Bosna Hersek - Hırvatistan Gezi Yazım (2. Kısım - Mostar)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan noexit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,985
Ynt: Bosna Hersek - Hırvatistan Gezi Yazım (2. Kısım - Mostar)

Kadir fiatlar konusunda türkiyeyle kiyaslayinca herkese ayni fiat ve ucuz bir ülke.

Etiketler

Tabii tabii, makul ülkeler... Aslında fiyatları direkt bizim sultanahmetle filen karşılaştırmak lazım sanırım.. Sonuçta turist olunca biraz daha yüksek olabiliyor fiyatlar iç kesimlerdeki fiyatlara göre..

Siz konaklamak için sakin yerleri seçmişsiniz... çok güzel...bizim oraları görme gibi bir şansımız olmadı...ayağınıza sağlık..

Bakalım bu sene için aslında direkt Hollanda uçuşu ile güneye doğru inmek ve sonra kuzeye doğru çıkma fikrim var ama kısmet zaman ne gösterir bilmiyorum. Ama isviçreye yolum düşer ise mutlaka haber veririm. İçtenliğiniz ve davetiniz için teşekkürler..

gezgör' Alıntı:
Kadir fiatlar konusunda türkiyeyle kiyaslayinca herkese ayni fiat ve ucuz bir ülke.

Yalniz bir sey soylemem gerekiyor...

Burda Hirvatistandan bahsediliyorken, Mostar sehri sanki Hirvatistanin icinde yer aliyor gibi mesajlarda gecti. :smiley:

Mostar, Bosna Hersegin sehridir. ;)

Merhaba bambina mostarin bosna hersegin oldugunu bütün dünya biliyor .Onun icin endisen olmasin.

hırvatıstan gezısının devam yazısı yokmu emın olun cok yol gosterıcı olacak

var aslında ama biraz üşengeç zamanıma geldi... bloguma hırvatistan araması ile gelen çok kişi var ve kaynak azlığının farkındayım.. en kısa zamanda ekleyeceğim...

size yardımcı olmak için diğer yazdığınız konuda size cevap yazdım...bakınız..

arkadaşlar merhaba 5 günlük bir program hazırladık kendimize saraybosna-mostar-dubrovnik tavsiyelerinize muhtacız tşk

Gece foto.larınızı güneş batmadan,lışıkların yeni yandığı anda,çevredeki objelerinde belirgin ,gökyüzününde mavi olduğu ve tripod ile çekerseniz daha güzel sonuçlar alırsınız ve emeğinizde boşa gitmez.Gündüz fotolarınızın çoğu güzel,bazılarında ışı doğru kullanma sorunu var ama daha güzel foto.lar çekeceğinize eminim. sevgilerle...

Paylaşımlar için teşekkürler,Ağustos'ta Hırvatistan,Bosna,Kosova,Makedonya düşünüyoruz.Yazdıklarınız yol gösterici olacak bize

Merhaba noexit ,

Öncelikle ben bu siteye yeni üye oldum :smiley: Herkrse merhabalar.

20-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında Hırvatistan - Saraybosna ve Karadağ turu yapalım dedik bir arkadaşımlar ama kafamızda bir kaç soru işareti var.

Biz şöyle bir plan belirledik. Önce istanbuldan uçakla zagrepe ineceğiz. ordan gezerek dubrowniğe kadar gelip sonra sınırdan saraybosnaya geçeceğiz. ordanda yine otobüsle karadağ geçip uçakla istanbula dönüş yapacağız. Ama bu yolu seçmemizin tek nedeni Hrvat polislerinin sınırda zorluk çıkarması. Aslında en mantıklı yol Saraybosna - Dubrownşk, split - Karadağ.
Ama saraybosnadan hırvatistana geçerken hırvat polisleri zorluk çıkaryormuş. Bu doğrumudur ? bilgi verebilir misizin?

Birde Karadağa geçiş yaparken Karadağ sınırındakş polisler türklere bir zorluk çıkarıor mı:smiley:
Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz...
hep sınırdaki polisler zaten zorluk çıkarıyor biz Türklere. Bu iki konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

İyi akşamalar

Öncelikle bu kadar önyargılı olmamanızı tavsiye ederim. Daha önce hırvatistandan italyaya geçmek isteyen türk vatandaşları olduğu için biraz sorgulayıcı olabilirler... Biz turumuzda toplam 4 kere sınır geçtik... sadece 1 keresinde bir memur nereye gittiğimizi ne kadar kaldığımızı neden burada olduğumu sordu...

Sizin rotanızda güzel zagrepten otobüsle splite kadar iner orada adaları gezer (tavsiye ederim) sonra dubrovnike geçersiniz.. dubrovniğe gitmişken karadağ bildiğim kadarı ile 50km, saraybosnaya geçene kadar karadağa geçip geri dönüp saraybosna yapabilirsiniz yada karadağdan direkt geçiş varsaki vardır diye tahmin ediyorum öyle bir geçiş yapabilirsiniz... eğer dubrovnike geri dönüp saraybosnaya giderseniz yol üzerinde mostarı görme şansınızda olabilir...

Eğer anlaşabilecek kadar ingilizceniz varsa sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum..Sakin davranın yeter...

mutlu10' Alıntı:
Merhaba noexit ,

Öncelikle ben bu siteye yeni üye oldum :smiley: Herkrse merhabalar.

20-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında Hırvatistan - Saraybosna ve Karadağ turu yapalım dedik bir arkadaşımlar ama kafamızda bir kaç soru işareti var.ma

Biz şöyle bir plan belirledik. Önce istanbuldan uçakla zagrepe ineceğiz. ordan gezerek dubrowniğe kadar gelip sonra sınırdan saraybosnaya geçeceğiz. ordanda yine otobüsle karadağ geçip uçakla istanbula dönüş yapacağız. Ama bu yolu seçmemizin tek nedeni Hrvat polislerinin sınırda zorluk çıkarması. Aslında en mantıklı yol Saraybosna - Dubrownşk, split - Karadağ.
Ama saraybosnadan hırvatistana geçerken hırvat polisleri zorluk çıkaryormuş. Bu doğrumudur ? bilgi verebilir misizin?

Birde Karadağa geçiş yaparken Karadağ sınırındakş polisler türklere bir zorluk çıkarıor mı:smiley:
Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz...
hep sınırdaki polisler zaten zorluk çıkarıyor biz Türklere. Bu iki konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

İyi akşamalar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR