsa direk millet, la sportiva falan alırdım heralde.

Iceflare goretex astarli oldugu icin fiyat artiyor, kullanim periyodu daha uzun olur. Ama sadece karda sogukta giyerim diyorsaniz elbruz derim. Ikisi de kaymaz tabanlara sahip.

Deep' Alıntı:
Iceflare goretex astarli oldugu icin fiyat artiyor, kullanim periyodu daha uzun olur. Ama sadece karda sogukta giyerim diyorsaniz elbruz derim. Ikisi de kaymaz tabanlara sahip.

Sadece sehiriçinde kullanacağımdan goretex için ekstradan 100 lira ayırmak mantıklı mı bilmiyorum. Benim için önemli olan sıcak tutup kaymaması. Salomon' un nisbeten iyi bir işçilii olduğunu biliyorum ama tnf' yi bilmiyorum. Aslında salomon nytro ya da beluha almak isityordum ama hiçbir yerde stok kalmamış.

Bu arada piyasada onlarca marka, yüzlerce model var ama sadece şehir içi kullanımı için; kaliteli iç izolasyona sahip, kaymaz tabanlı bot modellerinin bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olması da düşündürücü. Onlar da olmasa ya cat, timberland misali moda ürünlerini, ya da ekstrem dağ botlarını almaya zorlanacak alıcı? Yanlış mıyım? İlk örneklerini verdiğim markaların tamamen işlevsiz, süs olmaktan başka hiç bir işe yaramadıklarını düşünüyorum.

Diyeceksiniz ki Kanadadan merrell var,vibram ama kış tabanlı vibram diye. Doğrudur fakat pek çok sitede okuduklarım kışlık vibram da olsa yine de kaydıkları, karda değil ama belki ıslak asfaltta. E o zaman ne manası kalıyor? Ben aslında kışlık kaliteli şehir botu pazarında büyük bir açıklık görüyorum. Bir üretici çıkıp sırf buna özel modelleriyle piyasaya çıkta benim gibi arada kalan pek çok insan bunları tercih ederdi. Hatta ben bu açığı bu forumda bile görüyorum, o kadar üyeye rağmen böyle ara bir meselede elle tutulur bir cevap veremiyor kimse. Çünkü çeşit yok ki kullanan olsun. Ama misal 5 sene giyeceğim, sağlam tırmanış botu istiyorum şu bütçeye desem hemen bir sürü öneri gelirdi. Yurtiçinde çeşitli adlarla üretilen bir çok ucuz bot var termo denilen kauçuk yabanlı, gerçekten sakız kıvamında yumuşak iyi tutan tabanlar. Ama bunlar haliyle işçilik, malzeme kalitesi, izolasyon gibi kriterlerde kötü şekilde sınıfta kalıyorlar. Salomon'unda şansımıza Türkiye distrübütörü yok. :-\

Ben de kışın ağır geçtiği bir yerde çalışan biriyim. Bu yüzden hem günlük giymek için, hem de kısa yürüyüşlerde ayak üşütmeyecek bir bot bakıyorum son zamanlarda.
Soğuğu sevmeyen biriyim. Şansıma da ilk görev yerim Erzurum Hınıs Yolunda bir dağ köyüydü. Tahminen 2200 rakımdaydı. Belki daha çok. Şimdi de Tokat-Almus'da bir dağdaydım. Allah'tan 1000m daha alçaldık. :smiley:
Daha önce bilindik bazı ithal markalardan günlük bot aldım. Fakat kara ilk basışta içleri su doldu. Vücutta da romatizmaya yatkınlık olunca (Eskiden hor kullanıldığı için)...Hemen parmaklarımda kırmızı şişlikler ve müthiş bir kaşıntı.....

Çoğu outdoor botu benim için fazla...Yani ben gerektiğinde deri ceket altına da gidecek bir şey bakıyorum.Bir yukarıdaki mesajda vurgulanan şehir botu sorunu yani...

Bu model var...

http://www.onlineshoes.com/mens-columbia-liftop-wp-turkish-coffee-curry-p_id230737

Morhipo'da vardı. Fakat 44 olanını denk getiremedim.

sarelle500gr' Alıntı:
Sadece sehiriçinde kullanacağımdan goretex için ekstradan 100 lira ayırmak mantıklı mı bilmiyorum. Benim için önemli olan sıcak tutup kaymaması. Salomon' un nisbeten iyi bir işçilii olduğunu biliyorum ama tnf' yi bilmiyorum. Aslında salomon nytro ya da beluha almak isityordum ama hiçbir yerde stok kalmamış.

Bu arada piyasada onlarca marka, yüzlerce model var ama sadece şehir içi kullanımı için; kaliteli iç izolasyona sahip, kaymaz tabanlı bot modellerinin bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olması da düşündürücü. Onlar da olmasa ya cat, timberland misali moda ürünlerini, ya da ekstrem dağ botlarını almaya zorlanacak alıcı? Yanlış mıyım? İlk örneklerini verdiğim markaların tamamen işlevsiz, süs olmaktan başka hiç bir işe yaramadıklarını düşünüyorum.

Diyeceksiniz ki Kanadadan merrell var,vibram ama kış tabanlı vibram diye. Doğrudur fakat pek çok sitede okuduklarım kışlık vibram da olsa yine de kaydıkları, karda değil ama belki ıslak asfaltta. E o zaman ne manası kalıyor? Ben aslında kışlık kaliteli şehir botu pazarında büyük bir açıklık görüyorum. Bir üretici çıkıp sırf buna özel modelleriyle piyasaya çıkta benim gibi arada kalan pek çok insan bunları tercih ederdi. Hatta ben bu açığı bu forumda bile görüyorum, o kadar üyeye rağmen böyle ara bir meselede elle tutulur bir cevap veremiyor kimse. Çünkü çeşit yok ki kullanan olsun. Ama misal 5 sene giyeceğim, sağlam tırmanış botu istiyorum şu bütçeye desem hemen bir sürü öneri gelirdi. Yurtiçinde çeşitli adlarla üretilen bir çok ucuz bot var termo denilen kauçuk yabanlı, gerçekten sakız kıvamında yumuşak iyi tutan tabanlar. Ama bunlar haliyle işçilik, malzeme kalitesi, izolasyon gibi kriterlerde kötü şekilde sınıfta kalıyorlar. Salomon'unda şansımıza Türkiye distrübütörü yok. :-\

Tarif ettiğiniz tarz ayakkabılardan TNF ve Salomon olmak üzere sadece mağazamızda 5 çeşit mevcut :smiley: Kadıköy Adrenalin'e bekleriz ;) Ayrıca ben tarif ettiğiniz tarz ayakkabıların hızla çeşitlendiğini görüyorum son yıllarda. Aksine dağ botu modelleri azalmakta. Sanırım dağcılıkla gerçekten ilgili insan sayısı 10 sene önceki gibi değil. Dağcılık ürünleri üreten markaların Timberland gibi markaların kulvarında daha soft ürünler ile koşmaya çalıştıklarını görüyoruz.

denizsaral' Alıntı:
Arkadaşlar.ASOLO TPS 520GV.Harika bir bot.Şiddetle tavsiye ediyorum.2008 yılından bu yana hiç bir sorun yaşamadım.Doğa aktivitelerinin yanı sıra günlük hayatımda da giyiyorum.İnanılmaz rahat bir bot.24 saatten fazla bir süre ayağımdan hiç çıkarmadan giydiğim oldu.Ayağımda en ufak bir rahatsızlık hissetmedim.Tabi yorgunluktan başka ;) Birde kesinlikle 100% su geçirmez bir bot.Su geçirmez denilen bir çok bot ne yazık ki tam su geçirimsizlik sağlamıyor.Botun tek kötü tarafı ise fiyatı. :-\

Bu Asolo markasının bu botunu arıyorum mesajı yazan arkadas en son foruma 28 ekimde gelmiş tekrar gelir mi ne zaman gelir bilmem ancak ben bu botu şiddetle almak istiyorum google ingilizcede de ciddi araştırma yaptım öve öve bitiremiyorlar bu botu yanlızca asolo firması biraz sorumsuzmuş müşterilerinin gönderdiği mesajlara.
Bu model türkiyede yok google.com.tr olsun google sırbiastan hırvatistan bosna vb ülkelerin googlelarına yapıştırıp arattım ama sonuç yok sadece italyada var e denemeden de alınmazki ne kadar iade edebilirliği olsada insan karşıdaki satıcıya güvenemiyor.

Türkiyede bu botu nerede bulabilirim fiyatı 400-500 lira aralında olması lazım. herkes bu botunun en az 7 veya 9 sene çok rahatlıkla kullandıklarını belirtenler var. ingilizce forumlarda.

Bu bot bana gerçekten lazım Çünkü Saraybosna sınırları içinde olan Bjelasnica dağı ve kayak merkezi balkanlarda en soğuk havanın kaydediliği yer olarak geçer -45. o dağın zirvelerindeyken çok ama çok ihtiyacım olacak bu bota.
Lütfen bir yardım bu TPS 520GV modelini bulmam için yardım edin. hani vize işi olmasa bosnadan italyaya gideceğim bu botu almak için .
693986_458Lrg.JPG

Bu arada forumdaki usta gezginlerin elleinden öper saygıyla önlerinde eğilmeyi kendime bir borç bilirim.

iyi günler arkadaslar.kar botu arastırması sırasında siteyi farkedip az önce üye oldum.arastırmalarım neticesinde hiç bir sonuca varamadım:smiley:birinin cok iyi dedigine digeri işe yaramaz diyebiliyor.daha önce kullandıgım caterpilların asagıda resimde görüldügü gibi 1 yıl sonra alt tabanının cıkması markalara guven konusunda aklımı karıştırdı.

Ekli dosyalar

• 2012-12-13 17.00.48.jpg
    2012-12-13 17.00.48.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 268

Bu tarz şehir botlarında ara tabanın (genelde enjeksiyon poliüretan olur) üzerine sert bir taban yapıştırıldığında genelde bu sonuç ortaya çıkar.. Camel Trophy botlarımda da aynı şey olmuş, botun yere temas eden sert tabanı, poliüretan ara tabandan ayrılmıştı.......Bu sebeple tabanın tamamının aynı malzemeden oluşması bir avantajdır.....
Ama bence markalı bir trekking veya 1/2 taban sertliğinde hafif dağcılık botu yeterli olur.......150 Tl bütçe ile sanırım alamazsınız...... :(

Bu sizin aradığınız fiyatta: http://www.ydsshop.com/?urun-118-CMB-O4--MiT-.html
Eğer 40 TL daha ayırabilirseniz gore-tex'li bu üründe var: http://www.ydsshop.com/?urun-42-GT-310-GTX.html

ElLaberintoDelFauno' Alıntı:
iyi günler arkadaslar.kar botu arastırması sırasında siteyi farkedip az önce üye oldum.arastırmalarım neticesinde hiç bir sonuca varamadım:smiley:birinin cok iyi dedigine digeri işe yaramaz diyebiliyor.daha önce kullandıgım caterpilların asagıda resimde görüldügü gibi 1 yıl sonra alt tabanının cıkması markalara guven konusunda aklımı karıştırdı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR