Bot Tavsiyesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 561,658
Ynt: Bot Tavsiyesi

bu urnlerın hepsı guzel ben on sendır gıyıyom cok menunım en ucuzıbıle çok sağlam kampanyaları takıp et
 

Etiketler
Ynt: Bot Tavsiyesi

Şevket' Alıntı:
Herkese Merhaba

Foruma yeni üye oldum.Gecen hafta ilk yürüyüş turuma katıldım.Ankara ışık dağı civarında bir yürüyüştü.Herhalde bundan sonra pazar turlarını kacırmayacagım.özelliklede yagmur ve karlı ortamda yurumek ıcın sabırsızlanıyorum.

Bot alacagım,bu bolumdekı butun msjları okudum.Bildiklerini paylasan herkese tşk ediyorum.

Bisikletimin harcamalarını daha yeni tamamladım derken şimdi doğa yürüyüşleri cıktı :smiley: bunun ıcın gereklı malzemelerı tamamlamaya calısıyorum

Bot için ayırdıgım butce bırazcıkta zorlama ile 200 TL.Sonunda yds den askeri bot almaya karar verdim.Gecen gün yds nin Ankara kentpark avm deki magazasına ugradım.almayı ıstedıgım urunde ellerinde olan en buyuk numara 42 ydi.benım ıcın 45-46 numaraları getırecekler.kalın corapla gıdıp denedıkten sonra 45 yada 46 numara botu alacagım.

ürün bu arkadaslar.fiyatı 189 TL

http://www.yakupoglu.com.tr/index.php?p=107

orkp06.jpg

Selam.Ben bu bottan kullanıyorum.Birçok defa test etme imkanım oldu, goretex astarı kesinlikle su geçirmiyor.Çok dayanıklı bir bot, trekking botlarının parçalanacağı çok ağır şartlarda kullandım ve hiç sorun çıkarmadı, tabanı sert ve vibramlara göre tutuşu daha iyi.
Yalnız, trekking botlarına göre çok konforsuz ve ağır bir bot.Bu yüzden ayağınızı bayağı bir yoruyor.Çok sert şartlarda kullanmayacaksanız daha hafif bir trekking ayakkabısı tercih edin derim ben.
Ben çok daha ucuza almıştım bu botu, biraz araştırsanız sizde daha uygun fiyata bulabilirsiniz ama iş işten geçmiş sanırım.
Selamlar.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

sinan-izmir' Alıntı:
Selam.Ben bu bottan kullanıyorum.Birçok defa test etme imkanım oldu, goretex astarı kesinlikle su geçirmiyor.Çok dayanıklı bir bot, trekking botlarının parçalanacağı çok ağır şartlarda kullandım ve hiç sorun çıkarmadı, tabanı sert ve vibramlara göre tutuşu daha iyi.
Yalnız, trekking botlarına göre çok konforsuz ve ağır bir bot.Bu yüzden ayağınızı bayağı bir yoruyor.Çok sert şartlarda kullanmayacaksanız daha hafif bir trekking ayakkabısı tercih edin derim ben.
Ben çok daha ucuza almıştım bu botu, biraz araştırsanız sizde daha uygun fiyata bulabilirsiniz ama iş işten geçmiş sanırım.
Selamlar.

Slmlar verdıgınız bılgiler ıcın tşk.Aslında iş işten gecmedi,botun 46 numarası ıcın olumlu yada olumsuz yönde en gec pazartesi günü arayacaklarını soyleyen yds magazasından ses cıkmayınca bende tekrar dusunme surecine girdım.En iyisi gidip cubuk yolu uzerındeki fabrika satıs magazasından almak , yalnız oradaki fiyatıda nakit 189TL.

Bir yandanda aldıgım tarihi hatırlamadıgım agucino marka (yerli üretim) herturlu kosulda kullandıgım botlarımı bırakmaya gönlüm razı olmuyor. En son agustos 1999 depreminden sonra oradaki yardım faaliyetlerine katıldıgımda sureklı olarak su an hala kullandıgım bu botumu giyiyordum.Oncesını hatırlamıyorum, herhalde rahat 13 yıl oldu ,su ana kadar hıcbır sorun cıkartmadı .Dunyada bu kadar yıl dayanabılecek kac tane bot vardır oda ayrı konu.fotolarınıda ekleyeyım dedım.taban kalınlıgı 5.5cm ,su gecırmıyor.su degdıgı zaman yağ gibi uzerınde kayıyor.2 botun toplam agırlıgı 1754 gr. Islak zemınde kayma gibi bir problem kesınlıkle yok.Agucino nun fabrikasını arayıp yaklasık 13 yıl once aldıgım botlarını hala kullandıgımı ve su an bot uretıp uretmedıklerını sordum. kısaca hayır cevabını aldım(biraz ilgisizlik)

30ug655.jpg
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

merhaba,

dağda kar ortamında ve kışın şehirde giyebileceğim bi ayakkabı arıyorum bunun için asolo voyager ayakkabısını düşünüyorum fakat yarısının deri dğilde cordura kumaş olması kafamı karıştırıyor, en az 4-5 yıl kullanabilmem gerekiyor bu bot dayanırmı kullanan yada herhangi bir fikri olan varmı?
yada önerebileceği başka bot olan.

Asolo Voyager XCR Mens Boot11
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Şevket Bey, ben bu botları 80 TL ye almıştım.Burada ,askeri malzeme satan mağazalarda 120 TL ye bulunabiliyor.
Öte yandan halihazırda kullandığınız ve memnun olduğunuz bir botunuz varsa kullanmaya da devam edebilirsiniz tabi.Yada emekliye ayırıp yedekte de tutabilirsiniz :smiley:

Salih Bey, Asololar sağlam botlardır.Hibrid malzemeli olması kafanızı karıştırmasın.
Yalnız vibram taban ve kışın şehir ortamı birbirine zıt kavramlar :D
Vibram tabanlar ıslak ve parlak zeminlerde çok kayıyor.
 



Ynt: Bot Tavsiyesi

zaten çok kullanmayacağım yağışlı hafta sonlarında yada çok soğuk, izmirde artık ne kadar olursa.
ama bu kayma meselsi kafamı karıştırdı buzdada kayarmı peki? dağda buzlu ortamada gideceğim sıkıntı olurmu?
 


Ynt: Bot Tavsiyesi

bu vibram tabana sahip botların sehırıcı ıslak zemınde cıddı derecede kaymaları konusunu hala anlamadım.nasıl olurda yuzlerce TL verılerek alınan bır bot ıslakasfaltta kayar.

columbia marka sadece sehır ıcın kullanılan yarım bogazlı bır ayakkabım var altında omni grip yazıyor.ıslak yada buzlu mermer uzeri harıc hıcbıryerde kesinlikle kaymıyor.mıknatıs gıbı yapısıyor neredeyse ıslak asfaltta vb.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Kayan sadece vibram değil. Kayıyor denilen yerlerde bütün tabanlar kayıyor. Asfaltta ya da düz olmayan zeminlerde kaymıyorlar. Buz, mermer, beton gibi düz zeminlerde kayıyorlar. Bir tabanın bu tip zeminlerde kaymaması için altının düz ve çok yumuşak olması gerekiyor. Bu tip bir tabanlar genelde inşaatlarda ya da özel işlerde çalışanlar için üretilir. Mermere yağ dökseniz onun üzerinden bile kaymaz. Tabanın tutuş sağlamasının bir yolu zeminde hava boşluğu üretebilmesi ve bunu vakumlamasıdır. Zeminle taban arasında bunu engeleyecek herhangi bir malzeme varsa tutuşu sağlamasına imkan yoktur. Örneğin mermer üzerinde kuru toprak ve bir miktar eğim olursa hiç bir bot bu mermerin üzerinde kaymadan duramaz çünkü toprak kendi içinde baskı aldıkça kayar. Yani kayan taban değil aradaki malzemedir. Eğer mermerle taban arasında su varsa bu tabanın mermere temasını ve yapışmasını engeleyeceğinden kayacaktır. Eğer taban altında hava boşlukları varsa tıpkı cama yapıştırdığımız vantuzlar gibi suyu kenara itip havayı içeride hapsederek yapışmayı sağlar ve zemini tutar. Bunu da ancak yumuşak malzemeden ve tabanı düz yaparak elde edersiniz. Sert tabanlar bu özelliği göstermezler.
Dağcılık için üretilen botlar düz zeminlere değil dağlara göre tasarlanır. Dağlarda buzullar harici düz zemin bulup basmanız neredeyse imkansızdır. Oralarda ise kranponlar kullanılır. Bot tabanlarının altı düz olmayan zemini tutacak şekilde çeşitli desenlerde tasarlanır bu desenler yüzeye takılarak tutuşu sağlar ya da araba lastiklerindeki desenlerin yaptıklarını yaparak. Dağ için tasarlanmış botlar şehir kullanımı için uygun değillerdir çünkü dağdaki ortama göre tasarlanmışlardır. Firma için dağda olmayacak bir ortamı düşünüp tasarıma eklemek hem fazladan maliyet hem de gereksiz bir özellik olacaktır. Örneğin biraz yukarıdaki askeri bot askeri amaçlı tasarlanmıştır ve askerler için idealdir. Eğer bu botu dağda ya da şehirde kullanmaya kalkarsanız bir sürü hatası ortaya çıkar ve açıkçası eziyetten başka bir şey değildir. ( Zevk için kullananlar bunun dışındadır çünkü gülü sevenleri diken rahatsız etmez.) Eğer görüntü olarak hoşunuza gittiği için dağ için üretilmiş botları şehirde kullanmak istiyorsanız günlük kullanım ve dağ malzemesini bir arada üreten firmaların ürünlerinden şehir içi modelleri kullanabilirsiniz. Görüntü değilde fonksiyon için kullanacaksanız dağ için üretilmiiş bot şehirde aynı özellikleri göstermez bunun için olduğu kadar diyerek kullanacaksınız.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Merhaba Ömer bey;
Ben söylediklerinizin bir kısmına katılmıyorum.Vibram tabanlar da kendi içlerinde sertliklerine göre derecelendiriliyor benim bildiğim.Yumuşaktan serte doğru 1/4 , 2/4 , 3/4 ve 4/4 diye.Ben 1/4 ve 2/4 sertlikte tabanları da kullandım ve kullanmaya devam ediyorum.En yumuşak olanı, yani 1/4 olanı bile bahsettiğimiz koşullarda aşırı şekilde kayıyor.
Ki bazen dağ ortamında bile sorun yaratıyor bu.Pürüzsüz ve ıslak kayaların üstünden geçerken kaymamak için çaba sarfetmeniz gerekiyor.
Ne garip ki 7 senedir kullandığım scooter marka bir bot var, bu koşullarda banamısın demiyor.Vibram tabanlarla tedirgin olduğum yerlerden hiç düşünmeden geçebiliyorum bu botla dağda ve şehirde.
 



Ynt: Bot Tavsiyesi

Merhaba Sinan Bey,
Vibramlarda değişik sertlikte değişik modellerde tabanlar olduğunu biliyorum ama söylediniz şekilde derecelendirmelerinden haberim yok. Biz burada (japonya) botu alırken kullanacağımız ortama göre sertliğini kontrol edip ona göre alıyoruz. Örneğin kranpon kullanacağımız bir aktivitede kullanacağımız botu tabanı sert bot olarak alıyoruz çünkü yumuşak tabanlardan kranpon kayıyor çıkıyor. Buradan aldığım vibram tabanlı bir botun fotoğrafını burada bir yerlere koymuştum ama bu başlık mı başka başlık mı hatılamıyorum. O botu Japonyada nantai, chasu dake, Fuji, Nemrut, Sübhan ve Ağrı dağında kaymadı her hangi bir sorun çıkarmadı çok rahat ve konforluydu ama şunu belirteyim kranpon takmam gereken yerlerde kranpon kullandım. Aynı bot ıslak asfalta ve nehir geçişlerinde de kullanıldı yine kaymadı. Kaydığı yerler bütün botların kayabileceği yerlerdi. Ortalama aynı botu üç yıldan fazla bir çok tırmanışta ve aktivitede kullandım bir sorunla karşılaşmadım en son bu yıl türkiyeye geldiğimde kardeşime bıraktım aynısından burada bir tane daha almayı planlıyorum. Bot bu güne kadar ayağıma geçen en konforlu şey çıktı. İlk gün nehirin içine girdim son giydiğimde ise ağrı dağındaydım dileyene adres verebilirim gidip botu ziyaret edebilir bu kadar tırmanış ve trekkingten sonra botun sadece çarşak bantlarında bir iki ufak çizik var daha dün alınmış gibi duruyor ve hala kaymıyor, goretex olduğu halde su geçirmiyor ve terletmiyor. Sanırım bana has şanslı bir durum var herkes goretex su geçirir terletir der bendeki malzemelerin neredeyse tamamı goretex hiç birinde sorun olmuyor vibramlar kayar derler ama benim kullandıklarımın hiç biri kaymadı. Ha bir şey daha söyleyeyim bendeki malzemelerin aynısınından bir set de eşimde var onunda sorunu yok aileye has bir durum olsa gerek ;D.
Şaka bir yana dediğiniz pürüssüz ıslak kaya üzerinde emniyet olmadan hiç bir zaman geçmedim o yüzden vibram taban kayarmı diye de o tip yerlerde test etme imkanım olmadı. Ama dediğim gibi pürüsüz ıslak bir zeminde her şey kayar buna dünyanın en kaliteli tabanı olan çıplak ayak da dahil. Yüksek teknoloji ürünü benim bilmediğim yeni bir taban bu iş için üretilmişse ben bilmiyorum ama şu ana kadar gördüğüm bildiğim bütün tabanlar pürüzsüz ıslak zemin üzerinde, ıslak mermer üzerinde, buz ürerinde, buz üzerine yağmış kar üzerinde vb... kayıyor.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Selamlar;
Malzemelerin su geçirmezliği kullanıldıkça ve eskidikçe yitirilebiliyor.
Mesela yukarıdaki resimde görülen askeri bot gore-tex astarlı.Ben bu botu motosiklet üstünde de kullandım.Motosikletle ilgili olanlar bilirler, suya en dayanıklı olduğu iddaa edilen ürünler bile motosiklet üstünde giderken su alabiliyor.80-100 km/saat; bu hızla yağmur damlalarına çarpıyorsunuz ve üstüne rüzgar yiyorsunuz.Bu şartlarda yaklaşık 5 saat kullandım bu botu ama bir damla su bile almadı.Ama çok kaliteli bir marka ve yine gore-tex astarlı bir botum yarım saat yağmurda yürüsem biraz su alıyor; ama tabi bayağı eski ve kullanılmış bir bot.Bir şekilde gore-tex astarı zarar görmüş demek.
Kayma konusuna gelince buz üstünde her taban kayıyor, bu konuda hem fikiriz.Ama vibram tabanlı bir ayakkabıyı yağmurlu bir havada şehirde kullandığınızda aradaki farkı görebiliyorsunuz.Benim nlatmaya çalıştığım bu tabanın şehir için pek uygun olmadığı.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Her iki konuda da hemfikiriz bende şehirde kullanılmaması gerektiğini söylüyorum sanrım farklı yazdığımızdan yanlış yorumlamışız bir birimizi.
Su geçirmezlik olayı burada satıcıların tavsiyesini uyguluyorum ve bir sorunum olmadı bu güne kadar (motosiklet ile denemedim bilmiyorum faydalı olurmu). Gortex malzemeler için spreyler var bot ve diğer giysiler için aynı sprey kullanılabiliniyor. Kullandıktan sonra bakımını yapıp temzleyip kuruttuktan sonra spreyi kullanıyorum ve bu güne kadar gortexin su geçirdiği olmadı. Yukarıda yazdığım bot gibi uzun süreli kullanım da bile sorun olmuyor. Aslında goretex katmanı kolay kolay zarar görmüyor zarar gören kısım üst katman. Sprey üst katmanı koruyup alt katmanların zarar görmesine engel oluyor. Üst katman zarar görüp su emdiğinde gortexin devamlı su ile temas etmesine ve özelliğini yirirmesine neden oluyor. Eski botlarda işe yarar mı bilmiyorum ama denemenizin faydası olabilir.
Aklıma gelmişken botlarla ilgili buradaki satıcıların verdiği bir bilgiyide yazayım faydalı olabilir. Bot tabanlarının yapıştırıldığı yapıştırıcıların dayanıklığı ülkeye göre değişiyor. Kuru bir ülkede üretilmiş bot çok yağmur alan bir ülkede taban açılmasına ve düşmesine neden oluyor. Bunun nedeni kullanılan yapıştırıcının nemli havada etkilenip özelliğini yitirmesi. Bot alırken üretilen ülkeye ya da satış için üretildiği tasarlandığı ülkeye dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Örneğin avurpa için üretilen botlar Japonyada taban düşürüyor.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Doğrudur.Bir arkadaşımın AKU marka botlarının her ikisininde tabanı çıkmıştı aynı gün Karadenizde ;D
 

Ynt: Bot Tavsiyesi



arkadaşlar bi tane bot daha ilgimi çekti asolo voyager mı? yoksa SALOMON - ALP 6 SCS GTX mı daha iyi hangisini tavsiye edersiniz?

kar yürüyüşlerinde su geçirmeyecek ve kara batarak gittiğimizde üşütmeyecek ayrıca şehirdede giyilebilecek ve sağlam olacak hangisini tavsiye edersiniz?

http://www.alpinist.com.tr/prod.asp?id=730

fotoğrafı burada.
 



Ynt: Bot Tavsiyesi

salih46' Alıntı:
arkadaşlar bi tane bot daha ilgimi çekti asolo voyager mı? yoksa SALOMON - ALP 6 SCS GTX mı daha iyi hangisini tavsiye edersiniz?

kar yürüyüşlerinde su geçirmeyecek ve kara batarak gittiğimizde üşütmeyecek ayrıca şehirdede giyilebilecek ve sağlam olacak hangisini tavsiye edersiniz?

http://www.alpinist.com.tr/prod.asp?id=730

fotoğrafı burada.

Bu botun tabanı da yine şehir için sert kaçar ancak offroad araçlarıyla örneklersek hem arazide hem de asfaltta en iyi lastik diye bir şey olmadığı gibi hem arazide hem şehirde en iyi ayakkabı diye bir şey yoktur. Yukarıda Ömer bey de çok güzel özetlemiş bence. Sizin için şehir kullanımı daha önemliyse yumuşak, arazi daha önemliyse sert tercih etmelisiniz. Sağlamlık söz konusu ise ayakkabı üzerinde min. sayıda dikiş olması çok önemli. Sağlamlık ve max. arazi performansı ise benim tavsiyem 12 yıldır kullandığım Boreal Atlas, İspanya'da üretilir, biraz kabadır, parçalamak çok zordur ama şehire sert kaçar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,623
Mesajlar
1,521,241
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst